Skip to content

Kort om debatten

Isabella klarade sig braDebatt 24 januari. Det kändes ibland som att hon försökte gripa över för mycket på en gång, men det är förståeligt. Maskeringen gjorde kanske inte underverk för trovärdigheten, men bättre än att delta via telefon med förvrängd röst.

Josefin Brink är gapig och kan inte säga prostitution. Hon tycker inte om sexmoralism och ägnade sig sen åt just det.

Petra Östergren kan inte heller säga prostitution, men är förlåten eftersom hon höll en lugn och saklig ton. Hennes lugn spöar Brinks aggressiva framtoning även bortsett från argumenten.

Snubben från ETC började sansat, men sen snurrade han till det för sig och blandade in trafficking.

Den tyska damen kom med kvällens fullträff: Att abort är ett lagligt alternativ för människor betyder inte att det är det bästa alternativet. På samma sätt kan man se på prostitution.


Andra bloggar om: , , , ,

Published inPolitikSamhälle

13 Comments

 1. Du glömde kvällens bottennapp: polisens representant, som kom in på organstöld eller vad det nu var, för att sedan inte mer återkomma i debatten…

  Isabella går säkert hem hos många kvinnor med sitt spontana och säkra sätt, lite mammastil över det hela.

  Men nu fick den gapigaste av dem alla, Josefin Brink, automatiskt mest tid att lägga ut texten, och Petra fick ägna mest tid åt att parera.

  I framtiden skulle jag vilja se en debatt av riksdagsstil, där deltagarna får ett inledningsanförande och sedan replikskiften med utmätt tid. Då får man möjlighet att fånga in tittarna i en mer sammansatt bild, och debatten kan bli mer fruktbar.

 2. Ja vad fan ville han!? Jag fattade inte vad organstölder hade med saken att göra? Menar han att om vi tillåter sexköp så kommer organhandeln per automatik, eller vad? Jag fattade inte (och glömde nämna honom).

  Jag tror att både Isabella och Petra går hem. Isabella med sin spontanitet, Petra med sitt lugn. Brinken går säkert hem hos de som redan är övertygade om att hon har rätt. Resten bör ha uppfattat henne som gapig och arrogant.

  Jag håller med. Ett dylikt upplägg vore det bästa.

 3. Mats Mats

  Äntligen en debatt…

  Trodde inte det skulle inträffa i Sverige, jag vill ha en debatt och inte åsikter nedtryckta i halsen av politiker

 4. Josefin Brink är ett ”problem” på så sätt att hon faktiskt inte är en moralist. Hon är exempelvis inte emot porr eller alternativa varianter av sex, och hon har uttryckligen tagit avstånd från radikalfeminismen. I allt väsentligt är hon sexpositiv, vilket gör det svårare att angripa hennes argument. Hon tycks vara en av väldigt få som menar allvar med att en sexrelation för pengar är en maktrelation. Sålunda skulle hon kunna betraktas som frihetlig vänster men med prostitution som något slags specialfall.

  Jag har svårt att tycka illa om Josefin Brink, hon är en av få ärliga och rättframma personer i debatten.

 5. Jag tycker inte illa om Brink, men jag upplevde henne som gapig. När argumentet om drinkar på krogen kom upp kom det genast ett ”tycker du det är bra då!?” från hennes håll. Vilket jag uppfattade som moraliserande, men det är klart: Om hon verkligen är av åsikten att det blir en maktrelation när pengar blandas in så… Fast enligt det resonemanget borde inte två personer med olika stor inkomst få gifta sig heller, för då blir det ju en maktrelation. Och jag borde inte få dra över min sambo eftersom jag tjänar mer än henne (liksom hon naturligtvis utnyttjade mig tidigare när jag var arbetslös).

 6. Z Z

  Gillar Ylva-Maria Thompsons gamla replik om att sex ska vara gratis. Det låter så befriande. Hon är inte heller någon som man kan anklaga för att vara fientligt inställd till sex.

 7. Z Z

  fast jag vill inte heller förbjuda prostitution: Då skulle man bara klämma åt dem som öppet säljer sex och inte den indirekta storskaliga verksamheten: Vad kallas det om man ligger med rätt personer för att få ett bra jobb? Eller gifter sig med en miljardär man egentligen inte gillar.

 8. Finns det något du undår att se eller höra, jag menar du har åsikter om det mesta. Helt ok. Du har aldrig funderat på att bli politiskt aktiv, eller det kanske du redan är!?

 9. Jag har åsikter om det mesta ja. Nej, jag är inte politiskt aktiv och har inga planer på det heller. Politiker tycks allt för ofta ha stora skygglappar, vara slavar under partipiskan eller helt enkelt vara dumma i huvudet. ;)

 10. Linda Linda

  Ett exepel ur det livs levande livet…
  Jag jobbar med en kille, som har en bekant som har aptit på unga (han är som jag fattat i 45- årsspannet)tjejer, gärna svarta eller asiater.
  Han tjänar ganska så bra, plockar ut ungefär 20000 efter skatt. Bor billigt, har ingen signifikant andre, inga barn, ingenting som kan kosta tid och pengar. Han betalar unga tjejer att ligga med honom.
  Tjejerna sätter själv villkoren, han har köpt dom kläder, smycket och givetvis gett dem kontanter.
  En av tjejerna pluggar till tandläkare, en annan jobbar själv heltid. Vanliga, normalbegåvade tjejer med vanliga liv.
  Vem är offer där? Finns det något offer övht?
  Han är fullt medveten om att det inte är honom som person dom är intresserade av, tjejerna få lite extra varje månad att röra sig med.
  Bara en tanke liksom… Prostitution är det ju, men offer? Nja.

 11. Candy Candy

  Jag blev så irriterad av den där debatten. Jag minns inte vem som sade det & exakt hur det sades, tror dock att det var Josefine Brink & det var nåt i stil med att man måste skydda kvinnorna. Åh! Citera det om du minns. Jag tänkte hur som helst då att kvinnorna nog skulle skyddas bättre om sexköp var lagligt, för då skulle de slippa träffa vissa av sina kunder på undanskymda platser eller bakgator där risken att bli utsatt för misshandel eller någonting annat otrevligt är större. & med kontrollerade bordeller, ett fungerande fackförbund etc. skulle de ha en trygghet.

  Jag jobbar i en livsmedelsbutik. Naturligtvis är det bra för mig att det finns avtal som min chef måste följa & att verksamheten inte är svart, osv. Samt att jag har en fast plats att arbeta på. Tänk om jag istället var tvungen att gå runt på gatorna & sälja varor. Det är klart att risken att bli utsatt för ett brott är större på gatan än på en s.k. kontrollerad plats (butiken) där jag har tillgång till telefon, larmknappar & säkerhetsvakter. Samma sak borde väl gälla för hororna? By the way finns det ju risker med butikskneget också. Som att slita ut axlarna i förtid eller bli utsatt för rån eller hot om våld. Men inte hör man folk påtala att den typen av serviceyrken borde förbjudas eller att det inte bör vara okej att handla kläder eller mat i en affär, därför att arbetarna är offer & måste skyddas. Trots att jag känner många som arbetar i butik & har jobbiga bakgrunder eller diagnoser på personlighetsstörningar eller problem med spriten eller vad som helst. Så varför hetsar de när det gäller prostitution? För att det handlar om sex?

  Abortargumentet var en ganska bra jämförelse. & det var lite kul när snubben där i princip påstod att eftersom den första horan han träffat mådde bra men den andra, tredje, fjärde inte gjorde det, kunde han säga att prostitution inte är bra. Han berättade väl inte ens vad som var det negativa de berättat? Det är ju så varierande vad man anser negativt & huruvida det negativa har relevans i valet av yrke, så det hade varit intressant om han utvecklat sig lite.

 12. Jo jag minns det där om att skydda kvinnorna. Jag minns också att Isabella försökte förklara ungefär det du skriver, och att Brink tog på sig sin mest oförstående min, med en lätt nedlåtande skeptisk rynka mellan ögonen.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: