Skip to content

Annie Lööf

Internet glömmer inte, heter det. Internet kan dock bli förvirrat när någon byter namn. Därför tänkte jag hjälpa det lite på traven.

Annie Lööf är alltså före detta Annie Johansson, riksdagledamot och en möjlig efterträdare till Maud Olofsson som partiledare för Centerpartiet. Annie Lööf är samma Annie Johansson som många av oss in i det sista hoppades skulle ha ryggrad nog att sänka FRA-lagen, men som i sista stund vek ner sig. Efter att ha pratat om Dagny Tagart och citerat Benjamin Franklins vackra citat om trygghet och frihet och därmed besudlat det å det grövsta.

Jag ska vara Dagny.

Jag tänkte bara göra Internet en tjänst och koppla fakta till det nya namnet. Det vore nämligen tråkigt om framtidens väljare missade relevant information vid en sökning.


Andra bloggar om: , ,

Published inPiratPolitikSamhälle

9 Comments

 1. Det tackar vi för!

 2. Hehe, ja det tog en stund innan jag insåg att Annie Lööf var Annie Johansson. På gott och ont.
  Nu verkar hon ju vara bäst av de aktuella kandidaterna i c. Vilket i o f sig inte säger så mycket.
  Och frågan är i vilken mån hon vågar (taktiskt o moraliskt) låta sin (social?-) liberalism blomma ut som partiledare. Eller om det blir det gamla vanliga center-velandet…

 3. Oj, den här kopplingen hade jag ingen aning om. Vad bra att du tar upp det.

 4. Åh, det är inte alla som rakryggat och utan rädsla sviker sina väljare och sitt folk. ;)

 5. Viktualiebrodern Viktualiebrodern

  Jag hajade inte det där med Dagny, men kom att tänka på hur Hermann Göring (chef för Luftwaffe) vid ett av de första engelska bombangreppen mot Tyskland offentligt sa att ”jag heter Müller om nånsin fientliga bombplan fäller bomber över Tyskland”. Müller ungefär lika med ”Svenne Banan”.

  Propagandaminister Goebbels var rasande över att Göring var så dum, och det hade han anledning till, därför att när Hamburg utsattes för svåra bombanfall 1943 rapporterade Gestapos hemliga agenter uppåt till Goebbels att halva Hamburg föraktfullt talade om ”herr Müller”.

  Humor (och långt minne) skrämmer alltid skiten ur auktoritära människor…

 6. Jay Jay

  Enklare att hänvisa till henne som FRAnnie =)

 7. Viktualiebrodern: Dagny Tagart är huvudpersonen i Ayn Rands ”Och världen skälvde” som Annie Lööf uppgivit som en av sina favoritböcker. I sitt anförande strax innan hon röstade för FRA-lagen berättade hon om en ung centerpartist som skrivit till henne och bett henne stå på sig med orden ”Jag vet att du kan vara Dagny”. Om du följer länken i texten ovan så kommer du till en flashbackkommentar som citerar den passagen ur Annie Lööfs anförande. Jag kan inte svära på att den är hundraprocentigt korrekt men stämmer mycket väl med min egen minnesbild av talet.

  För övrigt håller jag med om att långt minne (och långsinthet) liksom humor är utmärkta vapen som auktoritära människor gör rätt i att frukta.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: