Skip to content

Det är bara tillfälligheter

Sommaren 2008 hade regimen ögonen på sig då striden stod om FRA-lagen. För en gångs skulle tittade faktiskt människor på riksdags”debatten” och engagerade sig. Beslutet sköts upp och röstades istället igenom dagen efter, som av en händelse samtidigt som Sveriges landslag i fotboll spelade match i EM. Idag meddelades att man ämnar snabbehandla datalagringsdirektivet. Meddelandet kom, som av en händelse, ut cirka en timme innan Boxer-Robert höll presskonferens om sin nyfödda dotter och drunknade därmed fullkomligt i mediabruset. I en monoarki finns det bara plats för en nyhet åt gången.

I höstas var det val i Ryssland. Stora demonstrationer planerades. Som av en händelse dök det upp ett obligatoriskt prov i ryska just precis den dagen som demonstrationerna skulle hållas. Den som inte deltog i provet skulle heller inte kunna erhålla slutexamen.

Allt detta är förstås bara tillfälligheter. Lustiga små sammanträffanden. Inget att bekymra sig om. Läget är under kontroll. Återgå till fredagsmyset och mello.


Andra bloggar om: , , , ,

Published inKåseriPiratPolitikSamhälle

9 Comments

 1. Mulen Mulen

  Haha, så sant, så sant.
  Frågan är vilka andra nyheter man missat idag.
  -fort! tryck igenom allt vi kan nu medan ongen är i rampljuset!

 2. Smen Smen

  Hahaha, jo,Reinfeldt borde köpa sig en trisslott idag. 10 papp i månaden i tio år skulle nog sitta

 3. Nja, det på SR är väl ingen officiell information, utan snarare något som läckt ut? Så tolkar jag påståendet att det ”kommande beslutet inte är offentligt än”.

 4. Calandrella: Jag läste slarvigt i så fall. Hade en kvart på mig att skriva och posta innan jag sprang till jobbet. :)

 5. Det går att manipulera väljarna rätt enkelt. Just därför bör något slags meritokratisk ordning införas, ett test som berättigar till rösträtt eller liknande. För vad är alternativet? Att bara påtala problemet löser ju inget.

 6. Jo vi har nog diskuterat det förr, men vem ska utfärda testet? Det känns ju som att den får väldigt mycket makt istället, och vi vet ju vad makt gör med folk.

 7. Vem som helst kan väl föreslå lite kriterier med reservation för förändringar? I USA finns många delstater som inte tillåter grova brottslingar att rösta. Det är väl en start. Ett test skulle kunna handlar om elementär politisk kunskap. Det skulle i alla fall sortera bort okunniga, demente och lågintelligenta.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: