Skip to content

Coverutmaning

Mymlan skickar vidare från Utrikesbloggen och vill ha en galen cover. Jag har ju redan tidigare postat en cover på Kate Bushs Wuthering Heights, av brasilanska metalbandet Angra. Det är rätt galet som idé, och mycket väl framfört.

Annars är nog mitt huvudspår på en galen cover No Doubts version av Dexy’s Midnight Runners Come On Eileen.

Originalet:

Kopian:

Uppdatering: Knapsu hojtar till och hävdar att det inte alls är No Doubt utan Save Ferris. Det ser ut att stämma. Jag känner mig lurad. Jag har gått runt i flera år och trott att det är No Doubt, och det låter verkligen så också. Min värld krackelerar.

Ska man skicka vidare också? Tja, vem som helst får ju plocka upp pinnen förstås, men det vore kul att se vad Nima, Juggen och West har att komma med.


Andra bloggar om: , ,

Published inMusikSociala medier

16 Comments

 1. Det var som… fan. Nån ljuger! Jag har gått runt i flera år och trott att det är No Doubt, och det _låter_ verkligen så också. Min värld krackelerar.

 2. Yo! Kör du IE 7?

 3. Förolämpa mig inte! ;) Firefox här.

 4. Jag kör FF 3.0.10 i XP…
  Men kan inte se dem i IE 7
  Sur jag blir…

 5. ”Nu funkar det…”
  *mummel*
  Nu har jag dragit igång värsta pådraget här för att få det till att funka hahahhaa
  Larmet avblåses.

 6. Jag vet inte vad det var för fel, men när jag tittade in hos dig igen funkade det. Sorry. :)

 7. Sunbata Sunbata

  Jag var själv länge helt säker på att det var Reel Big Fish som hade gjort den covern :)… Men jag är i alla fall inte ensam om det tydligen:
  http://www.youtube.com/watch?v=9lEe5_k0bSc
  :)

 8. Petter Myhrman Petter Myhrman

  Apropå galen cover så kommer jag osökt att tänka på dessa norrmän:
  http://www.youtube.com/watch?v=oIaz6zBz1go

  Kanske har hittat de på denna blogg en gång i tiden, kommer inte ihåg så noga…

 9. *asg* Vad har de emot köksutrustning egentligen!? Kanske inte de mest talangfulla musiker jag har hört i mitt liv, men onekligen unikt. :)

 10. Jenny Jenny

  Vet du… Jag visste att det var Kate Bush, men inte vad låten hette… Wurthering Height. Lyssnade MYCKET på den som liten, liten, liten… och sedan – tja att lista ut vem som sjöng tog ett par år, och titeln slog mig nu när jag läste detta inlägg, så tack! :D För övrigt är jag evinnerligt trött på låten Come on Eileen, oavsett artist. Fast det är väl en smaksak förstås. :)

 11. http://www.youtube.com/watch?v=yfBS0Be7EFc

  (Eläkeläiset – Living on a prayer)

  Eläkeläiset gör alltid mina favoritcovers! Jag tog första bästa träff på Youtube och kan också rekommendera deras versioner av ”These boots are made for walking”, ”Smells like teen spirit” och ”Mrs Robinson” (i vilken de istället sjunger om Urho Kekkonen!)

  Underbart!

 12. PMyran PMyran

  Ahh, Eläkeläiset seglar upp som nya favoriter… :o)

  D e ngt speciellt med finnar å musik alltsedan M.A. Numinens intåg med ”Som en boll…”. :o)

  BTW, är det ngn som har Östen med restens finska cover på Rock around the clock??? De spelade den i ett avsnitt av Café Sundsvall förra seklet, mkt underhållande. :o)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: