Skip to content

#sakersomärlika

'Twitter' photo (c) 2011, Andreas Eldh - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/När jag var i tonåren fick morsan plötsligt för sig att hon skulle följa Glamour. Ni vet, den där evighetssåpan vars skådespeleri och ljussättning får porrfilm att framstå som mästerligt. Varför vet jag inte men så var det. Och av någon anledning, förmodligen för att avsnitten ofta sändes ganska lagom till jag hade kommit hem från plugget och hällt upp en kopp kaffe, så kom det sig att jag ofta såg skräpet ihop med henne. Vi hånade programmet för att det var så dåligt, men likväl tittade vi.

Med tiden insåg vi att man inte behövde följa det för att hänga med. Det räckte med att se ett avsnitt varannan vecka eller så. Gjorde man längre uppehåll behövde man kanske två-tre avsnitt på sig för att komma in i det igen, men mer än så händer det faktiskt inte. Det är samma människor tillhörande samma familjer i samma statiska miljöer. Det är modehuset Forrester och modehuset Spectra och ytterligare ett par person av vikt som är ingifta i och/eller arbetar för någon av familjerna. De är lite finare än alla andra för de jobbar med mode. Alla turas om att ha ihop det med alla och gå bakom ryggen på varandra, vår- och höstkollektioner presenteras, folk står på allvar och bråkar i ett rum i veckor, barn blir till, försvinner, återkommer som vuxna och hoppar in i förhållandekarusellen, fler kollektioner presenteras, grälet i rummet fortgår alltjämt. Tidslinjen är helt keff. Ibland byts en skådespelare ut och man blir lite förvirrad ett tag för även om namnet och karaktären är rätt så tar det ett tag att vänja sig vid det nya ansiktet.

Efter att i stort sett ha lämnat Twitter för ett tag sedan har jag gradvis smygit tillbaka in igen och den senaste veckan kan man inte ens med bästa välvilja låtsas att jag inte är aktiv längre. Och efter en knapp vecka som någorlunda deltagande insåg jag att Twitter är ganska mycket som Glamour. Man behöver inte följa det. Man kan hoppa in när som helst igen och hänga med i handlingen. Människorna är desamma som förr och de är lite finare än alla andra. Alla har ihop det med alla i form av åsiktsallianser, men i grunden tillhör man antingen huset Spectra, som får symbolisera vänstern på grund av matriarken Sally Spectras röda hår och eldiga sinne, eller huset Forrester. Någon gång händer det att man gifter sig över gränserna men det är inte populärt. Det finns såklart andra också, men liksom Glamour bara utspelar sig i två hus trots hela Los Angeles kulturpluralism är även twittereliten (fast det får man inte kalla den) märkligt homogen, och de där andra är ändå bara viktiga om de på något sätt påverkar huvudkaraktärernas liv eller rent av släppas in i värmen. Lite nu och då händer det att Forresters har en inneboende i poolhuset.

Ibland får folk barn och det är gulligt ett tag. Sedan försvinner barnet tills det är en nästan-vuxen och hoppar in karusellen. Ibland byter någon avatar och då blir man förvirrad ett tag, för även om namnet och karaktären stämmer tar det tid att vänja sig vid det nya ansiktet. Och i likhet med Glamour är det heller inget konstigt om ett gräl som påbörjades när man tittade in förra gången för ett par veckor sedan fortfarande pågår när man tittar in igen.

Det är Twitter för er. Ett Glamour med lite bättre ljussättning och lite mer levande karaktärer. Och samtidigt är det svårt att inte titta. För även om man sitter i soffan och skakar på huvudet åt hur förutsägbart det är ibland och hur saker upprepar sig så är det svårt att hålla sig borta. I lagom doser är det underhållande att följa rasandet och intrigerna. Men man får akta sig så det inte blir för mycket, ty Twitter är också lite som gräddtårta; det är gott men äter man för mycket på en gång står det en ganska snart upp i halsen.


Andra bloggar om: ,

Published inKåseriSociala medier

5 Comments

 1. Tänk att man hinner glömma bort hur smart och rolig du är mellan gångerna! :)

 2. Det är väl bra, då blir det lite som en överraskning. ;)

 3. Anders H. Anders H.

  Följer ju inte ens twitter, men skrattar gott åt min extended family på Facebook ;-)

 4. Klockrent!

 5. [Comment ID #86504 Will Be Quoted Here]

  får hålla med här, ”twitter är som.. glamour!” XD

  tack för att du lyste upp en dag med jävlig huvudvärk, LSSS-ansvariga som har möte hela eftermiddagen OCH FÖRJÄVLA MYCKET SNÖ!

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: