Skip to content

Nya skor till Josh

Internet och sociala medier har medfört att word of mouth når mycket längre. Det är inte längre bara till sina närmast sörjande en människa når ut med sina åsikter. Orden når jorden runt och färdas dessutom i tiden eftersom de finns kvar för framtida sökningar. Därför är goodwill ännu viktigare idag än tidigare. En del företag vill inte riktigt fatta det och väljer att vända taggarna utåt och attackera den som skrivit negativt om dem, något som bara ger ännu mer negativ publicitet.

Alla tycker förstås inte att den här utvecklingen är bra. Det tycker jag. Det gör att god PR inte är något som kan köpas för pengar – man måste leva upp till bilden av sig själv också. Jag tycker att det är jättebra att jag som konsument kan få veta att en produkt eller tjänst inte fungerat bra för Kalle eller att Stina fått ett dåligt bemötande av Företaget AB. Det gör att jag slipper köpa grisen i säcken.

Men för att inte allt bara ska bli negativt och ”näthat” förutsätts att man även skriver och berättar när man hittar någonting bra. Jag försöker tänka på det och twittrade till exempel om att ständigt utskällda SJ skickade mig fram och tillbaka till Göteborg utan minsta missöde tidigare i år.

Den här gången vill jag tipsa om nätbutiken Javari för den som vill köpa sig ett par skor eller en väska. Jag snubblade över siten när jag letade efter ett par nya kängor och hittade ett par från Caterpillar som förvisso var riktigt coola men också förbannat dyra. I valet och kvalet om man ska lägga 1699:- på ett par pjuck ville jag ha mer information och började så googla för att se om någon hade något att säga om just dessa skor. Så kom det sig att jag snubblade över en brittisk nätbutik och kunde köpa skorna för ungefär halva det priset.

Jo, ni läste rätt. Ordinarie pris på Javari är £99,99 men de var sänkta till £74,98. Dessutom utan fraktkostnad och leverans inom 3-5 dagar. Det lät för bra för att vara sant, och ett tag funderade jag faktiskt på om det var något slags bluff, men Javari är en del av Amazon-familjen så det kändes tryggt.

Priset blev till slut drygt £79,77 (879 spänn) vilket beror på att man räknar om momsen till svenska villkor. Halva priset mot vad svenska butiker vill att jag ska betala alltså. Även till ordinarie pris hade de varit klart billigare än i Sverige.

Skorna då? Caterpillar som sagt, en modell som heter Evolve. Både snygga och sköna tycker jag efter att bara ha använt dem en gång. De är inte varmfodrade men rymliga nog för ett par extra sockor, något jag tycker är bra. Vinterkängor som kräver -20 grader för att man inte ska dö av värmeslag är slöseri med pengar och utrymme. Bättre då med ett par rejäla vattentäta pjuck och möjlighet att reglera isoleringen med flera lager sockor.

Nu vill jag bara bli frisk så att jag orkar gå ut också.


Andra bloggar om: , , , ,

Published inMode

7 Comments

 1. Axel Axel

  Men shit. Såna där vill jag också ha. Så förbannat dyra här i Sverige så jag köpte ett par andra, men de där var ju mycket snyggare och antagligen skönare…

 2. Jenny Jenny

  De kostar i princip detsamma på Brandos.se :) (som jag varmt kan rekommendera ;) )

 3. Jenny Jenny

  (fast nu är de åter på ordinarie pris såg jag, nåja)

 4. I somras fick jag tag i ett kamerastativ och videohuvud på Amazon (UK) för ca 11000 kr. I Sverige kostade samma ca 22000 kr. Det lönar sig att kolla upp saker innan man köper dem.

 5. Axel: Surt, men nu vet du iaf var du kan hitta dem billigare.

  Jenny: Det var Brandos jag hittade dem på från början och det är därifrån jag har tagit priset. Så nej, de kostar inte ”i princip detsamma”. ;)

  Juggen: Definitivt.

 6. Jag bävade när jag kom fram till ”men rymliga nog för ett par extra”… Skulle det visa sig att Josh var en copywriter?
  Min oro hann aldrig ta över, jag såg att det stod ”sockor”.
  Inte ”sockar”.
  Det finns fortfarande hopp för världen :)

 7. ”Sockar” är en styggelse!

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: