Skip to content

Ett dygn i Almedalen

På ett ungefär åtminstone. Själva resan påbörjade jag redan strax efter sju på morgonen då jag gick hemifrån till bussen i Södertälje. Därefter åkte jag u-landsbuss utan tillstymmelse till ventilation i en dryg timme till Nynäshamn, där jag lyckades med konststycket att vara först på plats och därför tro att jag hamnat vid fel terminal.

Väl ombord på båten var det bara att luta sig tillbaka och avnjuta resan sittandes två och två i en lång rad. Jag hade lite roligt åt min stolsparkamrat Rick som när båten lade ut konstaterade att ”nu har vi uppkoppling i ungefär fem minuter till”. Det stämde bra, och efter en timme eller så utan nät plockade Rick fram sin dator och började planlöst och lätt maniskt klicka på saker innan han vände sig mot mig och frustrerat frågade: ”Vad använde man datorer till innan Internet?” Jag är honom fortfarande svaret skyldig.

Efter att ha installerat oss i baslägret och provianterat lite passade Farmor Gun, Opassande och jag på att sammanstråla med Brit Stakston, Jocke Jardenberg och Björn Falkevik. Vi gav även en liten intervju som sändes i samband med dagens morgonsändning av sociala medieakuten. Flera av oss var på plats för att se livesamtalet men det var så många andra kommit dit också så istället för att trängas gick vi ut och satte oss på uteserveringen utanför och tittade på livestreamen, till Falkeviks stora förnöjelse.

Det där klippet förresten har blivit lite av en snackis. Jocke avslutar nämligen hela intervjun med att säga ”nu verkar det som att Johnny har spanat in något här” (om citatet är felaktigt återgivet så beror det på att någon pirat verkar ha varit inne i min dator och snott allt mitt ljud så jag kan inte höra klippet själv) och flera har efteråt frågat mig vad det var jag såg. Det är en schysst cliffhanger sådär.

Vad var det Johnny såg? Kan Gustav Nipe bli rödare? Kommer Bröderna Dal att återvända till rutan? Fortsättning följer i Almedalen.

Jag har också varit och spanat in Bloggplats H12 och precis som Emma så känner jag att det var en mycket trevlig liten oas. Så letar man efter mig av någon anledning så är det ett hett tips att titta där.


Andra bloggar om: , ,

Published inKåseriMediaPiratSociala medier

5 Comments

 1. Brødrene Dal! *förtjust men ohjälpsam*

  Jag hoppas att ni alla som bloggar fortsätter orka blogga veckan ut, för oss stackare som är kvar på fastlandet. :)

 2. Hehe… Ricks abstinensbesvär vid frånvaro av uppkoppling kanske är en delförklaring till hans taktiska missgrepp med AB-artikeln.
  Vad gjorde folk med datorena innan internet, det visar att han inte inser att det finns en värld utanför internet – och i den världen finns människor. Männskor som är väljare, och som är intresserade av integritet etc. Men som utestängs och stöts bort av (pp) genom Ricks ”egen-grav-grävande”…

  Jodå, jag hade dator mer än 10 år innan jag hade internet. Flitigt använd för skrivande till exempel. Idag känns det segt och omodernt utan internet. Men världen existerade även då.
  Tro det eller ej!

 3. […] flertalet av dagarna nu i veckan. Dagens program kan ses i ssin helhet på nätet här (tips om vad joshen egentligen tittade på i slutet av inslaget om Piratpartiets närvaro i Almedalen tas förresten tacksamt […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: