Skip to content

Jag vill tacka:

Lena Melin skriver om Piratpartiets PR-genier och jag tycker att det är på tiden att rätt personer får cred för våra framgångar.

Därför vill jag å Piratpartiets vägnar, utan inbördes ordning, tacka följande personer. Utan er hade vi aldrig kommit så här långt.
Fredrik Reinfeldt
Fredrick Federley
Mikael Odenberg
Johan Pehrson
Maud Olofsson
Sten Tolgfors
Annie Johansson
Staffan Danielsson
Ingvar Åkesson
Karin Enström
Henrik Pontén
Thomas Bodström
Beatrice Ask
Johan Linander
Jan Björklund
Monique Wadstedt
Håkan Roswall
Peter Danowsky
Jim Keyzer
Tomas Norström
Lena Adelsohn Liljeroth
Uppdatering:
Mona Sahlin
Jan Guillou
Liza Marklund
Dick Harrison

Stort tack också till varje enskild ledamot som röstade ja till FRA-lagen och IPRED. Hade jag råd skulle jag skicka en blomma till var och en av er (vi pirater är ju som bekant rätt förtjusta i att spendera pengar, i synnerhet på blommor till folk vi gillar) men jag har inte råd att skicka blommor till alla som förtjänar det och vill inte förringa någon. Ni är alla lika viktiga och jag upprepar: Utan era fantastiska insatser hade vi aldrig kommit så här långt!

Istället för att skicka blommor hoppas jag att var och en därute går till sin vallokal senast den sjunde juni och röstar på Piratpartiet så att inte ovan nämnda människors PR-arbete är förgäves.


Andra bloggar om: , , , ,

Published inNotiserPiratPolitik

30 Comments

 1. Krille Krille

  Ironi gör sig bäst i skrift!

 2. Du rädda min dag med det här inlägget, kan inte sluta skratta åt hur tröga vissa politiker är när dom säger att det hela var en PR-jippo.
  Tack så mycket för det här inlägget.

 3. Det finns några kulturarbetare som förtjänar åtminstone special mention, men jag lämnar det åt fantasin.

  Rikard’s last blog post..Likheter och skillnader

 4. gonzo gonzo

  Klockrent! Stämmer in i hyllningskören, men listan bör kompletteras med Mona Sahlin som inte vill att polisen skall jaga fildelare . . .

 5. Rikard och gonzo: Ni har rätt. Jag uppdaterar.

 6. Bengt Bengt

  @gonzo
  …och sedan kommer Sahlin, som om hon ändrat sig, och säger att polisen inte ska jaga fildelare… ;-)
  Samma sak som Reinfeldt sa… och menade…
  De tycker ju båda att det är ”privatpolisens” jobb att hota och förfölja misstänkta fildelare.

 7. Bengt Bengt

  Jaha… HTML/XML… gt och lt…
  Då försöker vi igen…

  …misstänkta fildelare.
  <SUCK>

 8. Ja, tack till alla er! Bara en fundering är det för generöst att tacka Carina Rydberg eller platsar hon bland gratulanterna? Jag tycker att hon har gjort ett strålande arbete genom att på facebook tala om att hon fildelar saker som hon inte kan hitta att köpa, fast det sedan visar sig med enkel googling att dessa titlar finns att köpa i Sverige. Sedan skriver hon sin expressenartikel ”Pirate Bay är rena tjuvarnas marknad” där hon gnäller i klass med Harrysson-Marklund & co över hur bestulen hon blir.

  http://www.expressen.se/debatt/1.1483907/Bingo

  Pierre E’s last blog post..Låt upphovsrätten vila i frid och kanonmaten flyga

 9. Patrik Iwarson Patrik Iwarson

  Glöm inte bort Stockholms tingsrätt, vars beslut fick bollen i rullning….. ;)

 10. Jonas Jonas

  Å jag som trodde ironin var död. Så jävla bra. Förtidsröstade på PP idag och det har aldrig känts så lätt och så självklart tidigare. Keep up the good writing!

 11. Caspian Caspian

  Mycket fin kommentar :)

 12. miche2 miche2

  ja……..mycket bra skrivet

  självklart röstar jag på pp på söndag, går 3 från min familj alla röstar på pp

  miche2

 13. Jonas Jonas

  Lena Melin själv är inte heller att förglömma…

 14. Det finns så många PR-genier att det är omöjligt att få med alla. :)

 15. […] “Tacktal” (Enligt min Humla) Istället för att skicka blommor hoppas jag att var och en därute går till sin vallokal senast den sjunde juni och röstar på Piratpartiet så att inte ovan nämnda människors PR-arbete är förgäves. […]

 16. En Andreas En Andreas

  Alltså, det är en fröjd att följa dina inlägg i debatten. Du sätter fingret på precis rätt ställe hela tiden. Tack för en underbar insats!

  Note: För mig har Peter Wolodarski betytt väldigt mycket. Han (eller om det är en viss ägarfamiljs åsikter) har gjort mig mer och mer säker i min tro. Behöver jag berätta att jag inte längre prenumerar på DN?

 17. Håller med Pierre E. Rydberg ska absolut vara med. Hon ter sig ju aningens förvirrad i hela sitt ställningstagande till fildelningen.

  Situation Norrland’s last blog post..Tips inför nationaldagen

 18. Jenny Jenny

  *fnissar* Cred ska ges till den som cred förtjänar, jo. De säger ju att all publicitet är bra publicitet. ;)

 19. smen smen

  Du glömde bort att tacka valmyndigheten.

  När jag var och röstade idag tog förättaren emot mitt valkuvert, min valsedel, och stoppade bägge i ett kuvert och slickade igen. Jag frågade givetvis om det var rätt förfarande, och visst var det det.

  När jag för 20 år sen mönstrade, så fick vi ut anonyma enkäter som drogmissburk och dyl. Malajerna sa till oss att det var nogrannt att vi fyllde boxarna med bläck, för om vi bara kryssade kunde man till viss del utläsa vilken sorts person som gjorde ett sådant kryss.

  Som sagt. Idag relfekterar inte ens folk över att deras ”anonyma” röst läggs på samma ställe som valsedlen, så:

  Stort tack till valmyndigheten.Ni visar verkligen vilken ställning den personliga integriteten har i vårt land.

 20. Manne Manne

  HEAR! HEAR!

  länkade till din bild på forumet jag hänger mest på 8D

 21. smen smen

  Lol, var stressad när jag skrev nr 22. Givetvis vill jag peka på det sjuka med att röstkort och valsedel hamnar i ett kuvert, ingenting annat. Lagom ”anonym” röst i det läget. Då får man verkligen lita till den goda staten.

  Så kan det gå när man är sen till jobbet :)

 22. smen: Men har inte det där något att göra med att man kan ändra sin röst fram till valdagen tror du? (Jag har ingen aning alltså, jag bara gissar hejvilt.)

  Manne: Vad är det för forum? *nyfiken* Och så vill jag påpeka att det är West som skapat bilden och inte jag. Så du creddar rätt person. :)

 23. Manne Manne

  8thsymphony.com

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: