Skip to content

35 år för att avslöja krigsförbrytelser

Bäste Herr Obama!

Vi, en del av det svenska folket som fortfarande tror på yttrandefrihet och mänskliga rättigheter, vill härmed uttrycka vår avsky inför domen som skickar en människa i fängelse i 35 år för att ha avslöjat krigsförbrytelser. Vi anser att det är en skam för en nation som sätter en ära i att framhålla sig själv som världens främsta demokrati, och om vår egen regim inte bestod av knähundar och blötdjur skulle de meddela det å våra vägnar.

I ett helt orelaterat ärende måste vi tyvärr avboka ert besök den 4-5 september. Det visade sig att vi hade bokat tvättstugan den fjärde och den femte firar vi Tommaso Campanella. Vi beklagar olägenheten. Kanske är det inte försent att hälsa på Putin ändå. Vi tror att ni skulle komma rätt bra överens.

Ring inte oss, vi ringer er.

Inte er tillgivne

P.S Er hund Bildt har ätit upp adressboken så vi var osäkra på var vi skulle skicka det här meddelandet för att ni skulle få det så snart som möjligt. Men sedan kom vi på att vi kan posta det var som helst på Internet, som den här killens blogg till exempel, och märka det ”ALLAH AKBAR” så kommer NSA att snappa upp det och meddela er.

——-

The above, translated for you convenience by the good people of the Swedish fuck onions LO, SACO and TCO:

Dear Mr Obama!

We, the part of the Swedish people who still believe in free speech and human rights, would like to express our contempt for the sentence that means a person will serve thirtyfive years in prison for revealing crimes of war. We believe this is a disgrace for a nation that prides itself with being the worlds leading democracy, and if our own regime didn’t consist of kneedogs and wetanimals they would tell you on our behalf.

On a completely unrelated topic, we are sorry to inform you that we have to cancel your visit to Sweden September 4-5. It turns out we’ve booked the laundry room on the fourth and on the fifth we’re celabrating Tommaso Campanella. Sorry for the inconvenience. Perhaps it’s not to late to reschedule with Putin. We think you guys could really hit it off.

Don’t call us, we’ll call you.

Sincerely not yours.

P.S: Your dog Bildt ate our addressbook so we weren’t sure where to send this message to be sure you got it as soon as possible. But then we realized we could just post it anywhere on the Internet, like this guys blog for example, and mark it ALLAH AKBAR, and the NSA will pick it up and let you know.


Andra bloggar om: , ,

Published inKåseriPiratPolitikSamhälle

15 Comments

 1. Lysande.

  Och, med risk för att repetera mig själv: lysande.

 2. […] är skrivet av Johnny Olsson och återpostat med hans godkännande. Läs även gärna Anna Trobergs reflektion som sätter 35 år i perspektiv. […]

 3. felmoftan felmoftan

  Bra där. Jag vill bara föreslå en ändring i engelskan. Knähundar heter lapdogs. Blötdjur (mollusker) heter mollusks, men jag föreslår att du skriver ”lapdogs and wimps” eller ”lapdogs and cowards” istället. ”Address book” ska särskrivas. Sen kan du radera den här kommentaren.

  • Tack. Jag vill kontra med att föreslå att du klickar på länken där jag påtalar att texten är översatt av ”fuck onions” och hajar metahumorn. ;)

 4. Metahumor, bah! Du kräver mycket av dina läsare Johnny! :-)

  Men du ger desto mer tillbaka. Tack för skattet, det behövdes för att liva upp en dag som denna…

 5. Smen Smen

  Signalpolitiken i det hela är :

  Det är bättre att hålla tyst och framstå som dum, än att öppna käften och få 35 år.

 6. Smen: Så är det. Detsamma kan sägas om hårddisksmashandet hos Guardian nyligen.

 7. felmoftan felmoftan

  Usch, så obekvämt. Det här är nästan som den där gången då jag inte förstod den där referensen.

 8. felmoftan felmoftan

  Du metar humor i grumliga vatten, din odåga.

 9. Felmoftan: Äh, det händer oss alla nån gång. :)

 10. Rent lysande, helt enkelt underbart. Och jag håller med om varje ord. Måste mina skattepengar betala för Obamas besök? Vill inte.
  Engelsk version.
  Truly brilliant, simply wonderful. And I agree to every word. Do my tax money have to go to Obamas visit? I don’t want to.
  Arabic version just to make sure Obama recieves this message.
  رائعة حقا، ببساطة رائعة. وأنا أوافق على كل كلمة. لا أموال الضرائب بلدي يجب أن أذهب إلى زيارة أوباما؟ أنا لا أريد أن.

 11. Stefan Stefan

  Riktigt så enkelt är det ju inte för Bradley Manning står för den största läckan av hemligstämplad information i USA:s historia. Hade det bara varit avslöjanden om krigsförbrytelser hade det varit en sak men det har också läckt massor av strategisk information rakt i händerna på Al Qaida. Samma fina organisation som även inspirerade Taimour Abdulwahab att försöka spränga ihjäl julklappsköpande svenskar på Drottninggatan 2010.
  Därav den allvarligaste anklagelsen att samarbeta med fienden.
  Detta blev han förvisso frikänd för då uppsåt inte kunde styrkas men själva läckan är han ju fortfarande skyldig till där avslöjanden om krigsförbrytelser som sagt står för en ytterst liten del av det som läckt.
  Men beaktar man det blir det ju inte lika bra anti-USA propaganda…

 12. NSA NSA

  ALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBARALLAH AKBAR

 13. Underbart! men jag förstår avbokningen på grund av Campanella. Jag skulle också avbokat.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: