Skip to content

Vakna och lukta på kaffet, Reinfeldt!

De senaste dagarna har ett par tunga aktörer ställt sig i vår ringhörna och uppmanat regimen att ta sitt förnuft till fånga. Först var det ett antal representanter för IT-branschen som uttryckte sin oro över vad de här fasonerna innebär för Sverige som IT-land och för branschen som sådan. Ett mycket välkommet inlägg i debatten, ty folket kan protestera och protestera bäst de vill, men när några tunga namn från den öppna marknaden tar ton, då måste till och med Ledaren lyssna.

Nästa utspel kommer från Folkpartiet, och det är sannerligen inte vilka folkpartister som helst heller. Det är tre före detta partiledare samt fyra nuvarande riksdagsledamöter, däribland Camilla Lindberg. Spontant känner jag lite att varför sänkte ni inte eländet redan den artonde juni? Ni fyra hade räckt. Nu var det bara Camilla Lindberg som röstade nej, och Birgitta Ohlsson avstod. Men ok, det kan ju helt enkelt vara så att de övriga två i det läget trodde på den här lagen och senare lyssnat till kritiken och faktiskt insett att den är befogad och välgrundad. Gott så.

Glädjande är också att se att dessa folkpartister lyfter fram det självklara argument som bloggosfären tjatat sig hes om, nämligen brev som brev:

Vissa hävdar att hemlig spaning och avlyssning bara är besvärande för den som har något att dölja. Detta resonemang kan lika effektivt försvara en statlig instans som öppnar alla pappersbrev som passerar nationsgränsen.

Så förutom att folket är i uppror och en rad specifika intressegrupper såsom journalistförbundet, författarförbundet och advokatsamfundet har uttalat kritik, liksom oppositionen, regimens egna ungdomsförbund och Centeruppropet, så har vi nu också IT-branschen och en grupp ledande folkpartister. Dags att vakna, Reinfeldt!

I den andra ringhörnan har man fått förstärkning av Stig Bergling. (Ett tag gick han under det ofantligt töntiga namnet Eugén Sandberg, numera Stig Sydholt.) En förstärkning jag misstänker att man hellre varit utan. Med sådana vänner behöver man sannerligen inga fiender. Och vad har Stickan att komma med då? Jo, att moder Ryssland är fantastiskt (kom ihåg var han har sina sympatier) och att ”den som har rent mjöl i påsen”… Jo, Stig jävla Bergling försöker faktiskt spela det kortet. Ett argument som för länge sedan förklarats dött och begravet. Vi har haft likvaka för det rena mjölet, hållit tysta minuter, tänt ljus och gått vidare. Det har han uppenbarligen missat. Hur är det med ditt eget mjöl i dessa dagar, Stickan? Eller har du bara rubler i påsen?

Och Ingvar Åkesson fortsätter tycka synd om sig själv. Jag vet inte jag, men om jag ska lägga mitt liv i händerna på någon, vilket faktiskt är vad massövervakning innebär, så inte fan ska det vara i händerna på någon grin-Olle, låt vara en hedersknyffel, som låtsas att han inte förstår kritiken, eller att vi inte förstår tekniken.

Längst ner i Sydsvenskans artikeln finns lite fakta. Bland annat står det att Åkessons adress är hemlig. Har han inte rent mjöl i sin påse? Det står också att han har en vuxen son. Vad heter han då? Claes? Jimmie?

Det hela är en fars, Reinfeldt. Du och de dina gör er till åtlöje. Sluta nu. Jag börjar få ont i magen av allt skrattande.


Andra bloggar om: , , , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälle

10 Comments

 1. разведсеть Советского Союза разведсеть Советского Союза

  Nu försöker nazipartiets f.d. chefer lura folk. Under 10 år har inga lagar hindrat FRA, varför skulle de göra det nu. Alltså, det handlar inte om lagen utan om en för långt driven Weberiansk rationaliseringsprocess. Saknar man samtidigt välutbildade politiker är det grönt.
  Således, att riva upp lagar är till ingen nytta om man samtidigt inte river upp hela organisationen. Nazipartiets f. d. chefer har missat en ytterligare aspekt. Vem gör analyser på FRA. De saknar en stab av disputerade samhällsanalytiker. Kommer ingenjörerna analysera samhällsfenomen? Kanske är det så att de egentliga analytikerna sitter något annat ställe.

 2. Jag vet inte om det var en medveten ”felskrivning”, men det är (än så länge) endast ett CenterUpprop, inte ett ”uppror”, men vi kommer kanske dit tids nog. :)

  Och tack för omnämnandet!

  Mer info om CenterUppropet.se och den center-interna partiopinionen finns på min blogg:
  Centeruppropet – partiets interna opinion formerar sig tillsammans

  Ps. Och ja, namnet är lite olyckligt valt, vi har blivit kallade fel namn fler gånger, men det får man ta…

  Markus ”LAKE” Beglund’s last blog post..Äntligen! Öppet motstånd i (fp) mot FRA-lagen

 3. Lake: Hoppsan! Pardon. Jag slant visst, p och r sitter ju så nära varandra på tangentbordet… ;) *lagar*

 4. http://www.physorg.com/news135253078.htmlPassive learning imprints on the brain just like active learningIn a study titled ”Sensitivity of the Action Observation Network to Physical and Observational Learning” published in the journal Cerebral Cortex in May 2008, Dartmouth researchers determined that people can acquire motor skills through the ”seeing” as well as the ”doing” form of learning. Jfr religiösa bluffar (emot grundlagen , tillhöra kyrkan dop, konfirmation etc= sjunker ju som tur är som som och frekvens liksom monarkin)= imprintar chunks av info som vilseleder och leder till skadlig neuronaktivitet (och frekvensbrott)Kapa detta (religionsförbud för organisationer, strikt reglering= inte påverka under säg 30 år). Vissa växer ju (neurofysiologiskt etc så fram till dess och ska då inte imprintas med detta mördar – och lögnkomplex som skördat så många liv, gett inkompetens, organisationsbrister/fel och ej empirism och utveckling. Kriminell organisation (frekvensbrott, bakgrund/brottsprofil= jfr kontext knutby/uppsala “aldrig vara så med universitetet och då svenska kyrkohelvetet”Och sen psykisk mobbning mm (värt kanske 100 mdr som turismen drar in i arlandaindex= kd är ett hot och dess människor)
  Förgriper sig på barn (känt i 100-t studier i religiös miljö. Täckmantel (hägglund- svensson jäveln och skydda brottslingar och hyckleri tex svensson slavarbetskraft av pappa och nu vill ha pigjobb med sin fins politik)
  olagligt partinamn= krist
  genetiskt hot= gamla vandalerna (polisstudie i jkpg som fått kritik).

 5. Björn: Jag tror att jag talar för hela bloggosfären när jag säger: Va?

 6. Josh:

  Gillar kopplingen Ingvar -> Jimmie. ;) Det är väl lika illa om det skulle vara Claes iofs..

  Björn:

  Prova att läsa igenom din text innan du postar.

  buddy jesus’s last blog post..Svenska Freenetportalen är live!

 7. […] och av en hoper andra inom såväl underrättelsetjänst, juridik och it (läs Joshens goda sammanställning). Den enda som vågade stå emot partipiskan, till skillnad mot den högtravande Federley, var […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: