Skip to content

Smartare än en ettochetthalvtåring? Knappast.

Det senaste är att när vi åker bil ska vi räkna saker i trafiken. Det har Stora bestämt. Vanligen är det taxibilar, Kia-bilar och bussar som ska räknas. Han bestämmer vem som ska räkna vad. Man kan tro att det är den som får ihop flest av sitt som vinner, men det är inte riktigt så enkelt. Ibland hävdar han att den som får fyrtio vinner. Ingen har i så fall vunnit än.

I alla fall. Idag bestämde han att jag skulle räkna taxibilar, mamma skulle räkna Kia-bilar och han själv skulle räkna bussar. Sagt och gjort. Ut på vägen och börja räkna. Det låter ungefär såhär:

”Titta, en taxibil! Nu har jag ett!”
”Åh, en buss till! Då har jag två!”
Och så vidare.

Efter ett tag började lilla peka och säga ”bil”. Så när vi summerade tävlingen på nästan hemma och någon hade fjorton och någon annan sexton och, det viktigaste, jag hade tjugotvå, så satt Lilla och muttrade entonigt: ”Ha-ha, jag vann, ha-ha.”

Nej, han har ingen aning. Jag vet inte varifrån ”ha-ha, jag vann” kommer men antagligen är det nåt han har snappat upp när de större barnen har jagat varandra på gården. Men det låter roligt, och vann gjorde han ju.


Andra bloggar om:

Published inÖvrigt

One Comment

  1. Jag är ute på en nostalgitripp bland alla bloggar på min lista. Kul att se att här är som vanligt ungefär. Läste ditt långa inlägg om registreringarnas historia, eller hur man ska uttrycka det, och har inte så mycket att tillägga.

    I inlägget här ovan tolkade jag det först som att ettochetthalvtåringen räknade taxibilar. Det hade varit oerhört sensationellt i så fall, men begrep sen att det var ett storasyskon
    Ha en trevlig helg!

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: