Skip to content

Tvång är frivillighet

Det är hårresande att läsa om Kantzowskagymnasiets syn på frivillighet. Med samma logik kan man hävda att religionsfrihet rådde under inkvisitionen. Du var fri att ha vilken trosövertygelse du ville. Alla utom rättroende katolik fick dig sannolikt torterad och bränd på bål, men det var upp till var och en att välja, eller hur?

Men som Beelzebjörn skriver, det är framtidens skola. Man undrar vad de läser för moderna ämnen där. Nyspråk istället för gammal tråkig svenska? Hollywoodmatematik?


Andra bloggar om: , ,

Published inNotiserSamhälle

14 Comments

 1. Sålänge de inte läser Hollywood-IT … Fast Redmond-IT är illa nog. Men visst är det hårresande illa. Vår gymnasieskola var ju först i Sverige med att ha ”fingeravtrycksläsare” för att få ut en tallrik till skollunchen. Det var ungefär lika frivilligt det.. Ingen fingeravläsning, ingen lunch.

 2. Med tanke på vad dylik teknik lär ha kostat och vad skolmaten kostar per portion så måste tjuvätning ha varit ett gigantiskt problem!

 3. Kantzowska gymnasiet… är inte det gamla Parkskolan i Hallstahammar? Jag har pluggat där. Hade det funnits alkolås i entrén skulle hälften av eleverna inte komma in på måndagsmorgonen. Och nu talar jag inte enbart om entrén på baksidan av skolan dit studenterna för de yrkesberedande linjerna var hänvisade till.

  Vad beträffar Hallstahammar anser jag att allt öster om Kolbäcksån borde utplånas…

 4. Men sånt här som integritet… och rättssäkerhet, det är abstrakt larv som inte intresserar väljarna.

  Enl de stora partiernas strateger. Verkar som de har rätt.
  Suck.

 5. Hade det funnits alkolås i skolstyrelsens sammanträdesrum kanske ovanstående skrift aldrig hade kommit till.

 6. Lars-Erick: Du har rätt. Det intresserar inte väljarna, bara medborgarna. Väljare bryr sig om 49 öre i bensinskatt, medborgare bryr sig om medborgarrätter. Vad göra? Reducera alla till väljare förstås.

 7. Jag blir så jävla…. &%€?)#@XXX

  Fan, jag måste sluta läsa sånt här, för jag kommer att få hjärnblödning, blodstörtning, hjärtflimmer och livmoderframfall om det här ska fortsätta.

  Jag vet att om någon hade krävt ett drogtest av mig när jag var gymnasist så hade jag bett dem fara åt helvete med raket.
  Jag var helt drogfri, och just därför hade jag blivit djupt och innerligt kränkt av denna misstro, denna totala brist på respekt för elevernas integritet.

  Jag blir så jävla, så jävla… Nä, nu måste jag nog gå och skjuta ihjäl en kudde eller nåt…

 8. Alltså, nu sitter jag här och jagar upp mig i alla fall…

  Jag blir så jävla… Arrrghhh!

  Hur i helvete kan man kalla ett test FRIVILLIGT, om resultate av att välja bort testet i praktiken blir att man blir avstängd – AV SÄKERHETSSKÄL?????

  De skriver uttryckligen att en vägran tolkas som ett positivt test – och då kopplas socialtjänsten och eventuellt polisen in.
  För att JAG INTE VILL UTSÄTTAS FÖR ETT DROGTEST????

  Vad i… vad är det för en jävla fascistskola????!!!!

  Men folk verkar ju vilja ha fascism i det här landet.
  Om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, så har vi tyvärr ett osvikligt bevis för att fascism och rasism smäller högre än demokrati och mänskliga rättigheter, för en ganska stor del av svenska folket.

  Nä, nu måste jag gå och kasta ut nåt stort och hårt genom fönstret, eller nåt.

  Fy fan…

 9. Ta det lugnt nu, gamle man. Det är för såna här tillfällen man har datorspel. Gamla hederliga Unreal Tournament är bra, där kan man skjuta folk till köttfärs med med raketgevär och så. Man har dessutom möjligheten att modda sina fiender så man kan skapa en jeppe som heter som den man är arg på just nu, ge vederbörande absolut inga färdigheter, och skjuta henom sönder och samman om och om igen.

 10. Jenny Jenny

  Sjukt. Rakt igenom.

 11. En gissning om bakgrunden till Kantzowska skolans drogtester:

  I det verkliga arbetslivet kan fackförening och arbetsgivare teckna ett avtal om att personal skall drogtestas. Detta därför att arbetsgivaren skall tillgodose arbetsmiljökraven, och ett sådant krav kan t.ex. vara att säkerställa så att inte truckförare på fabrik kör över kollegorna under ett ljuvt haschrus, etc etc.

  Det är sålunda sannolikt att rektorn på Kantzowska gymnasiet fattat beslut om att anta ett program för drogtester på elever som kan komma att praktisera på dessa arbetsplatser där fack och arbetsgivare tecknat avtal (om drogtester) på personal.

  Detta är dock min gissning.

 12. Festligt nog har skoltidningen fått det fyndiga namnet KGB.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: