Skip to content

Första april var roligare när medierna var seriösa resten av året

Estonian Foreign Ministry / Foter / CC BY

Jag slängde ut frasen i rubriken i mina sociala medier tidigare ikväll. Då bara för att vädra känslan av att det börjar bli svårt att skilja de avsiktliga skämten från lyteskomiken. Sedan insåg jag att det var bättre än så. Dagen till ära, den första april alltså, står ”den oberoende televisionen” för det bästa exemplet man skulle kunna tänka sig på precis det. De bjuder nämligen in till partiledardebatt tre veckor före valet till EU-parlamentet (ni vet det där valet vars enda avtryck i mediabevakningen är epitetet ”supervalår”), och det utan att bjuda in partiledaren för det femte största av svenska partier i just EU-parlamentet: Piratpartiet.

I den ursprungliga artikeln, publicerad den 31:a mars, råkade man av misstag nämna valet till Europaparlamentet men alltså glömma att bjuda in partiledaren för ett av de partier som representerar medborgarna i sagda parlament. Detta rättade man till idag, den första april, genom att redigera bort det där om val till Europaparlamentet.

Och det här hade som sagt kunnat vara ett roligt aprilskämt. Om det inte vore för att SVT är precis lika roliga hela tiden genom att skämta om att de är objektiva och oberoende. Jag skulle väldigt gärna vilja säga upp mitt avtal med SVT men till skillnad mot andra skojare går det inte då SVT lyckats få inskrivet i lagen att de har rätt att ta ut avgifter på allt som har en display. Och vad är väl mer oberoende än ett media man inte kan säga upp? När jag var liten brukade min pappa föraktfullt referera till teven som ”gud i hörnet”, men till och med kyrkan kan man faktiskt gå ur och slippa ge pengar till.

Seriöst, SVT. Det är dags att börja prata EU-val och det är dags att börja behandla alla representerade partier lika. Tills ni gör det är ni ett skämt, varje dag på året.


Andra bloggar om: , , , ,

Published inMediaPiratPolitikSamhälle

4 Comments

  1. Vem f*n bryr sig om SVT? De har ALLTID varit Husbondens Röst, oavsett Husbonden varit/är röd eller blå.

  2. Måste Måste

    Tack för att du finns. Tack för att du skriver.

  3. Galileo: Tyvärr är det inte riktigt så enkelt då SVT genom sin position har rätt stor inverkan på vad som diskuteras och vad som når ut i stugorna. Varje gång jag postar en artikel från kvällspressen på Facebook eller G+ får jag snart en kommentar av arten ”varför läser du den där skiten?”. Svaret är: För att så många andra läser den där skiten, och för att förstå vad som formar deras världsbild måste jag också läsa skiten. :)

    Måste: Tack själv för kommentaren!

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: