Skip to content

Den stora konspirationen

Den nionde februari 2007 skrev jag Rota inte i min mjölpåse. Det var, tror jag, första gången jag nämnde Försvarets Radioanstalt i min blogg, men det var knappast första gången FRA nämndes i bloggosfären. Sedan dess har det skrivit oändligt mycket om just FRA och protesterna uppnådde fullvärdig status som bloggbävning i juni 2008 enligt experten på bloggbävningar, professor Blogge Bloggelito.

Nu har ett par av DN:s superjournalister medelst enormt grävande avslöjat att hela bloggbävningen var en PR-styrd kampanj. Deras vattentäta artikel lämnar inga möjligheter att slingra sig, så jag tror att det bästa vi kan göra, ur PR-synpunkt givetvis, är att erkänna. Göra en pudel, som det heter.

I själva verket fungerar vi som terroristceller, inte som en gräsrotsrörelse. Vi har alla på olika håll placerats ut som vilande celler i väntan på en signal då vi aktiverat oss. Vi har infiltrerat alla samhällsskikt och fungerat som vanliga människor i väntan på denna signal från PR-byrån.

I mitt fall innebär detta att mitt arbete som fabriksarbetare bara är en täckmantel. Jag går till fabriken enligt ett trovärdigt schema, men jag utför naturligtvis inget egentligt arbete där. Jag sitter bara och finslipar argument med vilka jag därefter ämnar sabla ner regimen. I själva verket finns det ingen fabrik. Hela företaget är en gigantisk täckmantel, avsedd att dölja mitt verkliga jag. PR-byrån köpte ett jättestycke mark i Södertälje, byggde ett industriområde, köpte maskiner, anställde hundratals människor som arbetar vid maskinerna och ännu fler som skyfflar papper. Allt detta är en skenverksamhet, och de produkter vi tillverkar och säljer är bara en bieffekt. Pengarna går givetvis direkt tillbaka till PR-byrån.

Min sambo har en liknande historia. Hon arbetar på ett ”äldreboende”, men i själva verket är det PR-byrån som har stulit några gamlingar som ingen ändå saknar, drogat ner dem och låst in dem på ett hem så att sambon har en verksamhet hon kan gå till och låtsasarbeta medan hon i själva verket konspirerar mot makten.

Piratpartiets partiledare Rick Falkvinge är också en del av konspirationen förstås. När han gick ut och bad om bidrag för att kunna fortsätta vara just partiledare var det ett desperat drag. Inte för att det började bli ebb i kassan, som han själv påstod, utan för att han visste att DN:s superjournalister hade fått upp ett spår. Det var alltså ett försök att lägga ut en rökridå för att avleda spårhundarna från de miljoner Falkvinge får från PR-byrån. Egentligen heter han inte Rick Falkvinge och Piratpartiet finns inte. Allt är bara en front för PR-byrån.

Anna Troberg har författare som täckmantel. Puh-lease! Jag undrar om inte det var just här DN fick upp spåret. Jag menar, ingen riktig författare skulle väl lägga ut sin bok för nedladdning? Slarvigt, Anna, slarvigt! Boken kan ni förresten ladda ner alldeles gratis och lagligt via The Pirate Bay, eller direkt från Anna.

Bloggosfären vimlar av dylika historier och egentligen var det bara en tidsfråga innan vi skulle bli avslöjade. Det går inte att dölja något för DN!

Vilka intressen som egentligen står bakom PR-byrån vet jag inte. Jag är på need to know-basis. Men man kan ju komma med kvalificerade gissningar. Vilka har mest att förlora på FRA:s massövervakning i svenska kablar? Talibanerna förstås. Vi vet ju att de via svenska kablar planerar att skjuta svenska soldater i Afghanistan. Jag vet inte om det är så, och jag bryr mig inte heller ty jag är bara en vanlig mutkolv.

Makten gör hur som helst rätt i att frukta PR-byrån. Den har förresten ett annat namn. Folket.

The complete lack of evidence is the surest sign that the conspiracy is working.

– Kenneth Starr

Bloggbävningen, med epicentrum vid Opassande. Bild: Blogge Bloggelito.


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inKåseriMediaPolitikSamhälleSociala medier

34 Comments

 1. Muchos gracias. Ändrar. *hemligt handslag*

 2. Mike Mike

  Samma här terrorceller lol hahahahaha..

  Så jävla bra.

  I deras ögon är vi spioner allihopa.

  Föressten vad tyckte du om filmen enemy of the state??

  Förlöjliga dem och förstör deras trovärdighet var ett av stegen för att svartmåla oskyldiga.

  Och det är den processen du förklarar kan man säga fast i större skala.

  Nalle puh bytte tjänstevapen och tillsammans med Ior så skapade dom en ny filial av motståndsrörelsen i malmö –

  Det är deras falanger med tiger i i första led som tände eld på butikerna i södertälje i protest mot tengel och styret.

  Nu inväntas bara att pappa gargamel hoppar in i leken och börjat tugga på oss smurfar.

  Men först behövs fler fängelsen typ en Gnuttby ala superhög säkerhet till oss alla terrorister.

 3. Det förklarar ju faktiskt en hel del. Men det fanns en lucka i konspirationen, som gjorde att jag genomskådade den, fast jag inte förstod syftet. Det är ju alldeles uppenbart att en fabriksarbetare inte kan skriva så genomtänkta och logiska inlägg som du har gjort. Det inser ju alla. Det måste ha varit en miss i planeringen.

  Messerschmitt’s last blog post..Det är inte samhällets fel. Eller individens. Det är marknadens.

 4. Men va fan då?! Sådär kan du ju inte göra! Gå ut och ERKÄNNA konspirationen! Vi hade ju kommit överens om att förneka den!

  That’s it! You’re out! Inga mer pengar till dig!

  Piratjanne’s last blog post..Allt som händer har inte en mastermind bakom

 5. Messerschmidt: Klartänkt av dig. Var det du som tipsade DN också? :)

  Janne: Well bu-fucking-hu. Jag har redan fått mer pengar än jag behöver eftersom jag ändå stjäl allt jag vill ha. ;)

 6. Jag visste det! Ända sen jag först träffade dig så visste jag att du skulle vara problem! Det ser man ju direkt på ditt långa hår!

  Men du ska passa dig jävligt noga. Jag håller koll på dig nu och om du gör nåt mer så jävlar…

  :P

  Piratjanne’s last blog post..Allt som händer har inte en mastermind bakom

 7. Anaïs Anaïs

  Jaha! Tack för den! Nu måste vi alla byta identiteter igen..!

 8. Done, jag går nu under ”Fradrik Renfelt” för att undgå misstankar.

 9. smen smen

  Jag blir banne mig bara förvirrad av det här. Såvitt jag kan minnas så hakade det mycket riktigt på någon PR-konsult på sluttampen inför omröstningen. Kommer inte ihåg vem, men jag har för mig att det kallades personligt engagemang i frågan.

  Pengarna till helsidan tyckte ingen heller var konstiga när de kom. Själv har jag pratat FRA sen Swartz började ta upp det, och med tanke på att ”riktiga” borgerliga värderingar innefattar frihet från staten så vore det väl inte det minsta underligt att någon med pengar hakat på.

  Man skulle kunna kalla det ett möjligt försök till historie-revisionism, då vi i modermodemets tidevarv är så vana vid att allt som hamnar på nätet, stannar på nätet, att vi missar att ingenting diarieförs. Det finns ingen historiebok som berättar i kronologisk ordning vad som hände. Min magkänsla säger mig dock att man tog ett pussel, med ett lagom frihetligt perspektiv, slängde undan bitarna som inte passade deras motiv, och sen med viss möda la bitarna så att det kunde uppfattas så som att någons arm sträckte sig halvvägs genom min tolvfingerstarm.

  Huga, ingen vacker bild. Blir nog händerna på täcket ikväll.

 10. Mike Mike

  Vem har inte pratat FRA lol Hahahaha.

  Dom får det och låta som att det skulle vara något nytt.

  Menar dom på fullt allvar att en av Sveriges historiskt sett största rättsövertramp vad gäller rättigheter skulle bortses av hela befolkninen ?

  Fåfänga har man ju hört talas om.

  Det är som när jag hörde på rasdion idag att det fortfarande inte är förbjudet att dumpa latrin i havet.

  Vafaaan komigen nu fossilpolitiker år 2009 nu för i helvete.

  Det var en avhandling jag läste om rötslamm.

  Fatta att reningsverken inte är anpassade och ta reda på tungmetallerna så en dumpning på en åker motsvarar ett rent lastbilslass med kadmium.

  Därav har varje svensk 200 ggr mer kadmium i njurarna än vad som anses normalt.

  Vafaan är det. Och Eus mer gifter i nötter, och searl research och dick chaneys Aspartam,

  Asbest konstaterat i kommunernas drickvatten men bara en kommun årgärdar det., WTF.

  Igår var det en kommun som hittade CYANID i sitt drickvatten.

  Vem faaan dumpar CYANID I folks drickvatten, och att någon dumpat det fattar väl vemsomhelst,, ingen dödlig mängd så det ska märkas nejdå bara en långsam förgiftning.

  NEj nu får det vara nog ,, det är dags för käftsmällar och statskickbyte till direkt demorkati .

  Hur faan kan folk vara så korkade att dom accepterar allt skit??

  TA ER I AKT FÖR REGIMEN.

 11. Mike Mike

  sorry 20 ggr mera kadmium

 12. […] i alla fall vädligt många) barn skulle börja åka skridskor så beror det inte på någon stor PR-konspiration, eller på grund av en smart regisserad masterplan utan förmodligen på att många barn tycker att […]

 13. -shhhh….inte prata bredvid munnen nu. tänk på oss alla andra sovande celler som väntar på signal för offensiv 2.0

  Stefan’s last blog post..Teflon, teflon, teflon, teflon

 14. *hopp till DN:s virtuella gammelvärld*

  Jag vill ha mer stålar om jag ska knipa käft om detta!

  *hopp tillbaka till nutid med foliehatten av*

  Främst skulle jag dock vilja ha lite sinnesfrid och lugn och ro och slippa få dåligt samvete för att jag inte hinner/orkar opponera mig mer mot allsköns demokratividriga initiativ från Storebror och Krösus Sork (som för övrigt enligt obekräftade uppgifter bor i fattigkvarteren på Pryssgränd).

  KAN den tredje (fjärde om man vill se det ur ett internationellt perspektiv) statsmakten verkligen sjunka lägre? Kriget pågår för fullt och de som säger sig ha så bristande resurser och hotas av den nya tidens förutsättningar bestämmer sig för att rikta kanonerna från Hitler, Stalin och Honecker mot dessas belackare. Men hoppsan, i första delen av föregående mening ligger ett potentiellt konspiratoriskt frö som behöver vattnas…

 15. PR-byrån Folket. Ett bra namn.

  Men en allvarlig undran. Tror du DN begriper din satir.
  De är ju så dåliga på att skriva satir själva.
  Eller var det inte satir, deras artikel – artiklar?

  lars-erick’s last blog post..Jag hinner bara ge ett lästips idag

 16. Anaïs Anaïs

  Josh är förstås upptagen med att utplåna spåren efter den där fejkfabriken han arbetat i.

 17. Kul med alla kommentarer. Jag har, som Anaïs också meddelar, haft fullt upp med att lägga ner fabriken nu när allt är avslöjat. Därefter har jag sovit och inte haft tid över för nätet.

 18. […] ingen aning men jag gillar det som skrivs. Dagens Nyheters reportage har lett till stor upprördhet bland bloggare* som vägrar att gå med på att de skulle ha manipulerats av några dolda intressen. En av de […]

 19. Anaïs Anaïs

  …och nu planterar han små tallplantor över det område där fabriken stått. Snart kommer ingen längre att minnas…

 20. För att inte tala om alla studenter! De har ju dessutom möjlighet att göra vadsomhelst närsomhelst – alla vet ju att studenter vänder på dygnet och låter bli att gå på föreläsningar. Det är bäst att vi stänger samtliga högskolor och universitet. Utom möjligen Handels, då.

 21. […] Natten till igår, när jag satt på PR-Byrån och konspirerade, fick jag sällskap av en äldre herre med från Kosovo. Han hade blivit förflyttad från ett annat skiftlag till vårt och fick agera förstärkning på vår linje eftersom vi var kort om folk. För allt jag vet kan han ha varit en infiltratör Anti-PR-Byrån. Det verkar bara lite för lämpligt att han blev överförd till vårt skift precis efter att DN avslöjat den stora konspirationen. […]

 22. […] anser att ärendet är ytterst brådskande och jag samtidigt måste rusa till mitt andra jobb på PR-byrån. Jag är så djupt undercover att jag inte är säker på vilken sida jag arbetar för […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: