Skip to content

Det är för att vi älskar er

'Parisian Love Lock' photo (c) 2010, Allen Skyy - license: http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/Vi älskar människor. Så lyder Nya Moderaternas Nya Slogan. Jag undrar lite försynt hur de tänkte här. Förutom att det helt uppenbart inbjuder till karikatyrer från vänsterhåll av typen Reinfeldt i form av en tjock rikeman, med monokel för extra ondska, som mumsar i sig arbetare från silverfat, så verkar det ju inte ha väckt några varmare känslor inom högerblocket heller. Vi älskar människor. Vad exakt vill man ha sagt med det?

Vi älskar människor. Det känns som något som är sprunget ur ett politiskt klimat och taktiktänk där allt går ut på att inte stöta sig med någon. Det finns alltid någon som blir kränkt oavsett vad, så det som kvarstår att jobba med är fullkomliga meningslösheter. Det måste vara en kreativ mardröm för en PR-byrå att göra slogans och valaffischer åt politiska partier.

Vi älskar människor. När vi träffades var regimen så omtänksam, bjöd ut oss, talade passionerat om sina ideal och hur viktigt det är att man litar på varandra i ett förhållande. Den sa att kärleken är som en fågel – man måste släppa den fri så att den kan stanna kvar frivilligt för att ha verklig kärlek. Det var fint sagt. Vi låg på första dejten. Förmodligen för att regimen verkade så blyg och försäkrade att det inte var något den brukade göra. Morgonen efter fick vi frukost på sängen. Vi flyttade ihop efter några veckor. Men vad hände sedan?

Vi älskar människor. Det är på grund av kärlek till oss som regimen vill kontrollera oss. Det är för att den älskar oss så mycket som den vill läsa våra mail, gå igenom våra kontaktnät, hålla reda på var vi befinner oss och veta vem vi umgås med, och om vi protesterar så antyder den att vi har varit otrogna, och pratar sedan inte med oss på ett par veckor utan drar istället iväg till Tyskland för att titta på fotboll med kompisarna. Plötsligt dimper det ner en glad hälsning därifrån. Regimen verkar ha det roligt. Vi pustar ut. När regimen är på bra humör är det lugnt. Vi bonar golven och byter gardiner i fågelburen tills den kommer hem, och tiger om att den där fotbollsresan var en onödig utgift och att taket faktiskt behöver lagas.

Vi älskar människor. Det har varit några sådana här turer nu. Vi upptäcker gång på gång att regimen snokat igenom våra handväskor och mobiltelefoner, men när vi vill prata om det blir den omotiverat upprörd och börjar yra osammanhängande om hur farlig världen utanför är (vi undrar på vilket sätt den har blivit farligare än när vi träffades men säger det inte högt) och att den faktiskt bara försöker skydda oss. Eller så kryper den in i sitt skal och straffar oss med tystnad. Då får vi dåligt samvete igen och är extra duktiga. Efter ett tag kommer regimen tillbaka som om ingenting har hänt, ger oss en present och förklarar att den älskar oss. Det känns skönt.

Vi älskar människor. Det är viktigt för regimen att upprätthålla statusen bland sina kompisar, och det finns några som är coolare än alla andra och som regimen alltid vill imponera på. Det är Sam, som har stora muskler och ofta hamnar i slagsmål (vi tror att regimen är lite rädd för Sam), och bröderna Warner som är rika som troll och alltid bjuder. Det händer att regimen vill att vi ska ligga med dem. En gång tvingade den oss. Efter det lärde vi oss att det gör mindre ont om vi försöker slappna av och inte spjärna emot.

Vi älskar människor. Men en del av oss har tröttnat på det här nu. Insett att det inte blir bättre. Vi har gjort slut. Regimen tänker inte acceptera det förstås, den älskar ju oss och vill ha oss tillbaka. Men vi står på oss, tar inte emot några presenter, lägger på när den ringer. En del har ny partner, men då trakasseras den nya. Andra har känt sig tvungna att få skyddad identitet för att få vara ifred.

Vi älskar människor. Vi betackar oss för den sorts kärlek som regimens moderater står för. Vi vill inte ha politikers kärlek. Vi nöjer oss med ömsesidig respekt.


Andra bloggar om: , , , , , , , , intressant?

Published inKåseriPiratPolitikSamhälle

12 Comments

 1. Cnab Cnab

  Hade jag haft möjlighet, skulle jag hjälp dig till sid 3 i prassel-DN med den här texten. Så sanslöst bra! Men det där ”med ömsesidig respekt” vete 17. Jag kännner ingen som helst respekt för M och den alliansregering de dompterar. Tror inte heller dessa känner någon respekt för människor vars liv baseras på Sveriges fyra grundlagar och FN’s och Europarådets konventioner om mänskliga fri- och rättigheter. Men OK, låt gå för en ”önskan” om omsesidig respekt. Man ska ju liksom inte tappa hoppet …

 2. Cnab: Jag vill ha ömsesidig respekt. Det betyder inte att jag ser det inom en snar framtid. Det är skillnad. :)

  Daniel: Yes! Bra inpass där, jag missade den möjligheten.

 3. Som vanligt en ytterst välartikulerad och välironisk(satirisk?) bloggpost om varför det är fel med ryggradslösa politiker, mer övervakning och att slicka marken framför Son of Sams fötter :)

  Tack, man orkar stå ut lite mer med en mer eller mindre hemsk tillvaro efter att ha läst detta.

 4. PMyran PMyran

  Wow, vad härligt det är att läsa en efterlängtad slägga från Joshen igen.

  Håller helt med Manen att det nu känns lite lättare att ta itu med de bedrövliga påhitt som regimen hittat på!

  Nu kan jag fortsätta skriva inlägg med ett leende på läpparna!

  Tack!

 5. smen smen

  Klockrent

 6. eevert eevert

  Vi vill kontrollera era liv,tala om för er vad ni ska tycka och tänka. Vi vill ändra era beteenden och uppnå
  konformitet i hela samhället.
  Därför är de viktigt för oss att påpeka att vi gör det för ert eget bästa,Vi Älskar ju ER,vi är den GODA staten
  Undrar vad George Orwell skulle ha att säga om samhällsutvecklingen senaste decenniet.

 7. Nicole Nicole

  True. Some politicians are not really genuine about they’re love for their people. It’s just only they’re front for them to be able to gain popularity, power and money..

 8. Så sant som det är sagt och dessutom bra skrivet!
  Jag gör ett inlägg till stöd för detta.

  En reflektion: ”Vi älskar människor. Det är på grund av kärlek till oss som regimen vill kontrollera oss. Det är för att den älskar oss så mycket som den vill läsa våra mail, gå igenom våra kontaktnät, hålla reda på var vi befinner oss och veta vem vi umgås med, och om vi protesterar så antyder den att vi har varit otrogna, och pratar sedan inte med oss på ett par veckor utan drar istället iväg till Tyskland för att titta på fotboll med kompisarna. Plötsligt dimper det ner en glad hälsning därifrån. Regimen verkar ha det roligt. Vi pustar ut. När regimen är på bra humör är det lugnt. Vi bonar golven och byter gardiner i fågelburen tills den kommer hem, och tiger om att den där fotbollsresan var en onödig utgift och att taket faktiskt behöver lagas.”

  Man kan gå igenom hur många berättelser som helst om förhållanden där den ena parten är en psykopat och läsa i princip samma sak. Ger det en hint? (http://www.psykopati.se/)

  /Skvitt

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: