Hoppa till innehåll

Skrevs för flera år sedan, lika aktuell idag

Igår kväll kopplade jag in ett par högtalare jag fått av en granne i en gammal förstärkare som jag har lånat av en annan granne, så idag ville jag testa lite vad de går för. Streamar musik från mitt NAS via krysslådan och ut i högtalarna som låter riktigt riktigt bra. Nöjt väljer jag ett antal artister att peta in i en spellista för att låta den gå på random, går ut och köket och häller upp en kopp kaffe, och då dyker Fish’s “The Pilgrim’s Address” upp i högtalarna. Av åtminstone ett par hundra möjliga låtar. Just idag, när Ledaren Av Den Fria Världen är på besök i egen hög person trots att han kan informera sig om vem som helst per distans om han vill, och trots att han kan hälsa på med en drönare. Vi är i sanning ärade!

The Pilgrim’s Address ja. Den skrevs för flera år sedan, och ändå kan jag inte tänka mig en mer passande låt just idag. Jag skulle kunna citera hela texten, för den är fantastisk rakt igenom, men jag nöjer mig med ett par brottstycken för att (förhoppningsvis, det är inte lätt att veta) inte kränka några upphovsrättslagar och för att inte lura er på ett stycke fantastisk musik. Så här börjar den:

Mr President, you don’t know my name,
But you could find it if you really cared,
Because I pay my taxes and I pay my dues,
And all I ask for in return is the truth.
Can we just be honest, I’ve heard that speech is free,
So please believe me that this address is sincere.

Och senare fortsätter den så här:

Was it really worth it? Was it worth the cost?
Did we really take the high ground, or have we lost
All the moral battles? Did we lose the war?
Mr President, I need to know for sure
That with all this knowledge, all this control,
That we were on the right side after all,
That we weren’t lied to, that we weren’t used,
And the country that we fought for still upholds the truth.

Håll till godo. Och låt oss inte glömma att Obamas besök inte är en artighetsvisit, utan en surmulen presidents hämnd på en annan president för att denne givit asyl till en person som har ställt samma frågor som ovan, och försökt besvara dem.


Andra bloggar om:

Publicerat iMusikPiratPolitikSamhälle

2 kommentarer

  1. Pontus Pontus

    “Och låt oss inte glömma att Obamas besök inte är en artighetsvisit, utan en surmulen presidents hämnd på en annan president för att denne givit asyl till en person som har ställt samma frågor som ovan, och försökt besvara dem”

    Njä, sverigebesöket var planerat innan Snowden gjorde sin entré, skulle snarare tro att det är ett litet tack för att vi ger dom massor av bra fra-data…

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: