Skip to content

Obligatorisk läsning

Den senaste tiden har det skrivits två fantastiskt bra texter om immaterialrätt och hela det kaotiska grälet runt det hela. Det första har redan länkats till friskt, ytterst välförtjänt, och kommer från Rikard Bergsten på Trygghetsvakten.

En uppfinnares syn på upphovsrätt

Det andra kommer, förutspår jag, att länkas till lika friskt och kommer från Marcus Fridholm och Göran Widham på Sagor från livbåten.

Tillbaka till lägerelden – cirkeln är sluten

Lustigt nog har jag länge gått och funderat på det där med lägerelden, deltagarkultur och att cirkeln nu är sluten med skillnaden att vi har en mycket större lägereld nu. Nu behöver jag inte, och istället för att stämma Fridholm och Widham för att ha stulit mina tankar tackar jag för att de presenterar en så välskriven text. Då får jag tid över till annat. Insomnia, till exempel.

Bägge dessa texter borde hur som helst vara obligatorisk läsning. Istället för gräla om hur problemet med fildelning kan lösas kanske någon istället kan stanna upp och istället fråga sig: Är det egentligen ett problem?


Andra bloggar om: , , , ,

Published inKulturPiratSamhälle

4 Comments

  1. Insomnia? Som i filmerna? Men de är ju dåliga – båda två… Gör något mer givande vett ja! :)

  2. Insomnia som i jag kunde inte sova. Det var vad jag ägnade mig åt. :)

  3. Mattias Mattias

    Utan att ha läst texten om lägerelden tror jag jag vet exakt vad som menas. Och det är en mycket bra liknelse. Kulturen ör tillbaka där den hör hemma.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: