Skip to content

Ett citat

Vana läsare av den här bloggen har antagligen noterat att jag är en sucker för analogier och liknelser, liksom för citat som inte nödvändigtvis ursprungligen handlar om ämnet, men som ändå är applicerbart. Nå, igår kommenterade Yrvaken och påminde mig om ett av alla lysande citat ur filmen Fight Club. Ett citat som egentligen handlar om något annat, men som är som gjort för fildelningsdebatten. Inte bara fildelningsdebatten förresten – det skulle kunna vara slagord för hela den uppvaknande medborgarrättsrörelsen och fungerar utmärkt även beträffande FRA, Ipred, ACTA, Telecompaketet och förmodligen också det franska Hadopi, om fransoser vore intresserade av att lära sig engelska.

Look, the people you are after are the people you depend on. We cook your meals, we haul your trash, we connect your calls, we drive your ambulances. We guard you while you sleep. Do not… fuck with us.


Andra bloggar om: , , , , ,

Published inNotiserSamhälle

16 Comments

 1. Well said

  Jessika’s last blog post..Surt

 2. (Skatt)Masen (Skatt)Masen

  Vi samlar in era skatter…

 3. Axel Axel

  Word.

 4. MrTeatime MrTeatime

  Om nu skivförsäljningen minskat så oerhört drastiskt som det påstås från olika håll, så skulle väl det innebära att det är den köpstarka medelålders medelklassen som håller på och fildelar.
  Är detta sant så är det en stor del av befolkningen vars normala beteende kriminaliseras, en källa att hämta ur för PP.

  En viktig sak för PP är nog att spräcka myten som finns i folkmun och skittidningar (inga namn nämnda, det behövs inte) om den finniga tonåringen som fildelar mellan DotA-matcherna.

 5. […] Nu har piratpartiet precis fått fler medlemmar än kristdemokraterna. Frågorna ställs, men inte av journalister i traditionell media. Nästa steg är att rösta in piratpartiet i eu-parlamentet för att ha en chans att stoppa de mest repressiva lagarna. Good night and good luck. […]

 6. Och vad skall Falkvinge och hans mupp-polare göra i EU parlamentet? Förutom bort sig? Är det inte dags att börja ifrågasätta hela skämtet PP? Lett av en charlatan och utan nånt egentligt innehåll. Missförstå mig rätt – domen och målet mot TPB är ett skämt och en skandal men att PP rider på detta är lika fel. Och nu flockas alla fildelare runt PP. Samma sak som med Greven och Betjänten (Ian o Bert) och Ny demokrati. Snart kommer Falkvinge att bli utpetad av nån rättshaverist eller tokliberal lallare och sen blir det bråk om pengar och om tre år har vi glömt bort PP.

 7. Profeten: Om du tycker att medborgarrätt och demokrati är innehållslöst så får det stå för dig.

 8. Underbart!
  För övrigt är Fight Club en underbar film.
  Sett Boondock Saints förresten?

 9. Mååånga gånger. Boondock Saints är nog min absoluta favoritfilm.

 10. När vi ändå är inne på citat så trillade en annan gammal klassiker in i kraniet efter att ha ögnat igenom följande praktvurpa med kommentarer: http://www.politikerbloggen.se/2009/04/19/15390/

  ”First the ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.” – Gandhi

  Rent sorgligt att se hur tröttmössorna i ren panik tar det som råkar finnas till hands och kastar det på PP utan att ens kolla skräpet först.
  Men det vore dumt att klaga då de bara undergräver sin egen trovärdighet och förhoppningsvis hjälper PP, så gärna fler magplask tack och jag tvivlar inte sekund på att det kommer måååånga innan den här cirkusen är över.

  Yrvaken’s last blog post..Där ser man

 11. AToTheK AToTheK

  @Kimmi

  Båda filmerna är underbara. Har för mig att dom även håller på att göra en 2a till Boondock Saints, fast det har det iofs varit tal om i flera år. Hoppas bara dom får tummarna ur gumpen och gör en bra uppföljare om dom gör en.

 12. tyler durden tyler durden

  Snyggt! Du och Chuck Palahniuk är genier-

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: