Hoppa till innehåll →

Sluta röka

Du kommer att må så mycket bättre om du slutar röka!

Oh, really? Det första som hände när jag hade slutat var att jag blev sjukare än jag någonsin varit i vuxen ålder. Det tog nån vecka, minst, att återfå alla krafter efter den sjukan. Om jag mår bättre än innan jag slutade röka? Inte märkbart. Däremot har jag gått upp i vikt, och det mår jag inte bra av. Varken fysiskt eller psykiskt.

Du får bättre kondition om du slutar röka!

Eh, näe? Jag flåsar värre än ett gammalt dragspel. Faktum är att jag tycker att jag har sämre kondition nu än tidigare. Kanske för att lungorna skrumpnar ihop nu när jag inte exercerar dem genom att dra ner rök i dem.

Du får bättre hy om du slutar röka!

Om man med ”bättre hy” menar ”mer finnar, helst av typen som inte går att klämma utan bara vätskar och sen blir stora sår så man ser ut som en spetälsk i ansiktet” så, ja.

Du får bättre ekonomi om du slutar röka!

Om inte minutenjävlaautomaten snor de pengar man inte röker upp kanske.

Du får tillbaka luktsinnet om du slutar röka!

Det har jag inte heller märkt av, men det är jag nog mest tacksam över eftersom jag är säker på att jag går miste om fler stanker än dofter. Dock ska det sägas att jag är aningen mindre täppt i näsan nu.

Blodcirkulationen blir bättre om du slutar röka!

Sant. Och när blodcirkulationen kommer igång så känner man hur ont man egentligen har i ryggen. Den där läkaren som sa åt mig att mitt ryggont kunde bero på just taskig blodcirkulation ska ha ett kok stryk, för jag har ondare än någonsin nu. Den förbättrade blodcirkulationen märks också av i form av känsligare tandkött som blöder för ingenting, och tandvärk lite nu och då vid en visdomstand i nederkäken. Trevligt värre.

Du lever längre om du slutar röka!

Säkert, men är det värt det? Att röka är ju tydligen både tufft och nyttigt.

Publicerat i Gamla humlan

%d bloggare gillar detta: