Skip to content

Trött

Det blev inte mycket sömn inatt. Sen gick jag upp igen strax före sex och åkte så småningom till Fjollträsk för att delta i en manifestation utanför Riksdagen.

Men jag orkar inte skriva om det nu. Orkar inte skriva om alla blandade känslor och upplevelser. Thomas Tvivlaren gör det med den äran. Sambon uttrycker ganska väl vad jag känner. Och Oscar Swartz briljerar i vanlig ordning.

Att ta sig ut ur Stockholm med bil är häpnadsväckande svårt. Att göra det när det pågår vägarbeten överallt är hart när omöjligt.

Nu ska jag sova en stund så jag orkar jobba inatt. Voteringen? Tja, den drar man väl lite snabbt ikväll när folket tittar på fotboll. Ingenting förvånar mig längre. Men jag och många, många andra har åtminstone vaknat och insett att det här inte bara är något som händer i andra länder. Det händer här och nu. Vi som är uppväxta i tron att Sverige står över korruption och att våra politiker likt fåraherdar bara vill oss väl må ha varit naiva. Vi har alltid varit trygga och därför aldrig haft anledning att ifrågasätta. Men nu har vi vaknat, och vi är arga. Våra styrande borde, om inte förr, ha insett det idag.

Tack alla ni som kom. Tack alla ni som inte var där men som på olika sätt bidrar. Tack på förhand till dig riksdagsledamot som vågar rösta nej.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälle

7 Comments

 1. Tack för besväret, Joshen.
  Det krävs tydligen mod, eller som judarna säger, chutzpah, för att våga säga emot statsminister och partipiska. Hoppas riksdagsledamötena inser vad personvalet och kryssen står för.

  enkla Z’s last blog post..Märkligt…. ska man nu tänka annorlunda?

 2. ”The ghetto … the ghetto is freedom.”

  FRA är till för vår egen trygghet. Ge det lite tid och vi vänjer oss vid att utväxla våra bloggposter i ett brunt kuvert under parkbänken i Humlegården eller liknande, strax efter midnatt varje udda onsdag i den tredje månaden.

  Hey!

  Se det positivt! Fan vad motion vi får, när vi måste springa runt till alla lägenheter runtom i Sverige där de subversiva FRA-motståndarna samlas!

  Jag är trygg utan övervakning. Om bara de här röda ljuspunkterna kunde sluta förfölja mig …

  *sur Herr Klokbok*

  Joakim Andersson’s last blog post..Die Krupps angående FRA

 3. Tack till dig och alla andra som manifesterade!

  Tyvärr tror jag inte att riksdagsledamöterna blev omvända. Andra krafter har verkat under gårdagskvällen och natten. Och tror tyvärr att partiledningarna vinner över folkopinionen.

  Klockan 19.25 återupptas riksdagssammanträdet. Om jag är rätt informerad har det anmälts 45 minuter talartid, plus repliker och så, gissningsvis det dubbla. Alltså bortåt nio-tiden borde det bli, som FRA-lagen klubbas igenom.

  Sitter ni inte klistrade vid fotbollstv:n, kolla riksdagens webbtv istället

  Jag hoppas de sålde sig dyrt

  /K

 4. SG SG

  Hej !
  Ramlade över din sida av en händelse, läste SvD blogglänkar, typ.
  Jag undrar kraftigt VARFÖR sveriges regering vill införa detta ?
  JAg misstänker dock att det förekommer påtryckningar från statsmakter som anser att Sverige är en nation där terroristen får agera ostört. Läste för en tid sedan i en tidningsartikel (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=413784 )att i ”Sverige” eller svenska innevånare finansierar Terrorism….. Hur skall man då tolka varför lagen skall drivas igenom till vilket pris som helst…. jag vet inte men misstänker ett och annat.

 5. Z: Var du där också?

  Joakim: Det kanske är sånt vi måste börja göra, om inte annat som en manifestation. Eller klä oss i blottarrockar och börja dyka upp överallt där riksdagsledamöter rör sig.

  Karibien: Jag betvivlar att de sålde sig dyrt. Jag tror att de sålde sig så billigt att inflationen redan har ätit upp vinsten.

  SG: Alltid roligt med nya läsare bland alla mina ja-sägare. ;) Vi undrar alla varför Sveriges regering vill genomföra detta. Jag kallar den okända kraften för ”mörk materia”. Vi kan inte se den, men vi märker dess effekt.

 6. Joshen
  Tyvärr var jag här hemma i Skåne (hade inte råd/tid att åka nu) och satt och höll tummarna för er andra. Håller med om att Camilla Lindberg har mer guts än någon annan i riksdagen. Det handlade under kvällens omröstning fortfarande om att avlyssna utan domstolsbeslut. Tyvärr.

  enkla Z’s last blog post..Märkligt…. ska man nu tänka annorlunda?

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: