Hoppa till innehåll

Veckans plattnacke v.15

Han är alltid en given kandidat till en plattnackeutmärkelse men har nu blivit förbisedd så många gånger att Robert Gustafsson tydligen har börjat köra en bitter imitation på karln. Men när det äntligen dags: Veckans plattnacke går till Fredrik Virtanen för den fantastiskt genomtänkta formuleringen “samhället skulle bli vackrare om män fråntogs rösträtten”.

Jodå, precis så. Enligt Fredrik Virtanens resonemang bör man bara få rösta om man röstar rätt. Och statistiken visar att män röstar fel. Om bara kvinnor fick rösta skulle utfallet bli mer rätt ty då skulle de rödgröna få 58% av rösterna. Dock innebär ju det rimligen att 42% av kvinnorna också röstar fel. Det verkar således lite vanskligt att bara rakt av låta alla kvinnor rösta. Kanske skulle de kvinnor som röstat fel kunna få samlas i någon form av omprogrammeringsläger och därefter gå vidare till andra chansen? Eller vore det rent av lättare om man bara la ner det här med folkval? Jag menar, folk röstar ju fel!

Tänk vad vackert samhället skulle kunna bli om bara Fredrik Virtanen fick rösta och ingen annan. Han som vet vad som är rätt. Problemet är dock att Fredrik Virtanen enligt alla kända definitioner är man. Han skriver “vi män” så det måste vara så han väljer att definiera sig. Så då kan ju inte han få rösta åt oss heller. Tänkte inte på det, va?

För denna tankevurpa får han så äntligen sitt pris. Belöningen består i ett studiebesök i konsensusens förlovade land Nordkorea, där alla röstar rätt.


fresh888 / Foter / Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)

Andra bloggar om: , ,

Publicerat iPlattnackar

En kommentar

  1. Eller åtminstone tvingas glo igenom North Korean Motorcycle Diaries av Vice.

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: