Skip to content

Consider it done

Gossen har lärt sig att byta skivor i vår Xbox som dubblerar som DVD-spelare. Han är mycket försiktig och ordningsam när han gör det, och han kan även starta och stoppa filmerna. Problemet är emellertid att han ägnar sig mer åt just det än att faktiskt titta på någon av de filmer han stoppar i.

Emellanåt stöter han på problem, och då kommer han till mig med fjärrkontrollen och säger typ ”Ööh!”. Jag tror att det betyder ”fixa!” men jag har inte lyckats lista ut vad det är jag ska fixa. Det kan lika gärna betyda ”om vi tar in fler invandrare kommer vårt svenska kulturarv att urholkas”, som Lasse Lindroth, frid över hans minne, en gång översatte.

Så jag försöker bistå så gott jag kan genom att erbjuda mig att byta skiva, starta om, hoppa mellan kapitlen. Men oavsett vilket så stampar gossen förtvivlat i golvet och uttrycker sitt missnöje över mitt bristande intellekt. Nyligen tog mitt tålamod slut och följande dialog utspelade sig:

Jag: Jag förstår inte! Vad är det du vill att jag ska göra?
Han: Ööh!
Jag: Jag förstår inte ”ööh”!
Han: Ööh!
Jag: Men jag förstår inte! Vad är det du vill?
Han: Mmm. (Mmm, betyder ”ja”, det vet jag)
Jag: Du vill driva mig till vansinne, är det det du vill?
Han: Mmm.
Jag: Consider it done.


Andra bloggar om:

Published inÖvrigt

4 Comments

  1. En beskrivning som med viss modifiering stämmer alldeles utmärkt även på vissa fruar som jag är gift med…! ;-)

  2. Jag tror att din fru skulle skriva samma sak. Med viss modifiering. ;)

  3. Webster Webster

    Peter H har alldeles rätt. Nån mer som känner igen frasen ”Om jag måste förklara för dig vad du gjort fel så är det ingen mening att jag gör det! Humf!” från tidigare förhållanden?
    Jag är säker på att det är exakt vad gossen vill framföra.
    Det kunde ju för all del vara filmkritik också. Mer än en inget-manus-men-många-eldklot-film från Hollywood har gett mig precis känslan av ”öööh!”, men jag räknar kallt med att du har bättre smak än så. :-)

  4. Jamen det är kul ju att trycka på knappar och whoops, saker händer ;). Spotta upp dig, J. I kampen mellan dig och en tvååring så lär tvååringen till en stor majoritet vinna genom uttröttningsprincipen ;)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: