Skip to content

Nu fick jag sådär ont i huvudet igen

Råkade klicka på en länk hos Sagor från livbåten. Fundamentalister är sannerligen tragikomiska. Följande kommer ur hjärnorna hos människor som anser sig vara goda, vidsynta, toleranta kristna. Jag vet inte om jag ska skratta eller kräkas…

Först ut: Betty

Just recently my son Bobby came out to me. I had been worried for awhile. His teachers said most of his grades were slipping and he seemed depressed and withdrawn.

Bobby said he’d been hiding it for awhile because he was afraid I would reject him. I sat him down and told him that I loved him and that God loved him, but that his salvation was in danger if he did not resist his unnatural tempations. I told him how being gay would mean he would live a shorter life, and that if he couldnt change his orientation he could be celibate like most the ex-gays are. He started crying saying something along the lines of ”I knew you wouldnt understand! You’re just like everyone else!” before running to his room and slamming the door.

What did I do wrong?

Betty skulle inte förstå och ta till sig om någon förklarade vad hon gjorde fel ändå.

Linda:

I am a bit troubled. I believe my son has a girlfriend, because she left a dirty magazine with men in it under his bed. My son is only 16 and I really don’t think he’s ready to date yet. What’s worse is that he’s sneaking some girl to his room behind my back. I need help, God! I want my son to stop being so secretive!

LALALALABINGOLINGO!

John R7:

I can sum it all up in three words: Evolution is a lie

You can’t sum up shit, John.

Howie R:

[Talking about an eleven year old girl who was raped and then buried alive]

god was sacrificing this child as a way to show others the light. much as he did his own child. what a beautiful gift he has given us.

Exakt vilket ljus visade Gud och för vem?

Det finns alltid en misstanke om att citat och uttryck för dumhet är hittepå, och även om verkligheten ofta överträffar dikten så hoppas jag verkligen att Howie R:s uttalande är ett skämt. Annars betyder det att det finns en extremt sjuk människa bakom signaturen. Såvida han inte har rätt förstås. Det skulle betyda att Gud fanns och var extremt sjuk, vilket vore värre.

En del människor tittar på skräckfilm för att de tycker det är underhållande att bli skrämda. Jag har aldrig förstått det och finner inget nöje i skräckfilm. Däremot är jag road av att läsa dylik smörja, trots att den egentligen är mycket mer skrämmande än film, för de här galningarna finns på riktigt.

För mer skrämmande underhållning, gå till Fundies say the darndest things topp 100. Missa inte den fantastiskt söta beskrivningen av ett samhälle där ateister är majoritet. Precis så var det i min familj när jag växte upp!

Uppdatering: Tydligen passade FSTDT på att flytta precis efter min länkning, och redirect är visst fusk. Har uppdaterat länken nu så den ska funka.


Andra bloggar om: , , ,

Published inPlattnackar

12 Comments

 1. Ska man skratta eller gråta? Jag tyckte filmen Jesus Camp var illa nog, men de har ju inte ens skrapat på ytan… Tur att jag är sömnlös, här finns mycket att slita sitt hår över. :)

  buddy jesus’s last blog post..Skitmat

 2. Kluris Kluris

  Du fick ont i huvudet.. då rekommenderar jag denna kommentar av jonas hos Ulf Pettersson som en sorts medicin. Det är en utav de bästa analyser av religiositet jag läst på länge.

  För att tänka riktigt så måste man först insett skillnaden mellan kunskap och förståelse. Kunskap är passivt, det är något man har, vi har kunskapen även när vi sover. Att förstå kräver något aktivt, det är något vi gör till skillnad från att passivt inneha. Att förstå är dessutom en handling som förändrar kunskapen och jonas börjar sin kommentar med:

  ”En annan aspekt på religionen och intelligens som jag tycker är relevant är religionens inverkan på ovanstående. Det är enbart med hjälp av en doktrin (och gärna religiös) man kan få en bildad människa att acceptera påståenden som ingen ”vettig” människa skulle acceptera. Detta i synnerhet om människan vuxit upp med doktrinen (indoktrinerats, ja).”

  Iväg och bota värken nu Josh, det är lång kommentar.

 3. Madmax Madmax

  Jag såg en bild som teflonminne lagt ut i det här inlägget
  http://drf.teflonminne.se/2009/04/10/stor-i-orden-liten-i-universum/

  Den fick mig att inse två saker. Dels att det spelar ingen roll om universum är oändligt eller inte. Universum är så stort att för alla praktiska ändamål kan vi utgå från att det är oändligt.

  Dels så finns inte den gud som så många tror på. Med tanke på hur stort universum är så är det värsta formen av hybris att tro att en kraft som kan skapa allt det här skulle ha det minsta lilla intresse av vad som händer på vår lilla skitplanet. Så antingen ber idioterna till en gud som inte lyssnar och inte bryr sig eller så finns inte gud. Det är de enda logiska möjligheterna jag ser. Om någon ser en lucka i mitt resonemang så är det bara att säga till.

  Tråkigt nog kommer jag inte in på topp 100 listan du länkade till, skulle gärna vilja titta lite på den. Om någon annan har problem så vore det bra att veta, så slipper jag slita sönder min dator i onödan.

 4. Kluris: Tack för länken, det var en läsvärd kommentar ja.

  Madmax: Jag tror att gud byggde universum när han var barn, ungefär som en modelljärnväg. Sen blev han äldre och lämnade oss i källaren. Själv skaffade han en dator och sitter och sliter sitt skägg i frustration över att det INTE GÅR ATT FÅ DEN HÄR SKITEN ATT FUNKA! ;)

  Och nej, jag kommer inte heller in på siten nu. Gud kanske har låtit blixten slå ner i servern.

 5. Tack för tipset, Madmax! Jag antar att det är fusk med redirect. :)

 6. Madmax Madmax

  Nästan :)

 7. Carro Carro

  Visste att jag hade läst det där om tidningen under sängen förut nånstans, nåt väldig likt det i alla fall. Lite googlande gav denna: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081226174833AA5LmiA
  den jag har sett förut, men också en annan med snarlikt innehåll. Man undrar ju om det finns så många med samma problem eller om troll härjar i stora vida världen…

 8. idioter hela bunten. Freedom of religion, ibland undrar jag hur vettigt det är.

  Jessika’s last blog post..33

 9. stroll stroll

  Om någon skulle lyckas bevisa för mig att Gud som beskrivs av Bibeln finns, så skulle det inte direkt få mig att börja dyrka honom. Verkar väl vara ett väsen som till sitt sätt är betydligt närmre Hitler eller Manson än någon som är värdig att dyrkas. Och om ”vinsten” man får för att dyrka denna varalse är att få spendera evigheten med honom i paradiset så avstår jag nog. Helvetet kan väl inte vara så jäkla mycket värre än att spendera evigheten med den där?

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: