Skip to content

Kryssad

I lördags var det vote like a pirate-day. Själv arbetade jag emellertid så jag har inte röstat ännu. Någon annan har däremot gjort det. När jag gick hem för dagen såg jag nämligen att jag hade fått ett mms med följande bild.

En personröst från någon jag inte känner och aldrig har träffat men som tycker att jag är lämpad att vara med och styra landet. Det är nästan lite läskigt. Det är rätt mycket förtroende att göra sig förtjänt av. Jag ska se till att vara redo. Tills dess tänker jag unna mig att vara lite stolt.


Andra bloggar om: , ,

Published inNotiserPiratPolitik

13 Comments

 1. Lista Norr, ser jag. :) Men sug åt dig – det är du väl värd! Det är just för att du fått och har förtroende som du står på alla listor.

 2. Jag vet och jag suger åt mig. :)

 3. Jag har redan för länge sedan bestämt att Joshen, han är värt mitt kryss (första krysset jag någonsin gjort faktiskt, eller nej nu ljög jag, jag kryssade i EU valet också. Men första krysset i riksdagsvalssammanhang).

  När jag för någon dag sedan lekte med valpejl, så fick jag en riktigt trevlig överraskning. Nr 1 på min lista över ”matchningar” kommer Johnny Olsson med 70%. Det gjorde mig väldigt glad att jag inte helt bara missuppfattat dig och hittat på vad du tyckte!

  x för Joshen från mig. Hoppas innerligt att vi(och du) kommer in i riksdagen!

 4. Det skulle kunna dyka upp fler kryss från lite andra håll, men jag har ännu inte bestämt mig 100% var det hamnar. Bestämde mig ju bara alldeles nyligen vilken valsedel jag skulle välja…

  :-)

 5. Fredrik Larsson Fredrik Larsson

  Mmm det lutar åt ett kryss till – jag väljer fortf. mellan dig och Anna.

  Mvh
  Fredrik Larsson

 6. Grattis, Joshen! Du förtjänar varje kryss du får – och mer därtill!

  Om fler visste vilken demokratisk kraft och frihetskämpe du är så skulle du få egen majoritet i valet, tammefan!

  Och jag vet hur skönt det är att få personkryss. Det roligaste är att jag blir inte blasé och ”van” – det blir tvärtom roligare och mer uppmuntrande för varje sådant besked jag får. Det är fantastiskt. Och jag känner en ökande ödmjukhet inför det faktum att det faktiskt finns en massa människor som vill rösta på just mig – inte bara PP, utan mig.

  Ja, det vilar ett stort ansvar på våra axlar – men jag är övertygad om att tillsammans, om vi hjälps åt, kan vi axla det.

  P.S.
  Du kom tvåa på min lista på Valpejl. Vi tänker uppenbarligen väldigt lika, du och jag!

 7. Hans Hans

  Jag hade inte funderat så mycket som 5 sekunder på att kryssa när jag i lördags fann mig själv stående där bakom skärmen med tre kuvert och tre olikfärgade piratpartivalsedlar. Fick lite ångest när jag insåg att jag inte kollat upp PP:s kandidater närmare men efter lite tankearbete så kom den logiska lösningen till mig som ett brev på posten: Om vi kommer in så har vi minst 14 platser. Med andra ord så borde topp 14 på listan inte vara i speciellt stort behov av extra hjälp.. Även om jag kände igen en och annan där.
  Således: Kolla plats 15 och framåt om det över huvud taget fanns ett namn som man kände igen och ja MINSANN! En som jag tror sticker ut lite bland alla våra kära frontfigurer som sakta men obönhörligen sorgligt nog formas till yrkespolitiker.
  Ta med den vassa pedagogiska sarkasmen och det sunda bondförnuftet in i riksdagen som en frisk vind som får Mona, Reinfeldt och hela riksmötet att undra vad som hände! Keep rocking och bli aldrig ”politikerifierad” så får du fortsatt förtroende från mitt håll! :-)

 8. Du kom faktiskt överst på valpejl för mig också, fick mig själv på andra plats… Intressant det där! :) Men jag kommer nog personkryssa frugan…

 9. Härligt! :)

  Och bara för att folk pratade valpejl här uppe så måste jag ju kolla… Se där, ja! CJ Rehbinder kom överst på 90% och därefter du på 89%. Och Ola Nyström på tredje plats, 88%. Pirat, javisst.

  Jag har förresten inte heller röstat ännu – mest för att jag behöver fundera över kommun- och landstingsvalen. Där finns ju i dessa trakter inga partistiska pirater att rösta på. Hur tänker du där? Har du pejl på alternativen?

 10. Hm, ovanstående var med ett mindre antal frågor inkluderade. När jag tog med alla 50 frågorna hamnade du som nummer 1, med avhoppade Dick på andra plats. Calle halkade ned en bra bit. Så jaha, det besvarar nog frågan om vem jag borde kryssa. :)

 11. Schsch! Det är en hemlighet, men jag har hört att även någon i väst har ristat snedställda religiösa symboler i närheten av ditt namn. Denna någon ser fram emot att se dig slå verbala homeruns även från en riksdagspulpet. Bara så du vet.

 12. Lithania: Tack för de orden. Och jag fick mig själv som förstaval på valpejl så jag är nog rätt ärlig. ;)

  Lake: Jag är säker på att vilket du än väljer så är det ett bra val.

  Fredrik: Oavsett vilket du väljer så är det ett bra val. :)

  Calle: Tack! Jodå, att vi ligger nära varandra i värderingar vet ju både du och jag redan så det är ingen överraskning. Och visst fixar vi ansvaret om vi hjälps åt.

  Hans: Tack! Intressant hur folk tänker, vad som avgör i slutänden.

  Leif: Kryssa för husfriden. :)

  Mia*: Jag har inte heller bestämt mig för hur jag ska rösta i kommun och landsting. Jag lutar åt antingen C eller MP.

  Lasso: Tack för hinten, jag ska inte säga nåt. :)

 13. Vad gäller kommun och landsting tog jag faktiskt blanka valsedlar och skrev Piratpartiet på dem. Vi får ju tillgodogöra oss rösterna, även om vi inte ställer upp med listor i kommun och landsting i Stockholm.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: