Skip to content

Josh ber om ursäkt

Edit: Rättat ett par språkliga fadäser.

Först och främst vill jag be Birgitta Ohlsson om ursäkt. Jag skrev, i affekt, om hennes påstådda utkvittande vid kommande omröstning om FRA. Nu har det dock framkommit från flera håll att hon alls inte avser kvitta ut sig från omröstningen, utan bara från debatten. Därför ber jag nu om ursäkt för min utskällning, fast den som egentligen borde be om ursäkt är Expressen. Uppgiften fanns nämligen i en av deras artiklar. Nu har emellertid uppgiften tagits bort ur den artikel jag grundade mig på. Den nämner inte Birgitta Ohlsson alls helt plötsligt. Hur vore det om tidningarna anpassade sig till rådande praxis på nätet – netikett? Om man ändrar något väsentligt i en artikel är det bra att också lägga till en notering om det i artikeln ifråga så att inte eventuella andra sidor som använder artikeln som referens framstår som förljugna.

Så förlåt mig, Birgitta. Jag brukar inte vara överens med dig annars, och sannolikheten är stor att jag aldrig är det igen, men i det här stöder jag dig helhjärtat. Gå och rösta ner de här dumheterna på onsdag. Du vill och du kan, det är jag övertygad om. Ta och titta på den fullständigt briljanta filmen i slutet av den här posten om du behöver lite råg i ryggen.

Sen vill jag be hela svenska folket om ursäkt. Jag har länge varit av uppfattningen att Sverige befolkas av lamjävlar som bara tiger och tar emot, som möjligen kan drista sig till att muttra lite vid köksbordet eller i enstaka utbrott av engagemang skriva en insändare. Men då ska det gälla något ohyggligt upprörande, som filmjölk.

Svenska folket har de senaste veckorna bevisat motsatsen: Vi kan också resa oss gemensamt och protestera! Det intensiva engagemanget jag ser och har sett under en tid har överträffat mina vildaste fantasier. Jag trodde inte att jag skulle få uppleva något dylikt, än mindre vara en del av det. Och jag är stolt över att vara en av oss.

Den breda uppslutningen, över hela den politiska skalan och oavsett andra meningsskiljaktigheter, bevisar två saker: 1. Inget förenar så som en gemensam fiende, och 2. Massövervakning är en jättedålig idé.

Tack Mattias Svensson och d y s l e s b i s k .


Andra bloggar om: , , , , ,

Published inPolitikSamhälle

25 Comments

 1. Alltid starkt att be om ursäkt, även om grundanledningen inte är ditt fel.

  Det är skönt att så många har reagerat så mycket. Synd bara att vi inte är Frankrike, då hade det legat massa datorer på vägarna nu. ;)

  PiratJanne’s last blog post..Nordkorea har diktatur så därför inför vi det också!

 2. mernil mernil

  Och när svensken väl protesterar, visar det sig att de folkvalda arbetar för sina respektive partier och inte väljarna…

  Men jag är ochså glatt överraskad över det folkliga upproret och dessutom glad att jag ochså varit med och höjt min röst.

 3. Kanon!!!
  Jag har verkligen varit bekymrad över att så många ger sig på dem vi borde vara rädda om – dom som vi hoppas ska stå pall och göra klart för sig – det är inte dom som spräcker Alliansen utan de är dom som gör detta till en kabinettsfråga. En riksdagsledamot har laglig rätt att rösta efter eget övervägande. Demokratin behöver att några visar civilkurage och gör slut på det politiska rävspelet. Jag vet att det är svårt att respektera dem som inte respekterar oss, men vi måste göra ett försök – tänk på Nelson Mandela.

  Gun Svensson’s last blog post..Håll ångan uppe!

 4. […] Alfa, Pia (s) Blogg, Mats tankar,, A lad insane, Henrik-Alexandersson.se, Folkpartiet Östermalm, Enligt min humla, Carls konsumentblogg, Mindpark, Odens hundar, JMB, Kulturkritik, Christian Valtersson, Staffan […]

 5. Vet du, den där gemensamma fienden gör mig alltid fundersam – typ, vad är det man försöker lura i oss nu?

  Så för att flirta lite med Opassande-Emma: Kan det vara så att man från politikerhåll oroat sig för demokratin och svenskens bristande intresse för politik och därför gjort gemensam sak och iscensatt hela den här FRA-historien – bara för att få oss att stå upp och räknas, ta ställning och verkligen tycka något? Apropå mörk materia och så där… också.

  Mia*’s last blog post..Kärlek är frånvaro av rädsla

 6. Rikard Rikard

  Jag undrar om ryktet är sant att moderaterna hotar med uteslutning ur partiet om man röstar ”fel” enligt partiledningen. Det står ju på internet så då kan det vara sant.

 7. Tro inte på allt nåt som står på internet. Det är fullt med foliehattar och björnar. :)

 8. […] Henrik Alexandersson, Lakes Lakonismer, Sagor från livbåten, Tvivlar’s, Join Simon, Svensson, Enligt Min Humla, Basic Personligt, Kurvigheter, Ur Hjärtat, Alter Ego, El Rubio talar, Badlands Hyena, […]

 9. […] Henrik Alexandersson, Lakes Lakonismer, Sagor från livbåten, Tvivlar’s, Join Simon, Svensson, Enligt Min Humla, Basic Personligt, Kurvigheter, Ur Hjärtat, Alter Ego, El Rubio talar, Badlands Hyena, […]

 10. Det jag tycker är intressant är att hon gått från att ”jag skulle aldrig kunna rösta ja för denna lagen” (fritt citerat från minnet) till ”jag ska fundera på saken”. Det är lite skrämmande faktiskt.

  Fast jag misstänker att hon och Federly och de andra bara säger så för att slippa skiten från piskan iaf tills EFTER omröstningen.

 11. Jag håller med alla skeptiker. Seeing is believing.

  Alla de där gröngölingarna, vars allra första jobb ger en lön på 52.900:- i månaden, trots att många av dem har så usel utbildning att de skulle ha väldigt svårt att hävda sig på den öppna arbetsmarknaden, tävlar nog trots allt i en helt annan division än resten av oss och med helt andra, moraliska värderingar.

  Att ”gråta hela vägen till banken” är ett talesätt som osökt dyker upp i bakhuvudet…

  Björn Felten’s last blog post..FRA-övervakningen i praktiken

 12. Jag tänker också be om ursäkt. Jag har tidigare skrivit om hur jävla fånig kukmätartävling det är när en del bloggare tillskriver sig själva stor makt och tidningar, radio och TV mindre makt. För de har ju fel. Inte ens en blogg på tusen har någon som helst betydelse. Många läser bloggar, men hur många beslut har egentligen förändrats när man läser anonyma bloggare? Och så vidare.

  Men jag hade fel. Den stora mängd bloggare som nu skrivit om FRA-lagförslaget har orsakat att det nu (sent ska syndaren vakna) skrivs om detta överallt. Jag hade fel. Tänker aldrig tänka så längre. För detta kan ju fungera. Det kan till och med göra så att förslaget röstas ner.

  Läs.

 13. […] Bent, Brygubben #3, Conjoiner #4, Alter Ego Resonerar, Svensson, Beta Alfa #3, Aspiebloggen, Enligt Min Humla, Carls konsumentblogg, Bloggen Bent igen, Mindpark, Kulturkritik, Ton

 14. Jag anser att , om man har rent och ärligt mjöl i påsen , då spelar det ju ingen roll om FRA får titta i påsen ,ja rent av smaka på innehållet. Och beträffande din åsikt som ”EXILGÄVLEBO” så kanske det är bättre nu än när du gick i EXIL.

 15. […] #4, Alter Ego Resonerar #3, Mina Moderata Karameller #4, Svensson #7, Beta Alfa igen, Aspiebloggen, Enligt Min Humla, Carls konsumentblogg, Bloggen Bent #3, Mindpark, Kulturkritik, Poet OnTheRun, Tonårsmorsa, The […]

 16. Förutom att ”rent mjöl”-argumentet är fånigt så är FRA en organisation som uppenbart inte är pålitlig. OM nu någon ska rota i min påse, så ska det åtminstone vara någon som inte redan bedriver verksamhet som strider mot svensk grundlag.

 17. Morsan Morsan

  Apropå rent mjöl… jag brukar ju ha mitt mjöl i burken men det är tydligen risk för baggar där också :) Så nu får man köra mjölfritt.
  Men du…Vem f..n är den där pingback? ;)
  STÅ PÅ ER ALLA BLOGGARE!!!

 18. rent mjöl: jag tror att burmas styrande saknar dig

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: