Den oberoende televisionen

7315210328_5f541f116e_oJust nu pågår en partiledardebatt i SVT. Tre veckor innan valet till EU-parlamentet. Ett av de partier som svenska folket valt in i EU-parlamentet har inte bjudits in till debatten, nämligen Piratpartiet. SVT har tidigare försvarat sig (och också reviderat agendan) med att det inte är en partiledardebatt som handlar om EU-valet. Lite märklig timing, kan man tycka. Än märkligare blir det när man ser rapporterna på Twitter om hur EU kommer upp gång efter annan i debatten. Och allra, allra märkligast är att Feministiskt Initiativ tydligen bjudits in och deltagit i något slags försnack. Ett parti som varken representeras i riksdag eller EU-parlament. Och missförstå mig nu rätt – jag tycker det är bra att så många relevanta partier som möjligt är med, men när man leapfroggar ett folkvalt parti på det här viset så blir det bara patetiskt.

Jag hänvisar till rapporter via Twitter av en anledning: Jag vägrar nämligen titta på programmet. Om SVT bojkottar ett folkvalt parti och öppet pissar på 225 000 medborgare så bojkottar jag SVT. Att SVT malligt hänvisar till sig själva som ”den oberoende televisionen” blir bara patetiskt i sammanhanget.

Ja, jag är förbannad. Riktigt förbannad. Det här är en fars. Och förutom särbehandlingen, lögnerna och föraktet för demokratin är det upprörande att vi måste betala för den här skiten. Alla som äger någon form av elektronik måste betala för SVT vare sig de vill eller inte. Om det åtminstone vore ett privat företag så att jag kunde välja bort det, men nej. De spottar oss i ansiktet, och tvingar oss att betala för det. Men de kan åtminstone inte tvinga mig att titta.

Som tur är finns det andra kanaler. Sociala medier har inte alls samma räckvidd, men det räcker en bit. Det gjorde det 2009 också. Ute i dessa sociala medier kan man prata direkt med Piratpartiets partiledare Anna Troberg, istället för att sitta framför teven och bli matad med tillrättalagda svar via SVT. Ta den chansen. Och ta chansen att ge etablissemanget en rejäl näsbränna den 25:e maj! Använd din röst till att demonstrera att det här inte är okej!

Photo credit: Ludie Cochrane / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)


Andra bloggar om: , , , , ,

En reaktion på ”Den oberoende televisionen

Kommentarer inaktiverade.