Skip to content

I skamvrån

Jag gick på det. Jag svalde betet. Hatten av för Joey Oglesby.

Via Rosetta Steen hittade jag nyss till antigayretorik som berättar att Love God’s Way mycket riktigt var en bluff.

Lux misstänkte det. Till mitt försvar ska sägas att jag anade att det var en bluff från början, men när jag sen hittade Donnie Davies egen sida så verkade det lite för väl förankrat. Jag hade fel och tar lydigt på mig dumstruten.

Jag är dock i gott (nåja) sällskap. Aftonblaskan gick också på det.


Andra bloggar om: , , , ,

Published inÖvrigt

9 Comments

 1. Är det för bra för att vara sant är det förmodligen inte sant.

 2. Intressant vore det att analysera synen på kristendomen hos alla oss som faktiskt trodde på sajten.

 3. Eller i religion i allmänhet rättare sagt.

 4. Blogge: Nåja, det går antagligen att hitta än mer horribla exempel som ÄR sanna.

  Naseer: Indeed. Det vore verkligen intressant. Antagligen är det en sorts självrannsakan som kommer att visa mindre smickrande saker hos en själv.

 5. Pehe Pehe

  Va, har folk trott att det var på riktigt? Att Aftonblasket publicerar storyn förvånar mig inte, de har förmodligen översatt någon artikel ifrån någon utländsk tidning i vanlig ordning. Men bloggvärlden brukar tänka efter en gång extra. Visst var det ett ganska omfattande projekt, men att det var satir var ändå riktigt tydligt. Precis lika tydligt som att den där tidsresenären var ett reklamjippo för ett pensionsbolag och “95”-kampanjen i själva verket presenterar genomsnitts-intelligenskvoten på svenska reklambyråanställda. Enkla sanningar!

 6. Vad kan jag säga? Jag är väl en idiot, helt enkelt. (Ja, jag borde ha fattat. Jag borde ha gjort en lite grundligare koll, sett om namnet Donnie Davies dök upp på fler ställen. Jag borde ha gjort det undersökande och källkritiska arbete som journalister inte gör.)

 7. lux lux

  Jag är för insyltad i genrer som får på fan i allmänhet (läs noise, black metal osv) för att inte ha sett ett dussin liknande sidor titigare och de har alla varit bluff. Icke desto mindre, Naseer, är jag helt övertygad omatt det finns kristna, särskilt i USA, som tycker precis sådär – de finns i Sverige också. Jag hade en flickvän en gång vars familj var osunt frikyrklig. En ingift faster menade t ex på allvar att barn inte skulle få läsa Ronja Rövardotter eftersom den var för “hednisk”. Jo, faktiskt…

 8. Lux: Man kanske kan tänka sig att religiösa knäppisar inte lägger upp sitt skit på internet för att internet är ogudaktigt? För att inte tala om html-kod.

 9. Mmm, lätt för mig att säga såklart, men jag tyckte också den var lite för bra för att vara sann. Här har ni en sida av en svensk församling! Den är å andra sidan HELT SANN…..

  http://www.megaone.com/sffs/

  ;)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: