Hoppa till innehåll →

Tragik

Klockan 14:35 i torsdags tog larmcentralen i Södertälje emot ett larm från ett fritids i Södertälje. En nioårig pojke hade hittats död på en toalett. Vilket är fruktansvärt, oavsett omständigheterna kring dödsfallet.

Men sen börjar märkligheterna. Aftonbladet brassade genast på om självmord, vilket gör det hela ännu otäckare. Men LT kallar bara det hela för en ”olycka”. Visserligen kan man undra vad för olyckor man råkar ut för på en toalett, men å andra sidan har jag svårt att tänka mig att en tillförlitlig källa så snart efter dödsfallet skulle bekräfta självmord till Aftonbladet. LT spelare safe, Aftonbladet chansar?

Ännu lite märkligare finner jag det att varken SvD eller DN skrivit en rad om det hela. Det får mig att undra: Är omständigheterna kring det hela sådana att man väljer att inte skriva om det alls?

Oavsett vilka de faktiska omständigheterna är en nioårig pojke död, och Södertälje nominerat till Sveriges kvalitetskommun 2007.


Andra bloggar om: , ,

Publicerat i Media Samhälle

2 kommentarer

  1. DN hade en liten notis på A19, tror jag. De rapporterade det som ett självmord. Fast ingen vet väl med säkerhet innnan det utretts. Självmord i den åldern måste ju vara väldigt ovanligt.

  2. Åfan. Nå, inget (vad jag kunnat se) i nätupplagan iaf. Och ja, självmord i den åldern är för vedervärdigt för att ens tänka på.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: