Skip to content

Näste man till rakning

Den här gången är det Johan Pettersson (c) som tigger lite bloggbashning. Det ska vi väl kunna ordna?

Den gode Johan verkar lida av samma svårartade läsförståelsesyndrom som många andra ledande centerpartister just nu (ni dricker inte träsprit på era sammankomster väl?) och gör en mycket intressant tolkning av Richard Slätts publicering av Lena Forsmans mail till hans chef. Johan Pettersson anser nämligen att Slätt ”med svansen mellan benen börjar gny om yttrandefriheten”. Tycka vad man vill om Richard Slätt och hans hälsningar till diverse politiker med önskan om en trevlig semester på sydligare breddgrader, men någon svans mellan benen är det svårt att skönja. För att inte någon ska påstå att jag tagit det ur sitt sammanhang tänker jag citera ett lite längre stycke.

Det var inte konstigt att Lena Forsman, centerpartiets kommunikationschef, hörde av sig för att påtala att karln gått över gränsen (inte bara på sin blogg utan på många andras också). Vilket han då fortsätter med eftersom han sedan med svansen mellan benen börjar gny om yttrandefriheten. Ja, just det! Är det yttrandefrihet får man ta mig sjutton ta att folk blir förbannade när man ägnar sig åt sandlådefasoner, och säger till. Det var nämligen vad Forsman gjorde, hon kom knappast med Beatrice Ask och ett avskaffande av grundlagen i släptåg.

Vad Johan Pettersson och många andra missar är att Lena Forsman inte alls ”sa till”. Om Lena Forsman hade skrivit till Richard Slätt och sagt vad hon tyckte så hade det här aldrig varit en stor grej. Det hade aldrig hamnat i tidningarna. Men det gjorde inte Lena Forsman. Hon vände sig istället till Richard Slätts chef Henrik Stenlund och skvallrade om vad dennes anställde höll på med (på sin egen tid) och det är inte svårt att tänka sig att den förväntade reaktionen var att någon skulle ta Richard Slätt i örat. Så skedde inte. Istället publicerades mailet, med Henrik Stenlunds goda minne, och det hela exploderade i ansiktet på Forsman. Ja, jag hävdar med bestämdhet att om man vänder sig till någons chef med dylikt skvaller och pekar på att det skadar varumärket och dylikt, då försöker man tysta personen ifråga. De flesta av oss kan nog föreställa sig vad som skulle hända om våra chefer fick liknande mail.

Lena Forsman, Johan Pettersson och Staffan Danielsson kanske skulle koncentera sig på sitt eget varumärke istället för att bekymra sig om andras.


Andra bloggar om: , , , , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälleSociala medier

29 Comments

 1. För att citera en synnerligen verserad om än apsur person: Trams! ;) Vilket jäkla träsk det här är. Det tar aldrig slut och den ena muterade sumpvattensmutationen efter den andra öppnar käften och låter grodorna flöda…

 2. […] senare vete fan..). Till Danielssons sida rycker nu fåntratten Johan Pettersson. Och precis som Josh börjar jag fundera om vissa delar av centern antingen tagit för mycket av etanolen vid senaste […]

 3. Ah, det är bashing det kallas när man inte tänker själv. Nåja. Nog är det att sticka med svansen mellan benen när man i martyr-anda gömmer sig bakom en grundlag som inte ens är hotad. Du blandar lite äpplen och päron när du ska argumentera, min kära humla.

  Johan Pettersson’s last blog post..Östersjön tarvar åtgärder

 4. Oj oj oj, den lille örebroaren har alla taggarna utåt just nu, men jag misstänker att tangentbordet är fullt med tårar.

  Som den näst siste skrev, jag är glad att han inte sitter i riksdagen, då hade Federley inte ens behövt tveka över vad han skulle göra, med såna ja-sägare som Pettersson på plats. Han är en sån som kan sälja sin morsa om han trodde att det skulle kunna ta honom till Stockholm och maktens cirklar. Tvi!

 5. [Comment ID #45506 Will Be Quoted Here]

  Nej, ”votering” kallas det när man inte tänker själv.

 6. Någon måste säga det; pwned! ;-)

 7. Du är samma skitstövel
  Skrattretande
  Brottsling rättfärdigar sitt brott och skryter om det (religiös känsla sas= komplex häri)
  Din s k blogg mest komplex av samma neuronnät (eller anda= dataprogram som körs )
  Det finns ju många mkt bättre och kunnigare (about the computer tex)
  och fö ett neuronnät som ditt= hur kan du ha jobb på microsoft (tex din ”lösning” av fra etc= tyder ju inte på ngn större kunskap)
  Vad man har i huvudet= det ska avläsas no lies (och mätas)
  psykologiskt-neurologiskt är du ändå kumulativt fast (kohonen nätverk)
  Lärt dig lite socialpsykologi= hur man charmar et (men dina offer )???
  vad dom gör och inte minst nästa generation som får ett sämre initialt värde för allt dom gör och stör synapsernas växt

  björn’s last blog post..IR förslaget , nedan

 8. Den här Björn verkar väldigt spännande. Du kan nog ta betalt av dina läsare för att de kan läsa den kommentaren.

  Det mest intressanta är att Johan Pettersson åtminstone svarar på sin egen blogg. Men eftersom han lagt en megakabel i det blå skåpet kommer det snart att vara slut med det också.

 9. Federley gör en S:t Bernhard…

  Fredrick Federley, du måste avgå! Annie Johansson, du måste avgå! Alliansen, ni måste avgå! Och icke att förglömma, oppositionen, ni måste ge raka och ärliga besked om var ni står i denna typ av frågor. Inga fler pajaskonster från den po…..

 10. Björn: Hur mår du egentligen? På riktigt alltså

 11. @Björn: Drottningen skriver på ett märkligt språk som heter svenska. Tillåt mig tolka:

  Hälsa finnes
  Host-host eller mumma = berg och dalbana
  Livet = underlivet som svida vid lättfotat leverne
  Microsoft buggar = sanning fast inte tango
  Punkt = överskattat

 12. Johan Pettersson, yttrandefrihet var det ja. Vem/vilka var det som har glömt/glömde det på kvällen den 18juni och nu försöker utmåla sig själva som det det är synd om? Sorry det funkar inte.

  Jessika’s last blog post..Lek med maten!

 13. Frågan är nu om Mona Sahlin ska bashas eller inte. För hon sa i Rapport ikväll att hon är beredd att riva upp FRA-lagen. Men det är bara att ta sig en funderare på varifrån idén kom ursprungligen och därefter välja själv vad man tror eller inte. Läs

 14. jag tycker Petterssons inlägg luktar lika illa som Porsmans iochmed att det också verkar vilja lägga locket på och få de upprörda rösterna att tystna.
  hade Slätt tagit det som en man så skulle han ha hållt tyst om vad som hänt, men eftersom han outade det så har han ”svansen mellan benen”. det är en konstig logik. de verkar vilja att man ska svälja allt och hålla käften?

  om de behandlar folket så, hur går det då till inom partiet?

 15. [Comment ID #45537 Will Be Quoted Here]

  Det lilla jag har läst om Monas utspel är att lagen i sin nuvarande form skulle rivas upp. Det där om ”nuvarande form” är viktigt. Det innebär att grisen kommer att finnas kvar, bara med en annan färg på klänningen.

 16. [Comment ID #45542 Will Be Quoted Here]

  förmodligen röd istället för blå. det är konstigt, alla vet ju att grisar inte ska ha klänning på sig

 17. Nej, det är bara vi bönder som vet det. Adeln har ingen aning.

 18. Tror att Paris Hilton hade haft klänning på sin lilla Miss Piggy ifall hon ersatt hennes lilla ohyra till hund.

  Lejonparten (mera djur!) av de bloggar jag läst som kommenterat Mona Sahlins framträdande i Rapport är lika spektiska som jag.

 19. Eller kanske snarare SKEPTISKA.

  Får fundera över vad spektisk betyder. Det kanske den där Björn vet?

  Har förresten roat mig med att leta efter internationella röster om FRA-lagen. Har fyllt på Mona-posten lite.

 20. Japp, såg det. Jag blev så matt så jag har inte orkat skriva om det.

 21. Undra om de kör med en utmattningstaktik av ren illvilja eller om de är helt omedvetna?

  Det barkar ju alldeles åt helvete det här. Jag tror jag har gått och blivit kryptoanarkist på kuppen. Har ett litet boktips till dig (och alla andra) som gillade The Traveller. Det är ”Jennifer Staten” (originaltitel ”Jennifer Government”) av Max Barry. Låna/köp den innan det blir förbjudet. Härlig samhällssatir.

  buddy jesus’s last blog post..Svenska Freenetportalen är live!

 22. buddy jesus: den har vi redan läst och skickat vidare. lääääänge sen ;)

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: