Skip to content

Äntligen ett par politiker som vågar utmana sexköpslagen

Läser på BrännpunktSexköpslagen – en flopp där moderaten Per Hagwall och folkpartisten Erik Svansbro sågar sexköpslagen och vädjar till beslutsfattare att faktiskt lyssna på de som faktiskt vet något om saken: Sexsäljarna.

Det är anmärkningsvärt att man från styrande håll är så ovillig att prata med de människor man påstår sig vilja skydda och att man så hårdnackat vill hålla fast vid något man sannolikt vet inte fungerar. För om man var så säker på att det faktiskt fungerade skulle man inte ha något att frukta av oberoende utredningar och samtal med prostituerade, eller hur?

Justitieminister Beatrice Ask var för ärlig och råkade uttala det beslutsfattarna innerst inne tänker med sina redan bevingade ord om Europarådets rekommendation att låta prostituerade komma till tals:

Det är en främmande syn, en ståndpunkt som är väldigt svår att förena med den syn på prostitution som jag tycker att man ska ha.

Smaka på den. Ask anser alltså, i likhet med sin socialdemokratiska föregångare, att det är hennes jobb att tala om för andra vad de ska tycka. Ibland går det där med det nya arbetarpartiet till överdrift. Vi röstade för ett regimskifte av en anledning, ok?

Artikelförfattarna berättar att det fanns en (1!) som vågade opponera sig. Resten teg stilla.

Resten av debattörerna – från höger till vänster – var ense med justitieministern om att de visste bättre än de som faktiskt levde i verksamhetens verklighet.

Den enda som vågade opponera sig var den moderate riksdagsmannen, vicepresidenten i Europarådets parlamentariska församling, Göran Lindblad. För alla de andra gällde fortfarande linjen att inte lyssna på dem vars intressen man påstår sig företräda – de kvinnor och män som säljer sex.

Men ändå. Att det nu börjar höjas röster i de egna leden är positivt. Att Isabella Lund fått den uppmärksamhet hon fått (och att hon dessutom förärades med priset som Årets bloggare och vunnit en egen webplats så att hon slipper bli avstängdIlsken som bara en kränkt hora kan bli) är positivt. Isabella deltar för övrigt i Debatt klockan 22:00 ikväll i SVT1. Det börjar bli svårt att hitta en tillräckligt stor matta att gömma allt man inte vill kännas vid under.


Andra bloggar om: , , , , , intressant?

Published inPolitikSamhälle

5 Comments

 1. Peter Harold Peter Harold

  Smaka på den. Ask anser alltså, i likhet med sin socialdemokratiska föregångare, att det är hennes jobb att tala om för andra vad de ska tycka. Ibland går det där med det nya arbetarpartiet till överdrift. Vi röstade för ett regimskifte av en anledning, ok?

  Vilket regimskifte? Vi har bara kommit ur askan i elden…

 2. För egen del har jag inga problem med att Isabella Lund debatterar för fulla muggar. Däremot var hennes skäl till att blogga anonymt att skydda sina barn, snart lär hon få sätta dem ned för ett allvarligt samtal. Man kan bara gömma sig bakom anonymitet så länge liksom, särskilt när man blir mer och mer aktiv.

  Jessika’s last blog post..Draget i långbänk

 3. Javisst. Det är givetvis ett problem. Nu tänker jag inte tala i Isabellas sak, det klarar hon utmärkt själv, men som jag uppfattade det handlade det inte så mycket om att skydda barnen från vetskapen om vad mamma gör utan snarare skydda dem från omvärldens fördömanden om hon trädde fram.

  Sen kan jag tänka mig att vinden har vänt lite. Isabella med flera har fått ganska brett stöd som inte riktigt fanns tidigare, och kanske börjar stigmat släppa en aning. Då känns det kanske inte fullt lika hemskt att få sin identitet röjd heller. Eller så är det värt det i förhållande till vad som ligger i potten. Vad vet jag. Jag tycker hur som helst att det är gott att se att Isabella släpps fram och att hon vågar.

 4. Naturligtvis. Yttrandefrihet ser bra ut papper me i vissa frågor blir det plötsligt för jävla känsligt. Men har man ttrandefrihet så har man det oavsett om du så gillar det den andra har att säga eller inte.

  Jessika’s last blog post..Draget i långbänk

 5. […] [Uppdatering, Brännpunktsartikeln kommenteras nu (23.30) av Peter, Folkbladet,Erik (så klart), Ajbraw, Strokirk, Sophia, Ann-Christine, Hanna, Silkeshandskar,Attila, Charlotte, Hans, Daniel, Svensson, Blogge, Isabella, Guero, Bunny ochJosh.] […]

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: