Hoppa till innehåll →

Hattrick

När Annica Dahlström skrev sin bok ”könet sitter i hjärnan” så skrev hon den inte i egenskap av hjärnforskare, hävdar hon. Det är inte en vetenskaplig bok – trots att den behandlar ett ämne som ligger mycket nära hennes egen expertis som forskare. Hon byter alltså hatt, och köper sig på så vis friheten att tumma på den vetenskapliga förankringen i vad hon skriver.

På ett forum sitter en admin och slår folk i huvudet. Men, hävdar han, det gör han inte i egenskap av administratör, utan som privatperson. Han byter hatt, och intar en annan roll.

Problemet i bägge fallen är att vi andra inte uppfattar hattbytet som särskilt tydligt. Annica Dahlström är hjärnforskare – alltså tror vi att hon har forskat när hon skriver en bok om hjärnan. Och admin är admin, även när han själv anser att han har tagit av sig hatten. Är man tillräckligt uppkäftig kan han nämligen ta på sig sin adminhatt igen, och kasta ut upprorsmakaren.

På mitt jobb gör vi operatörer en hel del kontroller. Emellanåt kommer en kontrollant och gör samma kontroller. Nu har det dock beslutats att de frigående kontrollanterna ska väck, och istället ska en operatör per linje bli kontrolloperatör (utan att få mer betalt för det givetvis, bara mer ansvar). Det innebär alltså att en operatör ska göra en kontroll med sin operatörshatt på, sen lägga den åt sidan och ta på sig kontrollanthatten, och göra samma kontroll en gång till. Är det löjligt eller är det löjligt?

Allt detta hattbytande är förvirrande och bedrägligt. Jag antar att Stefan Karlsson mycket nogsamt hängde av sig sin prostitutionspolishatt innanför dörren när han kom hem och ersatte den med sin fluktarhatt när han stod bakom draperiet och runkade. Vi får väl se om rättsamhället och poliskåren godkänner ett sådant hattbyte.

Beträffande det senaste stycket finns det mycket mer att läsa om Rosinha Sambo, en av landets tuffaste kvinnor, och Stefan Karlsson, troligen en av landets fegaste män, hos Isabella, Louise P och Blogge Bloggelito. Alla tre har bevakat händelseutvecklingen – Louise har varit på plats i Göteborg och rapporterat på plats.

Återstår alltså att se om en prostituerad kan få rätt mot en polis i vårt moderna samhälle. David sänkte trots allt Goliat. Goliat såg nog aldrig när David tog på sig sin stenkastarhatt.


Andra bloggar om: , , , , , , , intressant?

Publicerat i Samhälle

5 kommentarer

  1. Poliser har inga hattar numera. Men kanske bytte han batong?

  2. Det var den skönaste beskrivningen av Annica Dahlströms bok någonsin. Just så. Får jag knycka termen (med credit förstås) för en eventuell kommande recension?

  3. Louise: Givetvis!

  4. Jag tycker att Annica Dahlström borde byta hatt helt och sätta på sig en dumstrut. Jag tror att hon skulle klä bra i den. :-)

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: