Hoppa till innehåll →

Love God’s Way

För ett par dagar sen hittade jag en lista över artister som man inte ska lyssna på för då blir man bög. Typ. Jag hade för mig att jag hittade den hos Mickey men nu kan jag inte hitta den posten. Den som känner sig skyldig till att ha skrivit om det här kan ju lämna en rad så att den som hedras bör också hedras i form av en trackback.

Edit: Bert har nu gjort mig uppmärksam på att det var stationsvakt som skrev om musik som gör dig gay. Jag tackar för informationen. Verkar dock inte gå att trackbacka till blogspot?

För det här är verkligen humor: Love God’s Way. Detta är alltså en lista över ”gay bands”. Med få undantag är det en lista helt utan motivering till varför banden stämplats som gay. Det är dessutom en inkonsekvent lista eftersom en del av ”banden” är soloartister, som Madonna och Elton John. Det är också en inkonsekvent lista på så sätt att vissa av artisterna verkar ha stämplats på andra grunder. The Spores är med på listan med motiveringen att de förespråkar självmord. Jag kan ha fel, men jag tror inte att självmord är en uteslutande homosexuell handling.

På listan återfinns andra märkligheter. Att Depeche Mode, Erasure, David Bowie och givetvis Queen skulle kvala in känns inte så uppseendeväckande. Men Motörhead!? Vad är det som är gay med Motörhead?

Till min glädje hittade jag sen en lista över Safe Bands. Det kan ju vara bra, tänkte jag, så man inte råkar bli bög. Till illa dold förtjusning konstaterar jag att den listan är mycket kortare. Jag undrar också vad Cyndi Lauper har gjort för att hamna på safe-listan. Jag var säker på att hon var en artist som, liksom Madonna, platsade i böglägret.

Vid det här laget är jag mycket fascinerad av den småfula siten med sin bristfälliga information, så jag klickar på allt jag kan hitta, och till sist hittade jag en musikvideo gjord av Donnie Davies och hans band Evening Service. Nu blir det roligt på riktigt, för mr Davies är en knubbis med ful mustasch och rosa skjorta som med ett saligt leende flirtar förföriskt med kameran medan han sjunger ”God hates a fag”. Se själva.

Jag tänkte att jag skulle ta reda på lite om vem denne Donnie Davies är, och var gör man det bättre än på hans egen hemsida?

Det visar sig att Donnie, som jag misstänkte från början, själv är en omvänd bög. Så kul för honom. Hoppas han får ett långt liv.

Nu tänker jag inte slösa många fler bokstäver på Donnie Davies, men jag måste bara citera det här stycket:

Oscar Wilde, my hero, was a reformed homosexual. He went to prison for his sins. Once he was alone with his thouhgts, in jail, he saw the errors of his ways and repented. He died as a Christian. While I’m not advocating jailing all Homosexuals, I do think it would benefit them greatly. It would be for their own good. When a person is forced to think they will generally be able to see their problems and solve them by themselves.

Sett Oz, Donnie? Jag vilar mitt fodral.


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Publicerat i Övrigt

11 kommentarer

 1. USA måste förstöras.

 2. Det var hos Stationsvakt den listan dök upp först, vad jag vet.

  Tycker, i likhet med dig, att det hela är ett fantastisk prov på god humor. Som fastnar i halsen.

  Märkligt att fundamentalister av vilken sort som helst, alltid visar prov på sin egen svaghet. Blir man så lätt bög, då är man nog väldigt svag i anden.

  Här kommer ett citat, som även kan gälla fundamentalister:

  Den störste fanatikern är den störste tvivlaren.
  Han vet det inte.

  (Tomas Tranströmer)

 3. Bert: Tackar för informationen. Naturligtvis var det stationsvakt. Texten uppdaterad.

 4. lux lux

  man ärligt… det måste vara ett skämt.

  Dessutom kan de inte stava… Eminmen och merzbau (sic!)

  Fast Ok, jag lyssnar ju på Merzbow, Judas Priest, Depeche Mode osv… jag väntar bara på att böglusten skall välla upp som en otämjbar fontän…

 5. Lux: Jag har också funderat över om det är ett skämt. Dock tycker jag att det verkar lite för… väl förankrat liksom.

  Apropå felen i listan så påstås George Michael vara från Texas.

 6. LG LG

  Alltså, Oscar Wilde blev aldrig ”reformed” han blev bara intvingad i garderoben for fucks sake. Jag hatar att intoleranta människor gör mig så intolerant! Grrrr.

 7. LG: Kanske läge att citera en annan Wilde, nämligen Zakk Wylde:

  I hate your guts
  I wish that you was dead

  Underbar låt, och Oscar själv kunde inte ha sagt det bättre. ;)

 8. […] Rosetta Steen hittade jag nyss till antigayretorik som berättar att Love God’s Way mycket riktigt var en […]

 9. […] Struck har snappat upp min första post om Donnie Davies. Som vanligt förstår jag inte vad han vill. Struck är en av de knepigaste […]

 10. Hmmm….jo man kan tjäna pengar på allt möjligt. Intressant att man kan bli så förljugen, men kan han så kan vi alla. Tänk om vi kan bli bögar också? Fast jag misstänker att det är svårt att bli det av att lyssna på musik. Men det kanske går? Om man lyssnar riktigt ihärdigt alltså. Finns det någon som gjort en studie på det? Jag kan tyvärr inte hitta någon.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: