Skip to content

Att vissa lagförslag stinker har fått sin förklaring

Det har skrivits en hel del om gårdagen. I bloggosfären alltså. Gammelmedia tiger alltjämt. Märkligt är det. Jag kan inte presentera en trovärdig förklaring till varför, jag kan bara som andra bara fråga: Varför? I de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna, heter det, så när det är så här lugnt bör man vara på sin vakt. Vad som kan dölja sig bland de fula fiskarna kommer jag snart till.

Av det som har skrivits finns det mycket läsvärt och knuff sammanställer länkarna så det behöver inte jag göra. Dock har jag funnit två artiklar som jag vill framhålla lite extra.

Det ena kommer från Oscar Swartz och är som vanligt träffsäkert och väl underbyggt: Fyra (4) lediga jobb utlysta på Medborgarplatsen: som folkhjältar!

Det andra kommer från Basic Personligt och är betydligt kortare och mer flyktigt, men innehåller en sån där klockren poäng som gör att man slår sig för pannan och tänker: Varför har inte jag hittat den vinklingen? För det är ju egentligen så självklart. Om FRA-förslaget nu är så bra – om regeringen inte har något att dölja – varför är man så rädda för att ta debatten? Den som har rent mjöl i påsen har ju inget att dölja, eller hur? Och om hedersknyfflarna i upphovsrättsmaffian nu tycker att ACTA är ett så renhårigt initiativ – varför smusslas det igenom? Om de inte har något att dölja, varför göms ACTA bland en massa fisk(!) så att vi inte ska känna hur det stinker?

Apropå ACTA så tycker jag att det är dags att uppgradera den gamla trötta devisen om ”den som har rent mjöl i påsen” till ”den som bara har fisk i nätet”.

Andra fiskvitsar: Här ligger en gravad lax. Nånting om microfish (med tanke på att även mjukvarupatent smugglats igenom med firrarna). Och det gamla maffiauttrycket ”swimming with the fishes” har definitivt fått en ny innebörd. Häng på och fiskvitsa ni med.

Ful fisk, av timburts


Andra bloggar om: , , , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälle

16 Comments

 1. Funderat om man skulle se till att kampanja mot medierna, nu när det inte verkar fungera att jobba mot politikerna, om tillräckligt många skriver/ringer till tidningar och tv och undrar varför det är så tyst kanske man kan få fram det aftonbladet brukar kalla folkstorm. Tror definitionen på det var tre upprörda mail och ett telefonsamtal eller nått sånt.

  Perskull’s last blog post..Signalspaning

 2. Det kan vara en idé ja. Absolut.

 3. steelneck steelneck

  Tja… på TV4 nyheterna (22-nyheterna idag) sa de att cheferna för SVT, SR och DN var några av de flitigaste middagsgästerna hos Fredrik Reinfelt. Skulle inte förvåna mig alls om några andra chefredaktörer också varit på besök, fast inte så många gånger att förtjänar omnämnande. Börjar det gå upp ett ljus nu?

 4. Så DET kan de rapportera om! Och jo, visst misstänker jag att det finns ett samband. Man skiter inte där man äter så att säga.

 5. karibien karibien

  Äsch, nu är ni konspiratoriska i övermått. Att högsta hönsen för SVT & SR käkar med Reinfeldt beror förmodligen mer på att de bevakat sin position inför att framtiden för public service ska avgöras än på att de skulle ha intresse av att FRA-förslaget går igenom.
  http://www.sr.se/cgi-bin/mall/artikel.asp?ProgramID=2350&Artikel=1398699

 6. Erik Erik

  Det är hela är extremt obehagligt. Alla vet att J Edgar Hoover (FBIs högste chef) hade enorm makt i kongressen på grund av att han avlyssnade alla i kongressen och visste vem som var otrogen med vem etc. Att riksdagen är redo att ge bort en sådan makt till en övervakningsorganisation är helt otroligt.

  /Erik

  Detta inlägg och att din IP-adress har läst det har lagrats i svenska statens databas för all framtid. Informationen kan komma att användas för att fastställa en profil på dig, vid behov.

 7. Via bloggar också tex ”mord blogg” håller reda på morden och resonerar kring det. Vissa som har det kallet. Jfr ”arbetsfördelning” på webben.
  I framtiden eller nu (superposition) med försäkringslösningar och övervakning och premier kring dessa

 8. Jag skrev till SvD i söndags och frågade varför dom inte skrev nåt om FRA lagen och PP’s demonstration i lördags.
  Vet dock inte om jag valde rätt människor för jag har inte fått nåt svar än och lär nog inte få det.

  Chefsredaktören lena.k.samuelsson@svd.se
  Redaktionschef, tf ansvarig utgivare mats-eric.nilsson@svd.se
  inrikeschef fredric.karen@svd.se

  Provade även att skriva till Mr Statsministern men det mailet slaktades nog.

  AToTheK’s last blog post..Lex Orwell

 9. Switch-Mode Power Supplies

  Switch= jävlas från ip-adress så strömmen ”smäller” datorn, ip-adressen
  tex övervakning

  direkt rapporteras för brott naturligtvis (databas)

 10. frekvensmätning (ir missiler)= mäter frekvens (dåliga= mätmetoder) och då åtgärd och rapport

  enkelt tekniskt system jfr fra övervakning etc

  ton i tlfsystemen

 11. Karibien: Du feltolkar tror jag. Jag menar inte att media skulle ha något intresse av att förslaget går igenom. Däremot kanske man håller käft, helt enkelt för att man inte vill bli ovän med maktens folk. Men då anser jag att man har missförstått sin uppgift.

  Jag säger heller inte att det ÄR så. Jag säger att det är en möjlighet. :)

 12. Införa IR (breddad och störd puls) detektering (plattform framtiden). Dispersion minimeras.
  Skitstövlarna få igen.

 13. http://www.physorg.com/news5144.html

  This means that IR3 can illuminate the top and bottom on a 300 mm wafer and produce a detailed spatial map of differences in thickness in one pass. Conventional tools require spinning the wafer and measuring at multiple locations.

 14. nån skruv som sitter fast menar du väl?.. ;)

  kronisk skruvlöshet, undrar om det finns som diagnos

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: