Skip to content

Gammelmedia börjar anamma nya medier

Jag är knappast ensam om att under en tid känt mig både frustrerad och road över gammelmedias sätt att behandla bloggosfären. Antingen ignoreras den eller så förminskas den genom att man lyfter fram enskilda rosabloggare som varandes typiska representanter. Men detta har börjat ändras, och jag tror att FRA-köret har med saken att göra. Ett par aktuella exempel:

Igår bläddrade jag förstrött i en Expressen hos svärfar. Noterade att Aaron Israelson skrivit hela sin ledare utifrån Åsiktstorpeds eminenta öppna brev till heterovärlden. På nästa uppslag nämndes Blogge Bloggelito i samband med publiceringen av en bild föreställande den lyssnande ledaren Fredrik Reinfeldt.

Själv länkas jag till från SvD:s ledarblogg. Det känns lite coolt.

Jag vet. Tre små exempel gör ingen skillnad, men det här är tre exempel som jag råkat på bara under de senaste två dagarna. Jag vet att många fler bloggare faktiskt blivit citerade eller omnämnda i gammelmedia i olika sammanhang.

Jag skulle kunna nämna Aftonbladets skriverier om Blondinbella också, men jag uppfattar inte det som ett utslag av seriös hållning gentemot bloggosfären, utan snarare samma gamla sensationsjournalistik som alltid.


Andra bloggar om: ,

Published inMediaSociala medier

2 Comments

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: