Warning: preg_replace(): Unknown modifier '/' in /home/scriumse/public_html/josh/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 489
Skip to content

#blogg24 lucka 3: Soran Ismail


Warning: preg_replace(): Unknown modifier '/' in /home/scriumse/public_html/josh/wordpress/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 489

Den tredje december är Soran Ismails födelsedag så han får lucka tre. Denne kurdiske kulturberikare som föddes i Iran men som tagit Sverige till sitt hjärta, och Sverige honom. Med sin lågmälda, resonerande och varma humor har han en förmåga att ta udden av känsliga ämnen, att få publiken att både skratta och tänka efter och har från ståuppscenen skapat sig en plattform att påverka.

Men det som gör Soran Ismail än mer speciell är att han i en tid då pajkastning är teh shit och debatten ständigt infekterad kan kliva ner från scenen och prata med människor. Det skulle vara så lätt att bara stå kvar på scenen, på piedestalen. Istället äter han middag med sina meningsmotståndare i Sverigedemokraterna, fikar med Svenskarnas parti och åker EPA-traktor med begåvningsreserven i Tomelilla.

Det som gör att han förtjänar den här platsen är att han lyssnar. Han pratar med människor, inte till. Han försöker bemöta människor på deras nivå snarare än att använda argument som en knölpåk. Det är inte utan att jag tänker lite på Daryl Davis, mannen som på egen hand upplöste Ku Klux Klan i Maryland (mer om honom här).

Säkert har en och annan invändningar. Man kan inte bli för populär i Sverige utan att det börjar gnisslas. Inte komma här och tro att man är något inte! Och visst, den där helgonglorian som många av oss försöker trä på honom kanske inte passar. Den passar å andra sidan väldigt få. Alla har vi våra brister och skavanker. Men det förtar faktiskt inte det som görs bra.

Så grattis på födelsedagen, Soran! Och tack för att du bidrar till att göra Sverige bättre.


Soran Ismail (cropped)” av Frankie FouganthinEget arbete. Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.


Andra bloggar om: ,

Published inKulturPolitikSamhälle
%d bloggare gillar detta: