Hoppa till innehåll →

Var det bättre förr? Verkligen?

Vi håller på att förgöra oss själva. Tidningarna tävlar om hur många planeter vi kommer att behöva för att tillgodogöra våra behov inom en snar framtid. Djurarter dör ut, oljan tar slut, allt går åt helvete i tvåhundra knyck. Vi har nått vägs ände, slutet är nära, det finns ingen återvändå, allt var bättre förr.

Allt var inte bättre förr! Allt blir inte bara sämre. Se bara här:

Nog verkade det ganska kört när folk såg ut så här, men vi tog oss förbi det, eller hur?

Herregud, hur tänkte man? Snacka om att måla in sig i ett hörn. Jag menar, hur ska de här killarna någonsin kunna skriva om något annat än bilar, brudar och party? Till saken hör att Poison faktiskt har skrivit mer eftertänksamma låtar än så, men de lär aldrig någonsin få något erkännande för det.

Killen längst till vänster ser ut som en kvinnlig singer/songwriter som jag inte kan placera (nån som vet vem jag tänker på?), CC DeVille har en alldeles för stor kavaj och snubben längst till höger är ensam orsaken till hålet i ozonskiktet. Bret Michaels ser ut som sitt ex, Pamela Anderson. Det är inte omöjligt att hon pumpat in allt silikon i ett försök att se kvinnligare ut än Bret, och sen dumpat honom då det inte hjälpte.

Men vi tog oss förbi det där. Vi överlevde. Det ger lite framtidstro. Kunde vi överleva åttiotalets modekris kan vi klara det mesta. Men vi måste ge akt på att de mörka krafterna ständigt lurar runt hörnet. Sofi Fahrman har i ett år försökt övertyga oss om att hög midja är snyggt, de toktajta jeansen är tillbaka, liksom hockeyfrillan och knullrufset. Och i skymundan har Poison gjort comeback. Ser vi inte upp kommer vi snart att ha pastellfärgade benvärmare och axelvaddar igen.

Snubben till vänster ser ut att vara hur gay som helst, CC och liraren till höger ser nyvakna, nyskrämda och jävligt nerdekade ut, och Bret Michaels ser fortfarande ut som Pamela Anderson. Snälla Bret, du är fan fyrtiotre bast. Du kan väl åtminstone skaffa dig nån schysst pundarlook istället, som en riktig rocker? Och sluta pluta med läpparna!

Wikipedia berättar en del intressant om Poison. Till exempel kan man läsa om hur bandet splittrades i början av nittiotalet för att Bret Michaels och CC DeVille klöstes och drog varandra i håret backstage på en MTV-spelning. Man kan också läsa om att inspelningen av bandets sjätte album avbröts efter att Bret Michaels kraschat sin Ferrari och brutit en nagel. Det är det jag alltid har sagt; kvinnor ska inte köra bil. Antagligen satt han och bättrade på sminket i backspegeln när olyckan inträffade. Ok, han bröt några revben och slog ut fyra tänder också, vilket är extra skoj då albumet heter Crack a smile… and more.

När jag skaffat barn ska jag skrämma dem med såna här bilder. ”Om du inte äter upp gröten kommer CC DeVille och tar dig!” Det borde få ungarna att både hålla sig borta från den sleaze/glam som vi bara lyssnar på när ingen annan hör, och att äta upp gröten. Två flugor på smällen.

(Hela inlägget är skrivet med Poison i hörlurarna)


Andra bloggar om: , , ,
intressant?

Publicerat i Övrigt Musik Mode Kåseri

12 kommentarer

  1. Poison är bra skit!

  2. ”Bra skit” har aldrig varit ett så passande uttryck som här. :)

  3. Vad då, ”kvinnor ska inte köra bil”. Morr, och jag som gillar din blogg.

  4. Carola: Såja lilla stumpan, du ska inte tro på allt du läser. ;) *klappar lite farbroderligt på huvudet*

  5. Jag tror att det ”förr” som åsyftas när man talar om att allt var bättre i förfluten tid ligger betydligt längre tillbaka än 1980-talet. I varje fall hoppas jag det!

  6. Tacka vet jag medeltiden, då var allt bra. Pest, krig, svält och tandlossning. Bättre blir det inte.

  7. West: I Landet Lagom borde väl just medeltid vara idealet? :)

    Lars Anders: Jag är inte så säker. Jag tror att de flesta avser tiden då de själva var unga när de pratar om ”förr” som ”bättre”. Jag tvivlar på att särskilt många tänker sig tillbaka till tider innan de själva ens fanns.

  8. De där stora solgula kalufserna på den övre bilden utövar en stark lockelse på mig. Jag vill sträcka in mina händer i dem, jag känner hur värmen sprider sig genom hela mig. Purr.
    I övrigt förlorades kampen mot åttiotalslooken för flera år sen, då VOLANGMINIKJOLEN slog till.

  9. Jasså? I din förra kommentar, till Kan ungdomar nåt om musik? skrev du raka motsatsen:

    Johän on 2007-09-30 at 22:17 said:

    Angående Poison är du så jävla dum i huvudet :) Det här är värre än att klassa skinhead som rasistisk. Skit i hur dom ser ut, acceptera det helt enkelt. Det finns inget svårare än att acceptera andra hur dom är och ser ut.
    Tänk efter lite..

    Hur ska du ha det? ;)

  10. Johän Johän

    Acceptera hur dom ser ut, enklare blir det inte. :)

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: