Skip to content

Allt läcker

Det kan leda till att galna människor använder den här informationen för att på ett eller annat sätt skada våra medarbetare. Det kan vara allvarligt.

– Ingvar Åkesson, generaldirektör FRA

Detta tycker Åkesson om att ett tjugotal FRA-agenter hängts ut Flashback. Jag förstår honom, men det är sannerligen märkligt att Åkesson och 143 riksdagsledamöter inte förstår vår oro för samma sak. Informationen om oss kan också användas av galna människor för att skada oss. Varför är det bara FRA:s agenter som ska vara fredade?

Jag är säker på att FRA gör en grundlig bakgrundskontroll på nya medarbetare. Jag menar, underrättelseverksamhet är deras område. Jag utgår från att FRA har verktyg för att förhindra att galningar får anställning hos dem. Men icke desto mindre kommer det förr eller senare att sitta en galning där. Det är bara en fråga om tid.

Notera också att jag inte på något sätt ställer mig bakom att Flashback slänger ut personuppgifter om FRA-anställda. Jag försvarar det inte. Jag tycker bara att det är märkligt att Åkesson och de som vill ge FRA makten över våra liv inte förstår att galningar faktiskt kan jobba inom just FRA. Och att de tycks tro att deras databas skulle vara den enda i världen som inte läcker. De kan ju för fan inte ens skydda sina egna anställdas uppgifter – varför ska jag tro att de kan skydda mina?

Det är också intressant att den där stärkta integriteten som Centern är så stolta över att ha tillfört innebär att ännu fler kommer att vara inblandade. Det innebär snarare en ökad risk för läckage. Det finns inget bra sätt att övervaka en hel nations informationsutbyte och samtidigt säkerställa att man inte lägger vantarna på saker man inte har med att göra, och att den informationen inte läcker. Övervakare läcker, och att övervaka övervakaren ger bara fler led som kan läcka. Därför borde det här förslaget ha förpassats till skamvrån för länge sedan.

Everything happens to everybody sooner or later if there is time enough.

– George Bernard Shaw


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inPolitik

23 Comments

 1. Ja, shit! att FRA blick crackat har jag inte ens tänkt på! Ett centralt ställe för insamling av information, och som både är för och bedriver övervakning – finns det något saftigare mål?

  Gasten’s last blog post..Python is way more modular than I though!

 2. det är ju fan helt sjukt att dom kan göra så! fan vad arg jag blir, hur jävla dumma får dom vara?! Bli jävla fångar..!

 3. ante ante

  Ja, visst har du rätt. ibland utrycker någon sig på ett sätt att man skulle kunna tro att man just då är i samma sinnestillstånd, så som du just gjorde. klockrent!

 4. Nu är det väl inte så illa som media vill få det verka? Inte ens GD Åkesson på FRA verkar särskilt upprörd. Av det jag sett av tråden på Flashback verkar det snarare vara en enkel sammanställning av information som finns tillgänglig genom exempelvis eniro och webbsidor där personerna själva publicerat sina FRA-anknutna e-postadresser.

  Hur VFH lyckats få tag i VISA-kortnumret till en av dem undrar jag däremot, men den övriga informationen verkar som sagt bara vara en hopsamling av information som redan funnits ”där ute” på nätet.

  Lambda’s last blog post..Vad är det FRA ska spana på egentligen?

 5. Det är fullt möjligt att media (och i förlängningen då också jag) gjort en höna av en fjäder. Jag har inte haft tid att glo i tråden på Flashback. Jag är lite trött på Flashback rent av. :)

 6. hA HA

  HOPPAS ALLA HITTAR ADRESSERNA TILL FRA-DÅRARNA

  & GÖR LIVET RIKTIGT SURT FÖR DOM

  & DESSUTOM LÄR DET VARA EN VERSION 2 PÅ VÄG UT

  MED CA 80-90 NYA FRA PARASITER

 7. Det behövs inte en galning på FRA för att läcka information. Pengar kan övertyga många att göra konstiga saker. Att FRA kommer att hackas är dessutom bara en tidsfråga.

 8. Övervakning av oss medborgare resulterar naturligt i övervakning av de som övervakar oss. Jämför med spionering över nationsgränser.

  Att informationen som ”läckt ut” mer eller mindre enbart består utav uppgifter från FRA’s egen websida gör denna nyhet till en jättestor fjäderhöna.

  Jag har svårt att känna någon som helst empati för dem som spottar på oss och vår demokrati.
  Det är bara budbärarna säger ni? De gör bara vad de blir tillsagda? Ja, precis som när Mengele gjorde som han blev tillsagd, tillsammans med vakterna i Treblinka, som också gjorde vad de blev tillsagda…

  mr.esse’s last blog post..Missnöjet är tydligen inte stort nog.

 9. [Comment ID #45290 Will Be Quoted Here]

  dET VERKAR VARA NÅT FEL PÅ DIN CAPSLOCK!

 10. Tikhon Johannovich Tikhon Johannovich

  Galningar???

  Det är de 143 riksdagsledamöter som röstade igenom FRA-lagen.

  Visa din sorg på Midsommarafton – Flagga på halvstång!!!

 11. Jenny Jenny

  Samtidigt som jag tycker det är fel att hänga ut människorna så förstår jag det djupt. Lek med tanken att människor med skyddad indentitet kommer avlyssnas (ja självklart kommer de avlyssnas) och människor som VILL åt dessa personer på ett eller annat sätt (exmake, polare till plågoande etc) får jobb på FRA… DET tycker jag är skrämmande. Människor som redan gått under jorden, flytt, och på andra sätt bytt identitet, fått börja om kommer få sina liv uppvikta och granskade av FRA, och gud-vet hur många privatpersoner. Det tycker jag är skrämmande. Och helt emot allt vad mänskliga rättigheter säger. Och då tycker jag att FRA’s generalnisse kan tänka längre än näsan räcker och inse att de vissa gör mot folk p FRA ju är precis samma som snart sker med hela svenska folket.

 12. Inge Integritet Inge Integritet

  Vad är det med FRA? Har agenterna rent mjöl i påsen har de väl inget att frukta eller?

 13. Chris Chris

  Glöm telefonsex med flickvän/pojkvännen såvida du inte är nyfiken på göra det med fler än 2 personer samtidigt :)(ett exempel på hur det kan bli)

  Tycker allt detta är sunk, folk lär ha en ständig känsla över att någon nosar dom över axeln.
  Snart bör man väl förvänta sig folk som sitter och tittar in igenom fönstret. Privatliv existerar inte i dagsläget såvida man inte låser in sig i en gammal krigsbunker eller dedikerar sitt liv på en öde ö.

  Jag hoppas bara att dom som väl fått säga sin åsikt (dvs dom som fått rösta) inser att dom bör förstå vad detta innebär till 110% innan röstningen då detta inte bara kränker svenska folkets privatliv utan även deras egna.

  Kanske dags att trä en kondom över huvudet för att skydda sig.

 14. G-Town G-Town

  Så det är skillnad när FRA rotar i saker dom egentligen inte har med att göra eller när vem som helst gör det? Då är det SYND om dessa FRA-svin?

  Då har du ju faktiskt ”accepterat” att dom har någon sorts speciell gudsgiven rätt att avlyssna folk, dig inkluderat.

  Det här med ”uthäningen” är handlar kanappast om vad FRA gör med informationen, utan att de inte har något rätt att skaffa den! Det handlar inte om galningar eller ”vettiga”..
  Utan om att dom TAR sig en rätt dom inte har, för dom har inte fått den av folket!
  Kan dom, så kan vanligt folk också… Personligen tycker jag det är helt rätt gjort.
  Offentlig kartläggning borde göras med dessa 143 Quislingar också.

  Och har dom rent mjöl i påsen har dom väl inget att dölja???

 15. G-Town: Nej, rota är rota oavsett vem som gör det. Däremot är det skillnad på att behandla det man rotar fram varsamt och att lägga fram det i offentligheten. Nu är det förmodligen så att de uppgifter som Flashback ”rotat fram” i själva verket redan är offentliga, och därmed är det en höna av en fjäder.

 16. Remixkulturen är här för att stanna…

  Det känns lite skrattretande att tänka på de finkulturella proffstyckare som avfärdat informationaserans möjligheter i allmänhet och remixkulturen i synnerhet som ett slags pinsamt fylleslag för amatörer. Var är alla protestfilmer och scenup…..

 17. Rikard Rikard

  Glöm inte bort att det inte är FRA vi ska vara mest arga på här. Jämförelsen med Treblinka är lite osmaklig. Skulle de lägervkaterna ha behandlat fångarna så om inte den tyska staten med Tolg.. eh Göring i spetsen tagit fram inrikningen?

  Är judeförföljelsena under ww2 soldaters och lägervakters fel? Hitler tog makten i allmäna val. Det är kanske där vi ska börja leta efter strukturella fel och inte på Lovön.

 18. G-Town G-Town

  Ja, joshua.. Det ÄR en höna av en fjäder.. Men det är ju vad media gjort det till.
  Har sett uppgifterna på flashback och den aktuella bloggen, (såvida dom inte ändrats sendess) alla utom en, ett visa-nummer.. Var offentliga.

  Snacket om ”hemliga agenter” är propaganda från FRA, och media sväljer det med hull och hår.
  Jag stöder denna ”övervakning” av FRA.. Men vad som verkligen borde övervakas är politikerna.
  Trots allt sitt ”rena mjöl” listar dom ju inte ens sina adresser offfentligt!

  Så vem som helst, skicka därför gärna tex Federley ett brev till hans (såkallat hemliga) adress på Hammarby Allé 52 120 61 Stockholm.. Och be honom förklara för folket varför man inte ens kan hitta hans eller hans kollegors adresser på tex eniro eller hitta, men dom skall litas på att inte missbruka sin ”rätt” att avlyssna och övervaka varje steg vi tar.

  Självklart kan ni ju även bara droppa det i hans brevlåda istället för att skicka det via posten. Varför skall han ha er adress om ni inte får hans?

 19. G-Town: Ja, att rikta sin ilska mot FRA är fel. Självklart är det beslutsfattarna som ska hållas ansvariga. Och definitivt inte bara Fegerley – alla ja-röstare som bara höll käft och röstade som duktiga schimpanser är lika ansvariga och lika stora landsförrädare. Fegerley snackade massor, men alla ja-tryckningar bidrog lika mycket och alla är lika ansvariga.

 20. G-Town G-Town

  Som sagt, jag tycker inte det är fel.. Det handlar om att hållas ansvarig för de val man gör i livet. VÄLJER man (som FRA-anställda har gjort) att syssla med att övervaka sina medmänniskor utan någon brottsmisstanke (vilket enligt uppgift dom tom har gjort innan denna lag) har man förbrukat sin rätt att gnälla över sin förlorade personliga integritet..
  Man har aldrig brytt sig om andras och förtjänar helt enkelt inte bättre i retur.

  Hur som helst.. Politikerna, ja..
  Då är nog dom här mer välkommna ”uthängningar”?

  http://data.fuskbugg.se/skalman01/desomrostadeja.htm
  http://hostfile.org/jiksdagen.txt

  Det är några listor jag grävt upp (fast du kanske sett dom redan?) över vilka som röstade ja, samt var dessa bor, telefonnummer osv. Inte helt perfekta direkt, men alltid något.

  Slit med hälsan.. och sprid gärna vidare.

 21. […] här tycker jag personligen är rätt onödigt men det är synd att ingen inser att det handlar om precis den känsla som vi alla börjar känna när det gäller FRA: att inget längre är hemligt. Jag som person kan […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: