Hoppa till innehåll

Veckans plattnacke v.26

Aftonbladet har ställt lite frågor till de olika partiernas riksdagskandidater. En fråga gäller om man är för eller emot att förbjuda tiggeri. Som väntat var alla Sverigedemokrater utom typ två för ett förbud. En av dessa två, Robert Stenkvist, har i ett utslag av klarsynthet kommit på att det bara är dumt att förbjuda tiggeri, för vad skulle påföljden vara? Att bötfälla människor utan medel är inte bara meningslöst utan rent av sadistiskt, och fängelse kostar pengar.

Det riktiga stolpskottet i artikeln kommer istället från Moderaterna och heter Lars Beckman. Han tycker att tiggeri ska förbjudas för att det är bättre att ungdomar skaffar sig utbildning och jobb än att de sitter på gatan och tigger. Vilket han har helt rätt i. Och naturligtvis är det så att massor av ungdomar väljer bort utbildning och arbete för det glamourösa tiggarlivet. Det säger sig självt; som lösdrivande tiggare får man se världen, träffa människor och sitta på en filt mitt i stan klädd i paltor som en riktig superhipster! Mot denna lockelse står sig utbildning och arbete slätt, det får man förstå. Därför vill Lars Beckman förbjuda det.

För denna bedrift vinner Lars Beckman en pappersmugg som han kan hämta ut på närmaste 7Eleven. Den kan han använda till att skramla ihop pengar till en studieresa till Rumänien. Gärna en enkel biljett. Grattis Lasse!


Andra bloggar om: , ,

Publicerat iPlattnackarPolitikSamhälle
%d bloggare gillar detta: