Skip to content

Dagen då jag blev en eller ett mem/e

Jag hälsade på en kompis i Västberga igår. Eftersom jag har ett uselt lokalsinne och inte är nåt vidare på att följa vägbeskrivningar heller har jag för vana att låta Google göra jobbet åt mig via navigator i telefonen. Det gick alldeles utmärkt, förutom att Google inte kan trolla fram parkeringsplatser. Efter att till slut ha hittat en gatstump att parkera på, vilket endast berodde på att man inte fick det, fick jag för mig att testa selfiefunktionen i telefonen nu när den ändå satt fint upphängd i vindrutan. Resultatet, efter lite obligatoriskt fixande med filter, blev följande:

IMAG0238

Jag delade bilden på G+, vars filter jag också hade använt, och titulerade den ”bilselfie”. Strax därefter började det hända konstiga saker i min bil… (alla bilder är klickbara för större versioner)

IMAG0238_ask

Plötsligt hade Emma Opassande stoppat in Beatrice Ask i baksätet! Det känns förvisso symboliskt rätt. Beatrice Ask är, i sin iver att skydda oss och hålla koll på var vi befinner oss, alltid med oss i bilen så det känns inte mer än rätt att hon följer med i egen hög person.

IMAG0238_askobildt

Strax därefter hade hon även stoppat in Carl Bildt i bilen. Jag tror att han försökte ge vägbeskrivning (när jag redan hade parkerat) men allt jag hörde var ”A @laqaqlqqaqqqqaQpAApAaQQaAQAPAaaaaAaAAaAaaaaQaaAAAqaAAqaaQaAaAAAqAplqqqqQqaAAqApaqaAaAqqaqqaqqqqqa@aaaqQqaqaqaqa”, vilket är marginellt mer hjälpsamt än Apple maps.

IMAG0238_askobildt (1)

Ytterligare en stund senare blev vi jagade av upphovsrättsindustrin, tack vare Henrik Jernstedt. Då bestämde jag mig för att det fick vara nog. Västberga är lite väl spännande.

josh4

Parallellt med detta äventyr passade Anna Troberg på att stoppa in sig själv som passagerare. Utan att betala för sig, förstås. Qeruiem å sin sida lyfte ut mig ur bilen och skapade en sekt runt mig, antagligen på grund av mina awesome USB-skills.

BnrzpF1IMAEyhqe

Nu vill jag ha telefonnumret till Bildombudsmannen så jag kan casha in på det här uppenbara missbruket av min bild, som jag naturligtvis är djupt kränkt över. Sedan lever jag lycklig i alla mina dagar.


Andra bloggar om: , , ,

Published inKåseriPiratSociala medier

2 Comments

  1. Jag gillar hur du liksom lite tillfälligtvis kokett slängt håret över andra axeln på den sista bilden (för givetvis är den inte spegelvänd =)

  2. haha, underbaaaart!

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: