Hoppa till innehåll

Circus Pandemonium

A.C.T är en helt färsk bekantskap för mig. Jag upptäckte dem av en slump för några dagar sedan då en vän på G+ hade kommenterat något som ytterligare någon annan skrivit om A.C.T vilket dök upp i mitt flöde. Så jag googlade fram en låt och blev omedelbart intresserad av att höra mer, så jag lånade albumet av en tjej eller kille på Internet. Han eller hon är en vän eller släkting till mig och därför faller det inom ramen för det privatkopieringsundantag i upphovsrätten som allt från plåster till cementblandare numera är belagda med en avgift för. Och jag gillar det skarpt.

A.C.T är ett svenskt progressive rockband och Circus Pandemonium är deras femte album, och det första efter en åtta år lång tystnad efter det senaste albumet som ironiskt nog heter Silence. Albumet är ett konceptalbum där historien, precis som titeln antyder, kretsar kring en cirkus. Musiken påminner mig mycket om ett något tyngre Spock’s Beard (cue Spock’s Beard rant in five… four… three…) med inslag av Queen, gamla Genesis och av någon anledning vill jag säga Madness. Kanske för att det finns inslag av både baktakt och, tja, galenskap.

Det är ett rakt igenom riktigt bra album, fullt av starka melodier, snygga arr och spännande vändningar. Produktionen är gedigen och det hörs att det här är mycket kompetenta musiker. Hela vägen från öppningen, som lustigt nog heter The End, till avslutningen Freak Of Nature med sina störande motrytmer håller det måttet. Jag kommer faktiskt inte på någonting som faller ur ramen, och möjligen skulle det väl vara det som är en liten svaghet då – att det flyter på så bra att väldigt få saker sticker ut. A Truly Talented Man och Everything’s Falling har ändå tidigt framstått som favoritlåtar, men ärligt talat – det här är bra rakt igenom och förtjänar att höras så också. Vill man kan man höra det på Grooveshark. Där kan man också höra ett par bonusspår från den japanska utgåvan som jag råkade få med eftersom min vän/släkting är japan. Bonzai Tree heter hon. Eller han.

Och Danni – jag är lite kränkt över att du har haft koll på A.C.T i alla år och inte berättat om dem för mig.


Andra bloggar om: , , , ,

Publicerat iMusikPirat

5 kommentarer

  1. Danni Danni

    I alla år? Nejnej. Bara sedan 2000. Men visst är de grymma. Musik man blir glad av. Nu börjar jag undra om inte jag blir tvungen att sammanställa en definitiv lista över alla skitbra band i världen åt dig, så jag inte råkar ut för fler såna här anklagelser!

  2. Do it! Goda tips uppskattas. Och ja, A.C.T är fan grymma. Ska börja arbeta mig igenom deras tidigare album vad det lider.

  3. Kul platta! Tack för tips!

  4. Barsego! Hade en känsla av att du skulle kunna gilla den.

  5. […] körde (och kör iofs fortfarande) en s.k. radiostation baserad på A.C.T, som jag läste om i ett blogginlägg hos Josh och blev förtjust i vid en första […]

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: