Skip to content

Staffan var ett stolpeskott

Ni kan melodin.

Staffan ”blubb blubb” Danielsson har tydligen också en blogg. Där skriver han till försvar för Fredrick Fegerley och Annie Johansson, och går till angrepp mot Expressen. Blubb kan tydligen inte det här med att länka, men jag antar att det här är den artikel han syftar på.

Det första jag reagerar på hos Blubb är detta:

Federley är en homosexuell liberal som ljuger, menar denne statsman till journalist. Var det skönt att äntligen få trycka till, Aaron? Inte med rena okvädningsord och hotelser, som i en del mail och blogginlägg, utan på ditt nyanserade sätt.

Så jag läser Aarons artikel. Och läser igen. Och jag hittar ingenting om att ”Federley är en homosexuell liberal som ljuger”. Ja, Fegerley är homosexuell. Vad har det med något att göra? Gör det honom untouchable? Får man inte kritisera honom för det? Blubb försöker spela ut ett retoriskt träben som inte ens Fegerley själv tagit till ännu. Faktum är att enda gången Aaron Israelsson i sin artikel nämner Fegerleys läggning alls är i meningen ”Visst är det så att nätkampanjen mot Federley på sina håll bara uttrycker lumpet böghat”. Om Blubb läser propositioner lika illa som han läser Expressen förklarar det ett och annat.

Att Blubb försöker spela på Fegerleys homosexualitet och därmed göra honom untouchable är överflödigt. Jag råkar nämligen känna till ett par bögar som idag inte skulle ta i honom med tång ens för att, ursäkta franskan, straffknulla fanskapet. Untouchable deluxe.

Men det finns mer att reagera på. Senare skriver Blubb:

Ryktet säger att folkpartiet ligger bakom förbättringarna som genomdrivits av lagen. Varifrån kommer detta rykte, Aaron?

Jag kan inte svara på varifrån Aaron fått ryktet, men jag kan säga att jag har fått samma uppgifter – nämligen att förbättringsförslagen kommer från Folkpartiet. Jag kan inte verifiera att det är sant, och tänker inte ens försöka, utan säger bara att det inte är Aaron Israelsson som har hittat på det.

Slutligen försöker Blubb sig på någon halvhjärtat försök att dra Camilla Lindberg i smutsen, och då blir jag förbannad på riktigt.

Med all respekt för Camilla Lindberg som jag inte känner, som i sista minuten tog ställning för ett nej, som förra året prioriterade denna fråga genom att vara frånvarande, som inte diskuterat den utåt utan ”endast i riksdagsgruppen”, så känns ändå engagemanget lite senkommet.

Hördu, Staffan ”blubb blubb” Danielsson; att Camilla Lindberg inte sprungit runt i media eller bloggat om att hon ska rösta nej, eller ”kanske vara sjuk, höhö”, och härjat hit och dit betyder inte att det var ett beslut som fattades i sista sekunden, och det betyder sannerligen inte att hennes engagemang är senkommet. Det kanske är just så att Camilla Lindberg kommunicerat internt med sin riksdagsgrupp och sagt att hon ska rösta nej och så är det med den saken, och att eventuella övertalningsförsök medelst ”konstruktiva samtal” varit verkningslösa för att hon helt enkelt är en kvinna med integritet? Vad fan tror du? Att en riksdagsledamot i en så laddad fråga med allt som varit och alla rykten som cirkulerat (mobbning av Karl Sigfrid, Annie Johansson som sprungit ut och gråtit när samtalen blivit lite väl konstruktiva, pakter och upplösanden av pakter, hysteriska sammanbrott, en ledamot som svimmat och hämtats med ambulans, etcetera) vid röstningsögonblicket får för sig att trycka nej? Är du dum i hela jävla huvudet? Att man inte ränner runt i media betyder inte nödvändigtvis att man inte har en åsikt. Det kanske rent av är så att Camilla Lindberg ägnat sig åt att göra sitt jobb?

Staffan Danielsson. Jag tyckte lite synd om dig när jag såg dig i debatterna i kammaren för att du lät så pressad och ansatt och det kändes som att du inte ens själv trodde på vad du sa utan bara blivit framknuffad till talarstolen med milt våld. Men nu? Nu vill jag parafrasera redaktör Slätt och säga:

Staffan Danielsson. Du kan dra åt helvete.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälleSociala medier

30 Comments

 1. jamen vaffan, jag orkar inte med det här tramset längre. (jag läste också det där inlägget inatt på jobbet, men jag vågade inte kommentera för då hade väl FRA styrt upp det där så att jag hade fått sparken eller så)

 2. Jag tycker fortfarande synd om karln… Han tillsammans med ett otal andra ignoranta svikare kommer att gå till historien inte bara som quislingar utan även de som tog politikerföraktet till en ny dimension. Vad deras inkompetenta agerande ju de facto signalerar är att de inte gör skäl för sin lön. Kort och gott, de sågar inte bara av grenen de sitter på utan de anlitar en grävmaskinist som gräver upp rötterna!

 3. Jag hade tydligen helt missat att det fanns ett pressmeddelande ute och lutade mig på hörsägen. Där ser man. :)

 4. Halvan Halvan

  Spot on, Joshen, i vanlig ordning. Jag brukar inte kommentera om jag inte har något att tillföra (men jag följer din och andras bloggar med stort intresse), men ville bara passa på att tacka för allt engagemang ni (dvs du, drottningen, deeped, emma, blogge, rick, proj0 etc) har visat de senaste veckorna/månaderna/åren i denna fråga. Även om vi inte alla kommenterar och skriver i alla inlägg, så vet iaf att vi lyssnar och sprider orden vidare. Tackar!

  /Halvan, nyreggad Piratpartist och Guldpirat

 5. Det gläder mig att vi inte talar för döva öron och att det sprids vidare. Tack!

 6. Det är möjligt att du och jag är blinda, Josh, för när jag läste detta igår hittade jag inte ett skit. Fy fan vilket fult trick han kör med. Fy fan. Detta plus von Oben-instruktionerna M-ledningen ger till sina medlemmar är dagens största kräkmedel.

 7. Jag fattar inte vad som har hänt med Centern alltså. Det känns som att de handlar irrationellt just nu, helt utan tanke på eventuella konsekvenser. Panik? Bara för att förtydliga: När jag pratar om Centern sådär svepande så syftar jag främst på partiledningen och riksdagsledamöter. Jag vet att det finns goda centerpartister längre ner i hierarkin som är lika bestörta som vi andra. Om inte mer, för det är ändå deras eget parti.

 8. […] fan mer guts och stolthet i sin lilltånagel än hela du har – blötdjur. Jag sekonderar Slätt och Josh: Staffan Danielsson. Du kan dra åt […]

 9. smen smen

  Lite lustigt hur du beskriver de ”konstruktiva samtalen”. Kände igen det på något sätt, och sen slog det mig, Robinsson. Kan inte Svt storsatsa med dygnet runt bevakning i äkta doku-såpa manér, när datalagrings-lagen ska klubbas. Jag vill se svett och tårar, på bästa sändningstid. Jag vill se Fegerly gå vilse i riksdagshuset, och tvingas ligga sked med Staffan Danielsson för att hålla värmen. Då först, kommer den svenska politiken på löpet.

 10. *asg* Nog vore det underhållande, och skulle säkert bidra till att öka intresset för politiken. Fast, som en klok tänkare på en maillista påpekade för mig, parlamentet är helig mark och ska så vara. Det må så vara att vi ska ha insyn i beslut och beslutsunderlag, men inte i beslutsprocessen. Jag har efter viss eftertanke kommit till slutsatsen att tänkaren har rätt. Beslutsprocesser är känsliga grejer där det förmodligen pågår en hel del tjuv- och rackarspel som ser jävligt illa ut för den som inte är van vid det, men som är ganska naturligt.

 11. Och inte blir det bättre av att Blubb-Blubb till sitt yttre skulle kunna tas för en manlig Astrid Lindgren. Kommer nog aldrig kunna läsa Bröderna Lejonhjärta igen…

 12. /M /M

  Staffan Danielsson kan sannerligen dra åt helvete. Hans framträdande i de websända debatterna gav mig ilningar i tänderna av obehag, och det där blogginlägget cementerar bara hans vägval: Inferno Canto XXXIV

 13. Och hon Kommunikationschefen uttalade sig i Dagens media och eftersom jag redan har mejlat alla politiker i min valkrets så vad gör ett mejl till? Så det gjorde jag och påpekade att alla hennes uttalanden är oxymoroner. Jag upplyste om att centern själv har strimlat deras varumärke till döds. Och det är mängder med människor som tycker det samma, och det utan att använda en enda tillstymmelse till invektiv.

  Jessika’s last blog post..Lek med maten!

 14. Rikard Rikard

  Så här säger Lena Forsman till Dagens Media ”Jag vill gärna att andra tipsar mig om centerpartiet nämns i ett sammanhang där vi inte vill synas.”

  Oj oj oj, det finns så många sammanhang som bryter mot centerns liberala och integritetsskyddande image så jag vet inte var jag ska börja. Har ni några förslag? FRA-omröstningen är ju ett sånt sammanhang. Inga riktiga centerpartister verkar vilja nämnas i det sammanhanget. Kommer ni på fler?

 15. *S* Du kanske ska maila Lena Forsman och uttrycka ditt bekymmer över att en Lena Forsman försöker tysta kritiker, och inte vill väl Centern synas i ett sånt sammanhang? ];)

 16. Just vad jag har gjort. Fast jag kallar henne kommunikationschefen.

  Jessika’s last blog post..Lek med maten!

 17. Federley gör en S:t Bernhard…

  Fredrick Federley, du måste avgå! Annie Johansson, du måste avgå! Alliansen, ni måste avgå! Och icke att förglömma, oppositionen, ni måste ge raka och ärliga besked om var ni står i denna typ av frågor. Inga fler pajaskonster från den po…..

 18. Det kommer aldrig hända i Sverige…

  Jag minns för bara några år sedan då jag satt och ojade mig över vilken skrämmande utveckling som pågick i USA efter 11:e september. Kort och gott, det var tider det och hur illa det än må ha varit redan då så längtar jag tillbaka. Då ku…..

 19. […] En bild säger mer än tusen ord. Teflonminne igen. En ännu längre lista på bloggar. Josh är arg, Josh har rätt. Mymlan uttrycker ungefär samma som jag känner. Samma som dig också […]

 20. drf drf

  Fan vilket flöde du har nu alltså, man blir ju helt salig av att läsa dessa blixtrande sylvassa inlägg gång på gång. :) Keep it up. Jag är på inflygning tillbaka i bloggosfären nu tror jag.

  drf’s last blog post..F(RA)örlåt mig

 21. […] vi privatlivet Piratpartiet – det enda alternativet Svart Måndag – kampen mot FRA fortsätter Staffan var ett stolpeskott Riv upp FRA-lagen i höst! Lämna Federley ifred! […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: