Skip to content

Dagen då riksdagen svek svenska folket

Egentligen borde opassande skriva det här, eftersom det är hon som hållit i nedräkningen. Men hon räknade fel, eftersom hon fick fel siffror. Först var det idag, den sjuttonde, som folket skulle förrådas. Sedan flyttade man fram det till den artonde, för att sedan svika folket den sjuttonde ändå.

För det är inget annat än ett gigantiskt svek vi har fått se idag. Trots att Sverige tittade med ett intresse som jag tror saknar motstycke (jag menar, vem fan brukar titta på riksdagsdebatter?) och trots det enorma intresse folket visat för den här frågan, så valde våra folkvalda att försöka finta bort oss. Det hela är ytterst osmakligt och ett stort antiklimax. Kamplusten rann av mig och nu är jag lika nära till gråten som Fredrick Federley (låtsades?) var.

Jag fixar inte att skriva något mer nyanserat just nu. Det står klart att Alliansen har för avsikt att tvinga igenom Lex Orwell alldeles oavsett vad folket tycker. Med extra socker, med sidenband runt skiten, med hot och tvång och förmodligen med våld om så krävs.

Och i så fall återstår som jag ser det bara ett alternativ. Att avsätta dem.

Ses vi fortfarande på barrikaderna imorgon, eller blir Drottningen och jag ensamma nu när det inte blir någon votering? Eller dubbelfintar man rent av och genomför en votering imorgon ändå? Ingenting förvånar mig längre.

Jag är inte en bättre skribent än så just nu. Andra klarar det bättre:

Rick Falkvinge: Analys av läget: Centern förråder värst
HAX: FRA: Fy fan, vad vi är grundlurade!
Oscar Swartz: FRA: ”Liberala” svikare: Anslut kablarna!
Blogge Bloggelito: Att både ha och äta kakan
Hultin: FRA-förslaget lever vidare och klubbas imorgon?


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälle

25 Comments

 1. Belfagor Belfagor

  Kan tyvärr fortfarande inte närvara men jag stöttar alla som kämpar, samtidigt som jag börjat leta efter krypterade lösningar för att få behålla mitt privatliv och min integritet. För som det ser ut just nu så kommer lagen drivas igenom med sidenband å allt skit precis som du säger.

  Håller dock med dig helt, avsätt dom. Diktaturfasoner vill vi inte ha!

 2. Bara jag kommer upp i tid så ses vi – nu när de nästan lyckats blåsa oss alla!!

 3. Jenny Jenny

  Enligt vad jag läst kommer det röstas imorgon ändå, med två små fjuttiga tillägg om att en grupp ska tillsättas som ska ”följa FRA:s arbete ur ett integritetsperspektiv” och så ska FRA typ delas i två delar, varav den ena delen ska granska och den andra ge tillstånd till det. Suspekt, sjuk och vedervärdigt. Önskar jag inte låg tokdäckad sjuk isängen så jag kunde stå med er där imorgon. *svär*

 4. Klart vi ses! Vi må inte leva i en diktatur, men vi kan iaf visa vårt missnöje.

 5. […] är jag skeptisk till den återremittering som görs. Lagen kommer att gå igenom, med relativt små förändringar. Sverige går in i en era av demokratiskt moras där integritet […]

 6. Klart vi ses!

  Och jag har information om att folk är på väg till Stockholm från många olika delar av landet. Folk är riktigt sura…

  PiratJanne’s last blog post..Avbruten

 7. The highlanders are coming down. :)

 8. […] Bloggat: Peter Karlberg, Basic Personligt, Trotten, Kulturbloggen, Erik Laakso, Josh, Blogge Bloggelito, Rick Falkvinge, Oscar Swartz, clajoh, WitchBitch, Jinge, Borgarmedia: SVD1, […]

 9. Ja, men övervakning= förbjud men IR avläsning av datorn (och rapport och barnporr, övervakningsprogram – detektering i tlfsystem fö – och ”virus och andra liknande klart skadliga program”).
  Datorn är ju ”bara” ett verktyg för förnuftet – kanske tom att Usmanns prediktion stämmer in någon gång (tex internet i tv, automatiseringar och lätttillgängligare medier som elektronisk tidning/paper och pocket datorer mm).

  Överdrivet?

  Men politikerna, riksdagen, måste ju införa detta
  IR tech (och detta går ju att framställa via forskare etc i sv)

  björn’s last blog post..IR förslaget , nedan

 10. Vi lever i en historisk tid – Del 2…

  Innan jag hunnit publicera detta så nås jag av nyheten att förslaget horsminkats i all hast och ändå kommer att röstas igenom. Vilket gigantiskt svek. Ät skit Reinfeld! Federley, du har lagt ännu ett smeknamn till dina andra. Hädanefter så …..

 11. anonyma apan anonyma apan

  Nu visar det sig att det var Folkpartiet som låg bakom återremissen. Centerpartiet som värnar och har sig. Allt var ett spel. Fredrik och Annie spelade bara snyggt i debatten. Allt var planerat för rädda ansiktet på dem.

  Här följer ett läckt mail ifrån folkpartiet:
  Nyhetsbrev från Erik Ullenhag
  Juni 2008 [Image]

  Vänner,

  Under gårdagen hade riksdagsgruppen långa och respektfulla diskussioner kring den nya FRA-lagstiftningen. För liberaler är frågan självklart svår. Vi inser nog alla att signalspaning behövs för Sveriges säkerhet, men spaningen kan också innebära stora integritetsingrepp.

  I folkpartiets riksdagsgrupp var många tveksamma och därför samlade vi ihop alla de förslag som fanns för att stärka integritetetsskyddet. Vi kom fram till att det behövdes göras ett antal förändringar för att öka kontrollen och ytterligare skydda den personliga integriteten.

  Vårt förslag till de andra allianspartierna blev att FRA-förslaget skulle återremitteras till utskottet och att riksdagen bland annat skulle fatta beslut om att en ny myndighet utformad som en domstolsliknande nämnd inrättas som prövarillståndsgivningen, att regeringen ska ha skyldighet att ta integritetshänsyn vid fattande av inriktningsbeslut och att den domstolsliknande nämnden ska fatta beslut om huruvida “synnerliga omständigheter” föreligger för sökning på person.

  Dessutom föreslog vi att riksdagen ska fatta ett formellt beslut om de förbättringar av skyddet för integriteten som återfinns i försvarsutskottets utlåtande.

  Vi blev sent i går eniga inom allianspartierna om att återremiss till försvarsutskottet kommer att ske i dag och att utskottet ska återkomma med ett förslag till riksdags-beslut där våra förslag till förstärkningar av integriteten återfinns.

  Försvarsminister Sten Tolgfors deklarerade dessutom bland annat i debatten att datainspektionen ska följa FRAs verksamhet ur ett integritetsskyddsperspektiv fram till kontrollstationen 2011 och att en kommitté av parlamentariker också ska följa FRAs arbete fram till 2011. Den senare kommittén ska också tillsätta ett integritets-skyddsombud som ska bevaka att integriteten för personer bosatta i Sverige garanteras.

  Genom att allianspartierna under gårdagen blev eniga om förslag till förstärkt integritetsskydd kunde folkpartiets riksdagsgrupp sent i går kväll besluta att rösta ja till förslaget om återremiss och dessutom besluta att rösta ja till FRA-förslaget med detta förstärkta integritetsskydd.

  Få frågor har vi diskuterat så intensivt som frågan om signalspaning och beslutet är problematiskt för oss liberaler. Genom hela processen har folkpartiet drivit på för starkare integritetsskydd och Allan Widman har i försvarsutskottet gjort en stor insats för att se till att värna integriteten.

  Med de tillägg som allianspartierna blev eniga om i går kan vi konstatera att folk-partiet sent i processen lyckades få in ett antal integritetsskyddsförbättringar som möter mycket av den kritik som riktats mot förslaget. Samtidigt kommer vi nu lyckas nå en riksdagsmajoritet som gör att vi kan ha en lagreglerad signalspaning som är mycket viktig för Sveriges säkerhet.

  Erik Ullenhag
  Partisekreterare (fp)

 12. […] stod även en väldigt lång kille med en väldigt kortare flickvän. Emma avslöjade att det var Josh och hans Drottning, så vi pratade en stund. Jag vet inte om det räknas som sakligt argument (å […]

 13. […] är uppenbart är vilka negativa bi(?)effekter den har på vanligt folk. Jag är egentligen för uppgiven för att skriva om det här. Uppgiven och besviken för oavsett om lagen kuppas igenom eller […]

 14. […] ligger bakom sajten “Stoppa FRA-lagen nu“. (AB) Joshua Tree skriver i bloggen “Enligt min humla” att han bara ser ett alternativ: att avsätta […]

 15. Jag och flera andra som var utanför riksdan håller med dig, det är dags för nyval, men framförallt är det dags att väcka svenskarna till liv. Hur glad jag än var att så många dök upp i onsdags så var det ändå trist att några hundratals försvarade 9 miljoner. Till alla som dök upp i onsdags säger jag bara: fortsätt så!

 16. […] axplock: Opassande, Rick Falkvinge, Oscar Swartz, Anna Troberg, Enligt min humla, Basic personligt, Erik Hultin, deep.edition, HAX, Blogge Bloggelito, Thomas […]

 17. […] Deep.edition, Rick Falkvinge, Christian Engström, Piece of the Mind, Oscar Swartz, Free the Mind, Enligt min Humla, deep.edition, Åsiktstorped, Piratjanne, med många […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: