Hoppa till innehåll →

Två goda nyheter

Det är lite hektiskt och bloggas ingenting, men två goda nyheter damp ner som måste delas vidare.

Det första är att Radiotjänst förlorat i Högsta Förvaltningsdomstolen. Det innebär att Radiotjänst inte kan gå vidare med sina dumheter om att ta ut tv-avgift för datorer och mobiltelefoner, helt enkelt för att de inte är primärt avsedda för att ta emot en tv-signal. Att de ändå kan det beror på att SVT även sänder på nätet, men det är deras val. Skäggtjänst i Kiruna får helt enkelt backa.

Det andra är att Tesla Motors släpper alla sina patent fria i god open source-anda. Efter att nyss ha läst en biografi om Nikola Tesla, från vilken företaget lånat sitt namn, känns det också helt i hans anda. Nikola Tesla ville tillhandahålla fri el till alla. När hans samarbetspartner Westinghouse hamnade i finansiell knipa lösgjorde Tesla honom från de licenskrav han hade för att rädda företaget. Att Tesla Motors släpper sina patent känns därför helt rätt. Synd bara att jag inte har råd att köpa mig en Tesla model S (eller X), för nu vill jag inte längre ha en bara för att de är freaking awesome, utan också av ideologiska skäl.


Andra bloggar om: , ,

Publicerat i Pirat

%d bloggare gillar detta: