Skip to content

Kulturfyran

Rosemaris kulturfyra är en långkörare i klass med Hem till gården. Idag handlar det om böcker.

1. Vilka böcker planerar du att läsa i sommar?
Jag planerar inte min läsning, men jag har fortfarande två av Anders Widéns böcker om Djingis Khan olästa. Jag ska dessutom läsa Unni Drougges Boven i mitt drama kallas kärlek. Eller lyssna på den. Jag har aldrig lyssnat på en bok förut, och jag är faktiskt oskuld även vad gäller att läsa Drougge. Varför inte ta bägge debuterna samtidigt?

2. Vilken bok läser du just nu? Ta gärna en bild på bokhögen som ligger och väntar, om du har någon sådan hög.
Just nu läser jag Petra Östergrens Porr, horor och feminister.

3. Hur mycket läser du varje vecka?
Det beror helt och hållet på vilken vecka. När jag läser som mest går det säkert ner tre böcker på en vecka. Andra perioder blir jag uttråkad av att läsa.

4. Om du skulle beskriva vad som är viktigast med en bok, med tre ord, vilka tre ord väljer du då?
Handling. Persongalleri. Språk.


Andra bloggar om: ,

Published inBöckerKultur

9 Comments

 1. Jenny Jenny

  Böcker måste man ju läsa, annars blir det lätt trist. *pekar på högen med oläst* Fast ibland spelar det ingen roll hur många nya böcker jag har ligger, ingen lockar just då ändå. Läslust går i omgångar väl? :) Är den bra Petra Östergrens bok? inte läst den men funderar nämligen. :)

 2. Jag har svårt att bedöma den. Jag tycker att facklitteratur och biografier är ganska tråkiga generellt, och har därför svårt att jämföra med något alls egentligen. Den är intressant och hon utmanar tankar och fördomar, vilket väl till stor del också är syftet.

 3. Jag har inte fotograferat min bokhög, men jag har registrerat mitt bokinnehav på LibraryThing (så att Storebror skall hitta mig lättare den dag utrensningen av dissidenter och bokmalar påbörjas).

 4. Ja, jag ska registrera mina böcker på LibraryThing jag med, för att underlätta Storebrors åsiktsregistrering. Min tanke är att när vi en dag flyttar ska vi passa på att registrera alla böcker när de packas upp.

 5. Jesses, skulle jag komma på tanken att registrera mina böcker (om så bara för att driva Storebror till nervsammanbrott) toge det mig minst tre månader!

  Det är tre generationers trägna bokmaleri som trängs på mina hyllplan!

  Trots den oförlåtliga och onämnbara handlingen, att ha varit den första att rensa ut, sälja och ge bort (p.g.a. akut platsbrist samt bågnande hyllplan varav ett aktivt försökte ha ihjäl mig, den otacksamma fan!) är här lika hopplöst fullt, igen?!

  Nästa inköpta bok, lär i brist på balkong, få bo i ett snöre hängandes utanför fönstret.

  Just nu läser jag ”Bang om Bang”, härlig bok!
  Ska därför göra mitt bästa för att knö in den någonstans och bespara den snörescenariot.

  Nina’s last blog post..Var rädd om ditt “nu”!

 6. Nina: Just därför borde du registrera dig och dina böcker på LibraryThing. :)

 7. Joshua.Jo, jag vet ju det…så att Storebror drabbas av akut överansträngning, panik, total förvirring och melankoli, både över mängden böcker och den ytterst konstifika blandningen.

  (Det är båda mina morföräldrars böcker, moderskapets samt mina, ingen av oss hade/har samma ”boksmak”.)

  Men tiden…och tyngden…du vet ju själv hur mycket böcker väger…för att inte tala om klängandet som en bedagad apa bland hyllorna!

  Ack nej, det lär bli ”femårsplanen” enligt gammal ”god” rumänsk sed…och det vi inte hinner med på denna femårsplanen, för vi över på nästa.
  ;)

  Nina’s last blog post..Var rädd om ditt “nu”!

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: