Skip to content

Humlegården

Det blev inte mycket till demo för vår del igår, ty vi anlände när allt var över. Detta beror på flera saker. Först och främst är det svårt att bestämma tider för att ge sig iväg på utflykt när man har en nyföding som bestämmer. Det är ju nämligen så att innan man kan ge sig iväg vill man att nyfödingen ska äta så han har snäll ett tag, och när nyfödingar ska äta… tja, det bestämmer de själva. Därför kom vi iväg sent, vilket vi å andra sidan i princip hade tänkt också, för vi visste att vi ändå inte skulle kunna vara med hela tiden. Problemet var således att demon tog slut lite tidigare än beräknat.

Den andra orsaken var att vi gick lite fel. I våra planer ingick nämligen en långpromenad, hela vägen från Söder faktiskt. Detta beror i sin tur på att jag inte vill köra in på Östermalm, och det i sin tur beror på att jag inte hittar, blir sönderstressad av att jag inte hittar och inte har tid att ta in all information jag behöver för att navigera, samt att det kostar en mindre förmögenhet per timme att parkera, om man hittar någonstans att parkera. Så istället för att parkera dyrt och förstöra mitt humör (och därmed också vara otrevligt sällskap) parkerade vi gratis på Söder och promenerade. Det var ju fint väder och det känns efteråt som att det var en bra grej att göra. Inte bara för att promenaden i sig var trevlig, utan för att när vi kom till T-centralen var det svårt nog att ta sig fram även till fots eftersom polisen plötsligt började spärra av vägarna. Hur hade det då varit med bil? De gick alltså bokstavligen ut och drog en avspärrning framför bilarna vid ett trafikljus. Nu har ni kört färdigt!

Felet uppstod när vi istället för att vika upp mot Plattan fortsatta rakt fram, mot Stureplan enligt skylt. Men någonstans strax efter måste det ha funnits en skylt som talade om att man skulle svänga för att komma till Stureplan, så vi gick helt enkelt för långt, fick vända tillbaka en bit, chansade på att svänga (vilket var åt rätt håll, mind you) men inte kände igen oss. Emma ringde och undrade vars vi var någonstans, så jag fick guidning. Som sagt; vi var på väg åt rätt håll, men eftersom jag inte kände igen mig är det inte säkert att vi hade fortsatt så…

Nåja. Vi kom fram till slut, men då hade ju demon i princip avslutats. Det gjorde inte oss någonting, ska sägas, för att vi såg det mer som en social grej. Vi gick dit primärt för att träffa folk, och det gjorde vi. Tyvärr blev det många på en gång och plötsligt var alla på väg därifrån och man har inte alls hunnit prata med alla eller ens hälsat på alla. Om någon därför tyckte att jag verkade nonchalant ber jag om ursäkt. Det var inte meningen, men jag drabbades av akut ”ser inte skogen för alla träd”. Typ.

Emma har i alla fall fått låna Ender enligt devisen ”sharing is caring”. Och jag har äntligen träffat Dexion och Lake. Det var på tiden!

Vägen hem var lite tyngre för då började det kännas i fötterna att man inte hade suttit på timmar, och kullerstenar känns lite extra. Nyfödingen verkade dock gilla kullerstenarna för han däckade. Antingen det, eller så drabbades han av galopperande shake n’ bake-syndrome.

Hur som helst var det mycket trevligt att komma ut och träffa folk. Jag tror att det är väldigt lätt att man isolerar sig som nyblivna föräldrar, och jag tror inte att det är bra vare sig för oss eller nyfödingen. Nu är det ju så att det är begränsande att ha nyföding. Det är bara att acceptera. Det är bökigt att packa sig iväg och långt ifrån alla platser är lämpliga. Just därför är parker så bra. Det är öppet, ljud är inte lika påträngande som inomhus (till glädje för alla parter) och man kan dra sig undan en stund om det behövs.

Jag hoppas på tillfällen att ses i mindre sällskap och få tid att prata ordentligt. Snart.


Andra bloggar om: , ,

Published inÖvrigt

7 Comments

 1. […] fick jag hålla hand med Joshen och klappa lite på underverket, vilket var trevligt. Jag uppskattar Joshens skriverier storligen […]

 2. Klart vi ska! Gärna hela familjen. Och jag ska inte hälla en öl över dig. Inte ens om du är stygg. Jättesöt liten glutt, förresten.

 3. Såg dig inte men då var vi ju i alla fall flera från Södertälje. Själv åkte jag enklase vägen (se det som ett tips till nästa gång) – E4 över Essingen, följ därefter skyltar mot Norrtull, därefter skyltar mot Roslagstull, håll höger och sväng in på Birger Jarlsgatan straxt efter rondellen (Roslagstull), Fortsätt Birger Jarlsgatan nästan ända fram till Stureplan – tills man ser Humlegården på vänster sida, gör en u-sväng och parkera gratis eftersom det är efter kl 17 (jmf gärna med Södertäljes ogina parkeringsbestämmelser), gå från bilen till Humlan.

  Peter Karlberg’s last blog post..Vems ärenden går DN

 4. Tack för tipset, Karlberg. Jag får försöka med det nästa gång. :)

 5. Men hallå…! :-O

  Skulle det vara lättare att hitta en parkeringsplats på Söder..?!!

  Skulle dock ha föreslagit att ni fortsatt från Roslagstull längs Valhallavägen och svängt höger vid Sturegatan och sedan höger vid Karlavägen och höger in på Villagatan (jag vet att ni ”lantisar” helst undviker vänstersvängar i korsningarna…) där man parkerar framför Thailändska ambassaden (gratis efter 17 precis som Peter Karlberg nämnde). Från Villagatan är det nerförsbacke till den numera anskrämliga Linnéstatyn.

  Själv hade jag nog föredragit att man hållit demonstrationen någonstans där det inte luktat så mycket spya. Och gärna där andra människor sett oss. Kändes lite sekteristiskt att gömma sig i Humlegården.

  Peter Harold’s last blog post..(kd):s koppling till (sd):s ideologi?

 6. […] fick jag hålla hand med Joshen och klappa lite på underverket, vilket var trevligt. Jag uppskattar Joshens skriverier storligen […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: