Skip to content

Väljarens röst III

Ylva:

Download the original attachment
”Jag ska personrösta på NN för han bloggar så bra”. Hur oansvarigt låter det i öronen på en äldre ansvarstagande medborgare? Utan att tänka efter och utan kunskap om vad en blogg kan förmedla så låter det faktiskt inget vidare.

Så låt oss titta på alternativen:

Kryssa för X för han är känd från TV, rösta på Y för hon har trampat sig uppåt i partihierarkin och står först, välj Z för han han säger att han tycker som jag tycker, ta Å för hon påstår att hon ska jobba för dina hjärtefrågor, rösta in Ä för han säger att han är så bra, eller satsa på Ö för hon har fått ihop mest pengar för att göra reklamaffischer med sin snygga nuna på.

Många har trott på löften tillräckligt för att bli besvikna, (vilket iofs gett upphov till lite ny kultur. Att gå efter vad maktsökande kandidater säger sig vara och stå för är helt meningslöst. Återstår att se vad de verkligen gjort i riksdagen. Det låter sig inte göras med Piratpartister av förklarliga skäl, och att man faktiskt kan göra det med andra ”partister” är orsaken till att Piratpartiet är enda alternativet.

Om man följer en bloggare en längre tid så förstår man om det han skriver är äkta. Är han intelligent så märks det i hans resonemang. Är han kapabel att ta argument och se utanför sin egen lilla vinkel så uppenbaras det i diskussionen kring kommentarer. Har han däremot inte dessa kvaliteter men försöker låtsas dem så avslöjar han sig ofelbart i längden.

Så varför just Johnny Olsson då? Det finns ju så många smarta Pirater som vi kan lära känna via deras bloggar. Intelligenta, kunniga, idealistiska, principfasta, jag skulle gärna se dem i riksdagen allihop men jag väljer att kryssa Joshen för att jag uppfattar att han har en större bredd och insikt om livets villkor.

Jag tror att han har tillräckligt mycket livserfarenhet för att kunna se lite vidare än genom sitt eget lilla sugrör, att han är tillräckligt ifrågasättande för att inte omedelbart korrumperas av rollen som riksdagsledamot. Tillräckligt trygg i sina grundläggande värderingar för att klara av att kompromissa utan att sälja ut det viktigaste.

Men nu får det vara färdigfjäskat för chansen att få vara med på min favoritblogg, Joshen har ju trots allt en allvarlig fläck på sin rustning, han känner inte till att världens bästa gitarrist heter Alvin Lee!


Andra bloggar om: , ,

Published inÖvrigt

6 Comments

  1. Har du något låttips på nämnde Alvin Lee?

  2. Linda Linda

    Bra skrivet av väljare nummer tre. Och jag håller med. Jag tror på dig.

  3. Låttips? Jag var borta från datorn över helgen och det ingår inte i min föreställningsvärld att inte alla lyssnar på Alvin Lee. Fast jag vet att jag inte kan ett skit om musik men eftersom det här gitarrspelet gör mig salig så tycker jag att det är bäst. Lyssna på Ten Years afters ”Woodshoppers Ball” eller deras klassiska spelning på Woodstock. Fast det är väl för stenålders för dig :-)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: