Skip to content

En försenad julkalender kanske

För några år sedan gav mig på att skapa en musikjulkalender. Det var ett episkt misslyckande som kom efter redan efter ett par dagar och dog på lucka fyra. Men skam den som ger sig. Idag, när vi redan skriver den tredje december, kläckte jag idén till en nedräkning med syfte att åtminstone delvis återställa tilltron till omvärlden. Jag vet, skulle jag? Killen som om ovädret från Misfits drog in skulle förvandlas till super”hjälten” Pessimisto? Ja, kanske just därför. Om det kommer från mig kan det inte avfärdas som possitivitetstrams. Det behövs lite motvikt till alla larm. Och i dessa mörka årstider där inte ens snön behagar dyka upp för att lysa upp, och när vi närmar oss början på ett nytt årshjul, verkar det lämpligt att ägna sig åt sådant.

Det är också av rent personliga skäl. Jag behöver ägna mig åt att gräva fram lite godhet att lysa upp mitt eget mörker med. Den försenade vintern gör att höstdepressionen och juldepressionen håller på att gå ihop för att skapa en superdepression. The perfect depression.

Så, med start imorgon och december ut siktar jag på att posta en grej om dagen med människor som gör någonting bra för mänskligheten, eller bara någonting som i stort visar på att saker och ting inte är så jävliga som vi tror. Att det, trots dödschocker, veckans sjukdom och fel låt vann, faktiskt blir bättre.

Varför från imorgon och december ut? Tja, förutom för att jag kom på idén idag så passar det rebellen i mig. Because fuck you, helt enkelt.

Published inÖvrigt

3 Comments

  1. Dubbelmasen Dubbelmasen

    Lovvärt! Det publiceras alldeles för lite av den varan!

  2. Fredrik Fredrik

    Ser fram emot kalendern! Min favoritoptimist är Steven Pinker, får se om han dyker upp bakom någon lucka…

  3. Vi får se hur det artar sig. Det är ju egentligen inte så att jag har en plan. Jag hade ett par stycken i huvudet när jag började och ytterligare nån på lager. Men det är lite av grejen det med – att jag aktivt måste leta efter den där godheten i världen. Det är bra terapi tror jag.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: