Hoppa till innehåll →

Sex & the Joshua_Tree

Det var något av en tv-tittarkväll igår. Plattnackarna i Big Brother följdes upp av plattnackarna i High Chaparall (med mellanspel av långt smartare brottsutredare i CSI, där förbrytarna dock var ena riktiga spån) men kvällens ”höjdpunkt” vad gäller uselhet måste ändå vara Sex and the City.

Kan någon förklara för mig vad den serien överhuvudtaget har för existensberättigande? Big Brother kan åtminstone ses som ett socioidiotiskt experiment, och High Chaparall är utmärkt avskräckande från både droger, alkohol och rock n’ roll. Men vad har Sex and the City att säga till sitt försvar?

Jag har hört kvinnor försvara serien (alltid kvinnor, jag har aldrig hört en man säga att serien är bra) med att den handlar om starka kvinnor, moderna kvinnor, att det är bra förebilder, och att anledningen till att män inte gillar det är som vanligt; att vi räds starka kvinnor. Tillåt mig småle, eller kräkas lite i ett hörn.

På vilket sätt är dessa kvinnor starka? För att de inte är gifta och hemmafruar som vi män tycker att de ska vara? Nu har inte jag sett särskilt många avsnitt eftersom jag inte står ut, men nog skulle de där donnorna gifta sig bara rätt tillfälle dök upp allt. Grejen är ju att serien och dess försvarare förväxlat självständighet med svag självkänsla. Att knulla runt är inte självständighet, snarare är det självförakt. Och kom inte dragandes med ”män får ju göra så”, för det får de faktiskt inte om ni frågar mig. Jag har aldrig och kommer aldrig att försvara det beteendet oavsett kön. Men det som fascinerar mig är att det är ok att göra en tv-serie om fyra singeltjejer i New York som knullar runt och inte pratar om annat än sex, men jag tvivlar på att det skulle vara ok att göra samma serie om fyra killar. Ta följande exempel:

I gårdagens avsnitt var tjejerna på nåt badhus eller så. Spa kanske. Hur som helst fick ärkeslampan (ni vet vem jag menar – det där otäcka våpet som bjuder ut sig till allt med en puls) höra att om man gick till Terry/Kevin/whatever så ”gick han ner på en”. Fritt översatt. Och det kunde hon ju inte motstå förstås, så hon bokade en tid direkt. Emellertid gick Gary/Chris/whatever inte ner på henne, varvid hon försökte ta saken (just ”saken” ja) i egna händer. Detta ledde förstås till att han ansåg sig trakasserad och hon blev portad. Djupt förnärmad över att han slickade andra men inte henne var hon förstås tvungen att skvallra vilket ledde till att Steven/Vince/whatever fick sparken. I slutet av avsnittet var så ärkeslampan och huvudkaraktären (hon som ser ut som en permanentad häst) på en tillställning av nåt slag, där någon kände igen ärkeslampan och visste att hon hade fått Jimmy/Martin/whatever avskedad. Och plötsligt dyker det upp en hoper upprörda kvinnor och skäller ut henne. Thanks a lot! Vem ska nu gå ner på oss? Typ.

Kan ni tänka er den manliga motsvarigheten? Pierce Brosnan måste ju bara spela en av rollerna, förslagsvis slampan. Har ni något förslag på hästansikte så är det bara att säga till, jag kommer inte på någon. Hur som helst. Horseface och Pierce går på spa, Pierce får veta att om man går till Mary Sue för en massage så ger hon en huvud. Pierce går dit, Mary Sue uppträder professionellt vilket gör Pierce irriterad så han kör upp handen i hennes skrev. Han blir portad, hon får sparken. Pierce och Horseface går på herrklubb, röker cigarr, dricker konjak, och plötsligt dyker en hoper medelålders snuskigt rika och feta gubbar upp och skäller på Pierce för att deras favoritavsugerska har fått sparken.

Skulle det bli rosat av kritikerna? Knappast. Frågan är om det skulle sändas alls. Skulle någon hävda att Pierce och Horseface och deras två playerkompisar var starka män eller bra förebilder? Jag skulle inte tro det. Nej, Sex and the City är bland det mest sexistiska skit som någonsin visats och istället för att försvara dem som ”bra förebilder” eller ”starka kvinnor” borde man kanske ta sig en funderare över hur kvinnor framställs i serien.

Ta en annan grej i gårdagens avsnitt: Hästansiktet fick se i tidningen att hennes ex, kallad Mr Big (efter rockbandet väl?), har gift sig. Hon har rätt svårt att tåla det, men hävdar att det inte beror på honom utan på hans numera äkta hälft. Hon är lite för perfekt. Den kvinnliga avundsjukan alltså. Nåväl, efter att ha misslyckats med att bräcka rivalen på den där tillställningen genom att klä sig fulare än någonsin (vilket sprack för att rivalen inte dök upp) så får hon så ett brev från rivalen som tackar för att hon kommit och stöttat vaddetnuvar. Och då faller stenen från hennes axlar: Rivalen kan nämligen inte stava! Så då ringer hon skrattande till en kompis och berättar det.

Stark kvinna va, som hela tiden måste söka fel och brister hos andra? Om något så bekräftar serien snarare de fördomar män har om kvinnor, än något annat. Men hey, det är ju bara min (miss)uppfattning av saken.

Publicerat i Gamla humlan

105 kommentarer

 1. fast vill de verkligen det då eller är det någon som tittar för mycket på midnattstv? ;)

 2. Som Lucy håller i? Ja, det kan det förstås vara. Tänkte inte på det.

 3. PW PW

  Det räcker nog inte att bara bränna högerarmarna eftersom Lucy ju heilar med vänsterarmen. Jag föreslår därför att vi hugger av oss båda armarna. ;)

 4. Anonymous Anonymous

  *rotfl*

  Underbart!

  /Essa

 5. Man slutar aldrig att förvånas, men eg borde man väl inte bli förvånad….

 6. PW PW

  Ahh ett under av saklig journalistik…;)

 7. hon är ju ledig och vet inte att man ska dirigera om mailen på datAn när man är ledig säger jag ju. fast hon borde kommit tillbaka nu iofs. annars kan du maila ”fråga LT” så ringer de och tjatar på henne =)

 8. HAHAHAHAAAA, du är ju nästan lika ilsken som mig
  :)

 9. Jag som tänkte skriva ett ilsket inlägg på min blogg om att högerregeln är nåt folk inte verkar känna till, men det verkar ju onödigt nu när du har gjort det. *också ilsken*

 10. emma: Jag är skitarg. Jämt. ;)

  ironical clan: Äh, vadå? Jag är knappast först att gorma om det heller. Skäll lite du med. Det är uppfriskande.

 11. PW PW

  Skönt att man inte är ensam om att störa sig på den här typen av felaktigheter. (Inte ens den mest språkliberale kan väl försvara denna förvanskning.)

 12. PW PW

  Jamenvissst är det en klippdocka. Hur kunde jag missa det.:)

 13. Jag hittade ändå en ännu mer felskrivning i Aftonbladet. Dessutom utgjorde ordet i fråga självt hela rubriken. Det var ordet ”Tungast”. Det skulle ha stått tyngst. Jag mailade artikelns journalist, Stefan Alfelt, och påtalade pinsamheten i att rubriksättaren inte hade lärt sig att det heter tung, tyngre, tyngst. Fick till svar att han faktiskt inte visste hur det där hade gått till (han själv var dock inte ansvarig för felskrivningen).

 14. Hm.. lite pinsamt att jag själv skrev så tokigt i första meningen på förra kommentaren. Särskilt när man skriver i just detta ämne. Så kan det gå när det går för fort… men jag upptäckte det i alla fall.

 15. ”..så får jag väl bli diktator och tvinga är att skriva tvunget.”

  Vem ska tvinga dig att stava rätt då? ;)

 16. Äsch då. Jag ska genast korrigera mitt fel och hävda att det aldrig har ägt rum; det är bara en illvillig sionistisk historieförfalskning. :)

 17. El Mango: Det blir lätt fel när man har bråttom. Jag skulle kunna acceptera om kvällspressen hade ett enstaka stavfel nån gång, men så är inte fallet. Det är ideliga stavfel och sakfel.

 18. Joshua_Tree: Som vanligt en balanserad kommentar, långt ifrån det i Sverige så politiskt korreta. Tyvärr kommer väl Roland att göra en ”hel pudel” istället för att förtydliga vad han menade…

 19. Det verkar som att Saudiarabien har gjort en pudel istället. Nu ska man tydligen tillåta kvinnor på arenan. Det ger ju bilden av ett betydligt mer lyhört Saudiarabien än vad man är van att höra om. Återstår att se om det kommer några kvinnor på matchen eller om allt gapandet är för inget.

 20. jag ska fan ta bort den där kanalen ;P

 21. PW PW

  Det borde finnas nån ”bra ursäkt” för att se på porrfilm. Porrtidningsläsare hävdar ju alltid att det är för de intressanta artiklarna som de läser porrtidningar. Vad ska man säga om man ser en porrfilm? Att man ser den för handlingens skull? Nä knappast. :)

 22. pw: Exakt. Möjligen var det därför man gjorde en handling till att börja med, men när den är så dålig så håller det liksom inte. Min ursäkt är att canal+ porr ligger på kanalplatsen bredvid canal+ sport. ;)

  la_reina: Ditt inlägg är alldeles suddigt, tyvärr. :P

 23. PW PW

  Tja, din ursäkt duger säkert. :)

  Förresten, Canal+ Porr, är det en ny kanal? Isf kanske man skulle beställa Canal+ till boxerpaketet. ;)

 24. pw: Näe, det jag refererar till som Canal+ porr är den som kort och gott heter Canal+. Sen visar de på nån mer av sina kanaler tror jag, men det är bara sån där finporr. Sånt är för kärringar! ;)

 25. PW PW

  OK, då väntar jag ett tag till med att beställa C+. ;)

 26. Oh! Respekt! Kan jag få din autograf??? ;-)

  Tänk….*kommer på*….jag har ju faktiskt TRÄFFAT dig. Det är nästan så lite av stjärnglansen faller på mig också ju! =)

 27. *S* Själv tycker jag att det verkar som att min årskull är helt misslyckad. :)

 28. Nu ska du inte vara negativ här! *inser det komiska med detta uttalande* ;-) Du är ju nästan-kändis! Det slår t o m mitt triumfkort = när Tommy Körberg slängde en nyckel på mig.

 29. Varning för lång kommmentar igen…

  Jag bidrar med några välskrivna ord från Göran Rickmer på hammarbyfotboll.se:s blogg angående hyckleriet om kvinnornas rättigheter i Saudiarabien. Håll till godo:

  ”Bojkotta alla?

  Nu går drevet igen. Politiker som Maria Wetterstrand och Helana Höij tar chansen att göra sig ett namn i pressen. Krönikörer och debattorakel tävlar i att fördöma

  Det hela handlar självklart om att kvinnor inte får gå på fotboll och att en idrottsledare som i sin dumhet öppnat munnen i frågor där svaren är givna.

  För det kan väl inte vara en nyhet för er journalister, politiker vilka värderingar som gäller i Saudiarabien?

  Men seriöst. Är någon förvånad?

  Saudiarabien anses vara en av de värsta diktaturerna i världen. Det som gör mig förbannad är att dessa politiker (bl.a. Maria Wetterstrand och Helana Höij) inte visat engagemang tidigare. Det går jättebra att exportera varor för 5,5 miljarder skr de senaste tre åren. Det har gått jätte bra att köpa olja mm under alla dessa år.

  I vilken värld lever ni i?

  Vi pratar om en stat där kvinnor inte får köra bil, där kvinnor inte får klä sig hur de vill och sedlighetspolisen utdelar spöstraff för fel klädsel, där kvinnor inte tillåts göra sig hörda i det kommande valet (förstagången som det sker val i huvudtaget?), Där kvinnans ord är hälften värt när hon vittnar i rätten, där man har en sedlighetspolis som pryglar, misshandlar och förföljer de som inte följer de islamska värderingar som gäller, vilka regler som gäller vid arv, vårdnadstvister mm kan ni räkna ut själva. Tvångsäktenskap tillhör vardagen, hustrumisshandel och våld inom familjen betraktas i regel som familjefrågor.

  Yrken där man kan tänkas komma i kontakt med motsatta könet är stängda för kvinnor. Endast 6 % av kvinnorna har arbete (tillåts arbeta)

  Fri media har man, men media får inte kritisera kungafamiljen, gå emot islamska värderingar osv.

  Internet trafik från utlandet försöker man stoppa med olika filter.

  Listan kan göras hur lång som helst.

  Dubbelmoral?

  Har ni reagerat på det? Nähä, inte.

  Men det går bra at uttala sig och fördöma en idrottsledare pratat utan att tänka. Var det han som bokade matchen?

  Om ni ändå reagerat tidigare? När matchen bokades tex.

  Varför reagerade ni inte när delar av den svenska kungafamiljen åkte dit senast?

  Varför reagerade ni inte när den saudiska prinsen besökte Sverige senast? Var befann ni er när han hälsades välkommen in i riksdagshuset av våra politiker?

  Maria Wetterstrand och Helana Höij, där hade ni verkligen chansen att tala om för prinsen att tjejer visst ska få gå på fotboll. För det andra verkar inte vara så intressant.

  Ni kanske inte tänkte så långt, kanske ni då inte visste att Saudiarabiens ledare har en liten annan syn på hur ett land ska skötas än politikerna i Sverige.

  Problemet är långt värre att ni inte reagerar vid stadsbesöken. För då har ni legitimerar puckon som tror på diktatur mm.

  Jag tror i min enfald att om jag vore kvinna i Saudiarabien vore inte mitt största problem huruvida jag släpps in på en arena eller ej.

  Om ni ska bry er så gör det fullt ut eller sitt ner i båten och va självkritiska

  Ps. Ni vet väl att Sverige är ett av de fem länder som investerar mest i Saudiarabien Ds”

  Göran Rickmer – 2006-01-18 22:50

 30. Hoppsan…då antar jag att du ser vart min IP-adress kommer ifrån.

  We seeee you…

  In cyberspace no one can hear you scream…

  Moahahahahahaaaa

 31. Mja alltså… Jag vet ju inte VEM som glider in från vilken adress.

 32. El Mango: Det är ju politik vi snackar om. Är det någon som förväntar sig bättre av dagens politiker? Görans inlägg är bra – men naivt. Om om tillräckligt många reagerar som Göran kanske det kan bli ändring. Men lutheraner är vi, ”ge kejsaren vad som tillhör kejsaren”. Så förändring, nej…

 33. Joshua three: Men cirkus är ju lika viktigt som vodka i Ryssland, så nog tror jag att ryssarna unnar sina elefanter lite vodka. Och även om officiell statistik säger att det är slut så är det inte slut på långa vägar. Man har en hög grad av självförsörjning på vodka. Det finns ett talessätt: ”Alla har inte råd att äta, men alla har råd att dricka.”

 34. Joshua three: En konsekvent linje skulle vara nej till abort, nej till dödsstraff och nej till aktiv dödshjälp. En sådan linje respekterar jag. Men den amerikanska kristna högern har jag svårt för, inte bara för att de är så förtjusta i dödsstraff utan också för att de är så otroligt vulgära i sitt uppträdande gentemot andra.

 35. joshua three: Och nu verkar det som om det inte var en pudel utan bara en pragmatism som landet har, sharia gäller väl i teorin, men in te i praktiken…

 36. Oj. Helt misslyckad årskull helt klart. Tur att du då är undantaget :D

 37. ” Saudierna låter oss leva enligt våra seder, kan inte vi låta dem leva efter sina då?”

  De Saudiska kvinnrona låter ”oss” leva efter våra regler? Knappast dem du syftar på när du säger ”Saudierna”… Låta de Saudiska kvinnorna leva efter deras regler? Nix, ”deras” bör i din text ersättas med med ”de Saudiska männens”. Sure, ingen är perfekt, men varför inte göra en stor grej av brott mot de mänskliga rättigheterna? Här som där!

 38. Bud & Kelly: Så de saudiska kvinnorna låter oss INTE leva efter våra seder? ;)

  Visst kan vi göra en stor grej av brott mot de mänskliga rättigheterna. Absolut. Jag menar bara att man bör se till att ha torrt på fötterna innan man går loss med pekpinnen.

  För övrigt var det hela desinformation från början till slut. Det var aldrig aktuellt att släppa in de saudiska kvinnorna, men det var heller aldrig aktuellt att INTE släppa in andra kvinnor.

 39. deep|ed: Nu försöker du definitivt få omkull mig. ;)

 40. Om det tviste de lärde. Han ser ut som en av de tre vännerna och Jerry.

 41. haha! finally hittade jag dig här :-) gett upp lunar?

 42. Nu har väl Aftonbladet bytt rubrik. De kanske sett din ironiska kommentar. Men i ingressen står det ”naturens krafter”.

  Fler liknande tips mottages tacksamt. Jag funderar på om det inte vore en bra idé att lämna motorn på över natten, för att undvika en svårstartad motor en kall morgon. Och dessutom kan man sätta sig i en varm bil utan isade rutor…

 43. Problemet är att bilen blir för lättsnodd då…

 44. Anonymous Anonymous

  Nu gjorde du det väl lite väl enkelt för dig? I Sverige har vi ju t.ex mer än ett officiellt språk… :)

 45. Det blir en ny blogpost av det här istället. :)

 46. Jag tycker det är rätt skönt och roligt att kunna ett språk, svenska, som inte alla förstår när jag är utanför Sveriges gränser.
  För övrigt är det inte den första vansinnesidén den där professorn kommer med.
  Verkar idiotiskt att välja, klart vi ska prata svenska men man kan ju satsa på mer och tidigare engelskaundervisning i skolan.

 47. Förstår inte heller kvinnorna för något mer avtändande än Svennis har jag svårt att tänka mig

 48. Javisst. Jag menar, det ena utesluter ju inte det andra. Man måste ju inte skrota svenskan för att kunna engelska. Däremot vet jag inte om vi behöver satsa mer och tidigare på engelska – jämfört med andra icke-engelsktalande tror jag att Sverige ligger i framkant. Svenskar är generellt bra på engelska. Så om det är några som skulle behöva skrota sitt modersmål för att behärska engelska bättre så är det många som står före oss i kön. :)

 49. Joshua_tree: Det finns faktiskt en person som talar jiddish. Han heter Marian Radetzki…

 50. PW PW

  Det var rackarns. Vi har inget officiellt språk men officiella minoritetsspråk? Det borde ju innebära att svenskan redan är skrotad eller på väg att bli det och att det är hög tid att anmäla sig till en kurs i samiska eller jiddish eller nåt av de andra officiella språken.

 51. pw: Det verkar inte bättre du. Folkpartiet är helt ute och cyklar – varför ska folk lära sig ett språk som inte är officiellt? Det är ju vi svensktalande som ska språktestas så vi passar in i samhället.

  p e r s p e k t i v e t: Det var fan. Då kanske flintskallarna får vatten på sitt kuvert när de gapar om judiska konspirationer som styr i hemlighet då. ;)

 52. PW PW

  Jäpp, bara att invänta kallelsen till språktestet.

 53. PW PW

  Jamen det vet du väl att hur skruvade fantasier man än har så nog sjutton händer det än värre saker i verkliga livet. Verkligheten överträffar alltid dikten. ;)

 54. pw: Ja, det är tydligt det. :)

 55. PW PW

  Perspektivet:
  Läs min och Joshua_Trees konversation så förstår du nog att det inte är samma språktest som vi pratar om. :)

 56. Du måste byta den där bilden på dig själv… I förminskad version så ser du ut som en pervers gammal porrmustachgubbe och det är ju falsk marknadsföring! :) Själv håller jag på med att försöka övertala min sambo att vi ska byta efternamn till hallonbåt efter som det ger ett så seriöst intryck….

  jag brukar läsa din blogg lite nu och då eftersom den kan vara lite småtrevlig ibland. Anledningen till att jag skriver här är att jag vill ha hjälp med hur man skapar länkar i marginalen på bloggen. du har ju lyckats med detta ser jag. Har följt alla instruktioner som en duktig flicka men det lyckas ej.

 57. fru hallonbåt: Jag svarade i din egen blog istället. Basåruvet. :)

 58. I andra länder finns inte motsvarande uttryck till ”osvensk”. Och om det finns, typ ”ofransk”, så uppfattas det garanterat inte som något positivt.

 59. Theodor Kallifatides DEbuteraDe på svenska och är numera en mycket omtyckt SvensK författare… gissa hur länge han hade bott i Sverige innan hans första bok kom ut? fyra år. FyrA år!!! och svenska och grekiska hör inte ens till samma språkfamilj! För övrigt blev Cornelis Vreeswijk så sur då han ansökte om svenskt medborgarskap och de ville att han skulle göra ett svenska test (Han! han som blivit en känd visdiktare med fullsatta konserter!) att han rev blanketten och förblev HolländsK medborgare resten av sitt liv. Man jag har hört hans holländska och han bryter på svenska. *hihi*

 60. Cornelis var en mycket imponerande herre ja. Bemästrade svenska språket som få andra.–>

 61. Haha , klockrent! (;

 62. Leif Boork? Känns som att han har fler misslyckanden än succéer bakom sig.

  Men, det är klart, han drar väl in hyfsat med deg jämfört med en annan och det är ju på sätt och vis framgångsrikt.

 63. Han har fått uppgiften att rädda Brynäs från en säker död, och han håller på att ro det iland. Därav mitt svar. :)

 64. Hon har dessutom ingen överläpp. Konstigt…

 65. PW PW

  *asg* tja, ganska ointressant men ändå kul:)

 66. PW PW

  Jadu, den verkningsgraden är synnerligen skrämmande låg.

 67. AMS är väl egentligen ett sätt att dölja arbetslösheten i Sverige, AMS är eg. en enda stor arbetsmarknadspolitisk åtgärd som är till för att höja sysselsättningen. Inte i första hand genom att ge andra jobb utan just genom att de själva har jobb…

 68. Det är min tes också, att flAMSarna bara tror att de har ett riktigt jobb. Det är antagligen av godo för samhället att hålla dem ur vägen – tänk vilken skada de kunde göra på en riktig myndighet.

 69. joshua tree: Tänk om vi hade haft Amsarna på skattemyndigheten, då hade de inte fått in en enda skattekrona…

 70. Frågan är om det var avsiktligt eller ren ”tur”?

 71. el mango: Flax, helt klart. Jag tror inte att jag kan göra om det. :)

 72. Har du tänkt på en sak till:

  det har skrivits böcker och diskuterats som fan om obducenten och docenten som styckat och eventuellt mördat en prostituerad för 20 år sedan.

  De här männen påstår att deras liv är förstörda av publicitet. Jag har inte sett vare sig namn eller bild. Däremot har jag sett offrets namn och bild hundratals gånger.

  Vem som bestämmer vem som ska hängas ut är en stor jävla gåta.

  Och hur vi står ut med vetskapen om att det finns sådana dårar runt oss är en ännu större gåta.

 73. Ytterligare en intressant jämförelse ja. Vem som hängs ut och inte avgörs nog med nån sorts ”chock-lotteri” på redaktionen.

 74. Joshua tree: Kan bara instämma. Alla typer av sanktioner är blaha. Jag vet att en hel del svara i Sydafrika klagade på Europas handelssanktioner mot apharheidregimen. De ansåg att de fick ta smällen när Europa satte sig upp mot de sydafrikanska ledarna. I Irak var det likadant.

 75. Ja sanktionerna drabbar ofta den del av befolkningen man vill stödja. Det var ju inte Saddams kompisars barn som dog av medicinbrist t ex…

 76. Jag förstår inte problemet? Ni visste att ni stod fel och att risken var stor att ni skulle lappas? Om det var så illa med platserna, bestrid den! Du om någon vet väl att hockey inte alltid är av rysk rolig anfallshockeykaraktär? Att ens lag inte alltid vinner? Kanske var sällskapet roligt? Fast det är klart…om alla satt och gnällde och hakade upp sig på parkeringsproblemet och den dåliga matchen så blir det ju inte så skoj förstås. Att man förlorar på att ta semester var väl inte heller någon överraskning vad det verkar? Ett medvetet beslut således.

  Så vikten av att tänka positivt…? Jag vet inte. Kanske är totalt skitsnack. Jag ska höra med min svåger och hans närmaste.

 77. Människor som inte har en stor del av sin lön i obekväm arbetstid får ju semesterersättning. Så även jag visserligen, men semesterersättningen kommer en månad tidigare än ob-tillägget och är lägre. Och nej, självklart var det ingen överraskning, det var ett medvetet val. I det valet ingick dock inte parkeringskaos utanför den nya fina arenan som ska kunna ta så mycket folk och definitivt inte en parkeringsbot. Hade det funnits parkering någon annanstans så hade vi naturligtvis ställt oss där, men nu blev vi för det första tillsagda att det var just den parkeringen vi skulle stå på. Och ja, boten ska bestridas.
  Det blir lite ironiskt när Ssk samtidigt gnäller om att ingen går på deras matcher. Well, de spelar knappast tillräckligt bra hockey för att någon ska vara beredd att hosta upp 440 spänn i parkeringspengar =P

 78. glömde en sak; nej, det är inte alls ett problem. det är bara jävligt trist att det är mer regel än undantag att det går käpprätt åt skogen så fort man försöker. Alltså försvinner anledningen till att försöka ha roligt också eftersom det är bortkastad tid.

 79. Det sista inpasset var faktiskt onödigt. Du vet att vi aldrig skulle jämföra en bagatell som en p-bot med det helvete din svåger och hans anhöriga genomlider.

 80. Tror inte det var onödigt utan faktiskt fick saken att ses i sitt sammanhang. Nu sade du ju det själv. En bagatell :)
  Dessutom så sade du ”Bring it on” so I did. ;)

  (For the record så trodde jag aldrig att de jämfördes av er och det tror jag också ni vet att jag inte trodde.)

 81. Du minns att hagelbrakaren nämndes också?

  *kablam!* ;)

 82. Japp mycket förvånande. :)

 83. Mysko valfläsk. Verkligen. Hur tänkte han där, Göran?

 84. Han hade nog en tanke, men det gick över. ;)

 85. Mr McPhisto. Bonos alter ego under mitten av 90-talet. Jag hade lagt en bild på honom också från början, men den länken klappade ihop och jag orkade inte leta rätt på en annan. :)

 86. Njäee… han har liksom inget att vinna på något längre. Han äger inte rättigheterna till sitt eget namn osv.

 87. Må så vara, men han kanske helt enkelt bara vill ha uppmärksamhet? Det är väl inte helt ovanligt att pensionerade stjärnor gör allt de kan för att hänga kvar i rampljuset.

 88. ja det känns ganska uppenbart att han ville ropa hej jag lever jag finns… who fuckin cares om han smälter ner dem och gör coasters av dem. frågan är hur fan det kunde bli ett sånt mediauppbåd för att en gammal avdankad tennishjälte hotar med att lätta på pokalhyllan…

 89. hahaha… södertäljhe alltså. Jag skulle nog mås bra av att bo där. Du gör bra reklam för det;)

 90. Din Jesus skiljer sig nog från min.

 91. mia*: Jag menar att världen krymper. Typ. (Jag kom inte på någon bättre titel)

  mikebike: Du är välkommen. Vi kan… hmm… Jag vet inte vad vi kan göra i Södertälje.–>

 92. Anonymous Anonymous

  Också intressant att se hur sexuell njutning beskivs i porrfilm från olika länder. i amerikanska filmer är standarduttrycken ”shit, fuck!”. I franska filmer hör man ofta ”jouez” (lek, njut) i det kritiska ögonblicket, medan tyskarna efter klimax brukar sucka ”ah so entspannend” (så avslappnande). Jänkarna svär, fransmännen ser njutningen, tyskarna gör en fysiologisk analys.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: