Hoppa till innehåll

Virtuell otrohet

Det här måste vara dagens mest fantastiska (och viktiga!) nyhet: brittiska Amy Taylor tog ut skilsmässa från sin man David Pollard för att han var otrogen. Ok, det verkar ju begripligt vid en första anblick. Det var till och med så att han hade sex med prostituerade. David Pollard har dock en förmildrande omständighet. Detta hände nämligen i, håll i er nu, onlinespelet Second Life!

Enligt artikeln i Aftonbladet har Amy Taylor misstänkt att karln har nåt fuffens för sig så då har hon anlitat en privatdetektiv, fortfarande i Second Life, för att snoka i makens affärer. När det uppdagades att hans virtuella figur hade sex med andra virtuella figurer än hennes virtuella figur blev hon kränkt och begärde skilsmässa. Fantastiskt så långt människors ägandebehov av varandra kan sträcka sig. Själv brukar jag bara skjuta virtuella figurer till småbitar, så mitt förhållande klarar sig nog ett tag till.

Nu har emellertid Amy hittat en ny snubbe, i World of Warcraft. Man får väl hoppas att Amy kan skilja på verklighet och spel såpass att hon inte får en chock när den muskulöse krigaren hon lärt känna i spelet i själva verket är en lönnfet, skallig, arbetslös, medelålders herre från Manchester med typiska engelska tänder.


Andra bloggar om: , ,

Publicerat iNotiserPlattnackar

7 kommentarer

 1. I World of Warcraft kan man ju gifta sig, så kanske passar henne bättre? :D

  Danni.’s last blog post..Hold me

 2. MrTeatime MrTeatime

  uuuuuh, åååååh, mina ögon…..det gör ont att läsa det där.

 3. Bai Bai

  Först: SL är inte ett ¨spel¨… det är en sk community. Två: 70% i SL har både parnters, jobb, hem och business. Och ja, detta var inte unikt, säkerligen hundratals RL förhållanden som spruckit pga ¨otrohet online¨… sp who cares. Enda i storyn var att hon mötte sin man på en chat 2003, och nu nästa på WoW, inte mycket innanför hennes pannben.
  / SL-invånare i 2år. Gift i SL och i RL, med olika män!

 4. Bai: Korrekt, jag var slarvig när jag skrev om SL som ett spel – jag borde ha filtrerat informationen från Aftonblaskan bättre. Ber om ursäkt.

 5. Fast det var ju knappast så att hans “otrohet” var det enda problemet. Det STÅR ju faktiskt i artikeln att HAN, när hon uppdagade hans “otrohet”, sade att äktenskapet var över och att han inte ville vara tillsammans med henne längre. Problemet låg alltså djupare än i en kärleksaffär i Second Life.

 6. Det må så vara. Det jag främst reagerade över var uppfattningen om att man har nåt slags äganderätt om en annan människa. Resten läste jag nog ganska slarvigt. Förlåt. :)

 7. Nathalie Nathalie

  Måste säga att jag hellre ser att min partner är “orogen” i ett spel och har det som en fantasi än att han genomför det i verkligheten!Det är inte förbjudet att ha fantasier!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: