Skip to content

Nätvänligheten IV

I skrivande stund sitter jag på ett tåg mot Göteborg. En resa som jag länge har velat företa mig men det har alltid stupat på någonting. Till slut bestämde jag mig dock för att det skulle ske den här veckan och tänkte att jag skulle prova hur det känns att vara ute i god tid. Men innan jag kunde boka tågbiljetterna ville jag vara säker på att ha någonstans att sova, så jag gjorde som brukligt är för oss internauts och slängde ut frågan på twitter. Inom några minuter hade jag fått svar från en person som erbjöd mig att låna en kolonistuga, vilket är fantastiskt generöst.

Till saken hör att jag inte känner henne. Vi har aldrig träffats och såvitt jag vet har vi inte kommunicerat annat än via enstaka kommentarer på twitter tidigare. Ändå erbjuds jag att låna en kolonistuga. Med reservation för att hon bara ville locka mig avsides för att våldta och mörda mig så är det mycket vänligt.

Nu blev det så att jag avböjde stugan och istället bor hos Sophia, men jag är oerhört tacksam för gesten, och det hjälpte mig ändå för i och med att jag hade ett erbjudande vågade jag boka biljetterna innan SJ:s biljettprislotteri slog till igen.

Och apropå nätvänlighet. Ni har väl inte missat att någon donerade 63 880 kronor till Marcus Fridholm? Återigen; visst finns det obehagliga element på nätet, men min erfarenhet är alltjämt att nätvänligheten vida överstiger näthatet.

Nätvänligheten
Nätvänligheten II
Nätvänligheten III
Mer nätkärlek


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inÖvrigtPiratSociala medier

6 Comments

 1. Eh, lol!
  Tack för länkningen, eller nåt. :)
  Nej, hade inte tänkt våldta o mörda. Har fullt upp med att mörda mina sniglar just nu.

  Lånade i somras ut kolonistugan till en skolkamrat som jag inte sett sen 1990, det funkade bra. Tyckte då att skillnaden är marginell mellan slumpvis skolkamrat (som dessutom ska rösta Allians, huvaligen) och en piratpartist som lyssnar på skum hårdrock.

 2. Heja Sophia!

 3. ML Nyfiken ML Nyfiken

  Lol! Jag mördar ingen, förutom sniglarna på min kolonilott. Skillnaden mellan att låna ut min kollostuga som jag gjorde till en gammal skolkamrat (20 år sen vi sågs)i somras via facebook och en slumpvis hårdrockslyssnande piratpartist kändes marginell. Vad kan gå fel liksom?

 4. Har jag sagt att mitt internet är trasigt? I blame Comhem!!!

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: